Kuşum Aydın olarak bilinen Muharrem Aydın Uğurlular, müzik dünyasının tanınmış isimlerindendir. Stüdyolarda vokallik yaparak müziğe adım atan Kuşum Aydın, televizyon programlarında gösterdiği başarının ardından ekran yüzü olmuştur. Peki, Kuşum Aydın kimdir ve kaç yaşında?
#Kuşum Aydın KimdirYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakEn sevilen tatil beldelerinden Bodrum, sahilleri kadar haftanın hemen her günü kurulan semt pazarlarıyla da ünlü. Bölgede sıkı bir alışveriş turu atmak istiyor ama neyi, nereden alacağınızı bilmiyorsanız, The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın başarılı şefi Hakan Süve’nin önerilerini kaçırmayın. Şefin her zaman uğradığı adresler arasında Milas’ın memecik zeytinyağını yapanlar da var, balığın en tazesini bulabileceğiniz dükkânlar da...
#PeynirPastacı kremasıyla uyumu dillere destan; vanilyalı pandispanyanın arasında da taze pişmiş gevrek bir tartın üzerinde de şahane oluyor. Reçelinin yeri bende ayrı olsa da bugünlerde en çok sorbesini seviyorum. Bazen de çiğden doğrayıp semizotu, Ezine peyniri ve bademle salatasını yapıyorum. Hafif acı, hafif tatlı-ekşi sosunu yapıp tiftiklenmiş kaburga etiyle sandviç arasında buluşturmaya da bayılıyorum. Hem tatlı hem de tuzlu tatlara müthiş yakışan şeftaliyle yapabileceklerimiz bence sınırsız.
#Şeftalili Milföy TarifiBalkabağı sezonu geldi; hem evlerde hem restoranlarda çeşit çeşit tatlıları yapılmaya başladı. Kireçte bekletilip çıtırlaştırılanı da çok seviliyor, şekerle pişirilip cevizle servis edileni de... Pudingi de cheesecake’i de çok leziz oluyor. Balkabağıyla yapılan tatlıların en iyileri nerede yenir, uzman jürimize sorduk.
#BalkabağıOrtaokuldaki Vedat için bayramlar harika bir olaydı. Sonra ne olduysa oldu, oradan oraya savruldum... Yıllar sonra tekrar harika olmasının sebebi kızım Ceylan Handan. Babaannemin vişneli ekmek kadayıfı artık yok ama şef Arzu Çetintaş’ın anlattığı Laz böreğimiz var bu bayram...
#Yazar23 Nisan’da klasik bir tema parkı yerine çocuklarınıza orijinal bir et şinitzel ya da gerçek bir İtalyan makarnası tattırmaya ne dersiniz? Roma’da karakterli esnaf lokantası, New York’ta şehrin en havalı balık restoranı, Fransa’da bir semt pazarı... Oğullarım Deha ve Yekta ile favori yeme-içme mekânlarımızı, seyahat rotanıza ekleyerek çocuklarınızla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
#ÇOCUKİngiliz The Observer gazetesi aylık yemek dergisinin Aralık sayısını 2015'in bilançosuna ayırdı. Dergi, dünyanın en önde gelen restoranlarının ve yemek yayınlarının yıldız isimlerine 2015'te yedikleri en iyi yemekleri sordu.
#Yemek KültürüKahinlik ve şiir tanrısı Apollon’un doğduğu yer burası. Fethiye’nin kıyılarında bir açıkhava müzesi. İsmi Levissi, Türkçesiyle Kayaköy. Halkı 1923’te, Mübadele’yle topraklarını terk etmek zorunda kalınca pencereleri sardunyalı evleri, gülhatmili sokakları yalnızlığa mahkum oldu. O gün bugündür derin bir uykuda. Rüyasında ne mi görüyor?
Kahinlik ve şiir tanrısı Apollon’un doğduğu yer burası. Fethiye’nin kıyılarında bir açıkhava müzesi. İsmi Levissi, Türkçesiyle Kayaköy. Halkı 1923’te, Mübadele’yle topraklarını terk etmek zorunda kalınca pencereleri sardunyalı evleri, gülhatmili sokakları yalnızlığa mahkum oldu. O gün bugündür derin bir uykuda. Rüyasında ne mi görüyor?
Celal Şengör, anne ve babası değil ama köşklerinin aşçısı ve babannesi sayesinde çok lezzetli yemekler yiyerek büyümüş. Bir kere mutfağa girip bir börek yapmış; sonra da vazgeçmiş. Yemek yapmayı vakit kaybı olarak görüyor. Canının istediğini, istediği saatte, istediği miktarda yiyerek diyetisyenlere kafa tutuyor
Tuğla cepheli evleri, bakır rengi kaldırımları, parke taş kaplı sokaklarıyla 18’inci yüzyıl İngiltere’sini çağrıştıran Annapolis, Sultan 1. Abdülhamit’in çağında, ABD’nin başkentiydi. Bugün sadece Maryland Eyaleti’nin merkezi. Şehir, servetini köle ticaretine borçlu. Utanç verici geçmişini saklamak yerine, bununla yüzleşmeyi tercih etmiş. Anıtları, müzeleriyle kölelerin anısını yaşatıyor. Martın ikinci pazarında, beş çayı için şehre uğradım, geçmişin dünyasına uzandım.