Kaz ciğeri nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofralarında güzel lezzetler arayan vatandaşların sorguladığı ve araştırdığı konular arasında yer alıyor. Yüksek protein değerine sahip olan kaz ciğeri sofralara farklı lezzetler katmaya devam ediyor. Peki, kaz ciğeri nasıl yapılır? İşte tarifi ve pişirilişi.
#Kaz CiğeriTavuk ciğeri ve çeşit çeşit aromatik otla hazırlanıyor, tüm duyulara hitap ediyor. Mütevazı malzemeler kullanan İtalyan şeflerin yaratıcı yönünü yansıtan, gastronomik bir şölenden söz ediyorum: Pate fegatini di pollo; yani tavuk ciğeri ezmesi...
#Tavuk CiğeriTüm yörelerimiz de oldukça lezzetli ve benzeri olmayan lezzetler bulunmaktadır. Ancak Bolu denildiği zaman aşçıları ile meşhur bir şehir akla gelmektedir. Bolu'ya gitmeyi düşünen kişiler de deneyeceği lezzetler hakkında bir fikir sahibi olmak isteyebilir. Bolu Yemekleri - Bolu'da ne yenir ve neyi meşhur? Bolu mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Bolu YemekleriDünyanın en iyi restoranı seçilen Geranium’un pesketaryen menüsünü ilk tadanlardan oldum. 2 Michelin’li Jordnaer’in karides pate dolgulu hamur lokması damak hafızamın en özel köşesine yerleşti. Marbella’daki yeşil elma görünümlü kaz ciğerini, Sicilya’daki orkinosu çok başarılı buldum. 2022’de, yurtdışında aklımda en çok yer edinen yemeklere bakalım...
#GeraniumMacaristan’ın başkenti son yıllarda gastronomi ataklarıyla dikkatleri üzerine topluyor. Michelin yıldızının ülkeye gelmesi haliyle yeni Macaristan mutfağı hakkında merak uyandırmayı başardı. Üst düzey gastronomik bir deneyim yaşamak isteyenlerin şehirden iyi bir izlenimle ayrılacağı muhakkak. Öyle mekânlar var ki ağzınıza attığınız her lokma hafızanızda yer edecek kadar güçlü izler bırakacak.
#SeyahatEndüstri mühendisi Vildan Özdemir (46), 25 yıldır eşiyle dünyayı geziyor. Programlı uzun yolculukların yanısıra her fırsatta 3-4 günlük kaçamaklar yapıyorlar. Bugüne kadar 30 ülkede 200’e yakın şehir gördü. Müzik, yemek, fotoğraf temalı geziler planlayan Özdemir, geçen ay Prag’a gurme temalı bir gezi yaptı.
Oslo pahalılıyla meşhur. Eğer İstanbul’dan gidiyorsanız durum sizi pek şaşırtmayacaktır. Kentin en ilgi çeken bölgeleri merkezin çevresindeki mahalleler. Kuzeydoğuda havalı Grunerlokka, güneybatıda şaşaalı Tjuvholmen ve az ileride muhteşem manzaralı Oslo Körfezi ve genişleyen kuzey ormanları. Bununla beraber şehir merkezi hâlâ “Çığlık”ın bir versiyonuna ev sahipliği yapıyor. Norveç’in en meşhur ressamı Edvard Munch’un 150’nci doğumgünü tüm yıl kutlanıyor. Geçen yıl açılan çağdaş mimari örneği kavisli sanat müzesi ve açısal opera binası etrafında heyecan büyük...
Yiyecek-içecek sektöründeki hızlı gelişmenin bir sonucu olarak dünyaca ünlü Elle Bistro dergisi Türkiye’de de yayınlanmaya başladı. Dünyanın en prestijli yemek dergisi Elle Bistro’nun Türkiye’deki ilk sayısının kapak konuğu olan ünlü şef ve işletmeci Mehmet Gürs, “Mikla’da tümüyle yerli lezzetler olacak. Kars gravyerini kesince yağı akıyor. Belli ki inek sağlıklı, şişko bir inek. Mutlu bir inek” diye konuştu.
Önce ABD’de başladı, sonra Avrupa’ya sıçradı. Son bir yıldır da Türkiye’de. Chef’s Table deniliyor. Türkçesi, Şefin Masası. Nedir şefin masası derseniz, cevabı şöyle: Büyük otel ve restoranlarda Executive Chef olarak tanımlanan başaşçılar, mutfaklarında size özel yemek yapıyorlar. Mutfakta en fazla 10 kişilik bir masa hazırlanıyor ve masanın karşısına geçen büyük şef, servisini de kendisi yapıyor. Siz ve şef baş başa. Ödenecek para mı? Tabii ki, restoran kısmındakinin kat kat fazlası.