Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
Hamur için;
2 adet yumurta
1 'er çay bardağı yoğurt ve su
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kasığı karbonat
5,5 su bardağı un
1 çay kasığı tuz
4 bardak mısır nişastası
İç malzeme için;
1 litre süt
1 yemek kasığı un
4’er yemek kasığı mısır nişastası ve soğuk su
1 su bardağı toz seker
1 paket vanilya
Şurubu için;
3 bardak seker
4 su bardağı su ve üstü için margarin
Hazırlanışı
Yumurta, yoğurt, su, sıvı yağ, karbonat ve tuzu içine azar azar un ekleyip yoğurun. Üzerini bezle örtüp 20 dakika bekletin. Şurubu kaynatıp soğumaya bırakın. İç malzemeler için süt, un, vanilya ve toz şekere 4 yemek kasığı suda ezilmiş nişasta ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince soğumaya bırakın. Hamuru 20 eşit bezeye ayırın. Oklavayla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek üst üste yayın. Yufkayı ikiye kesin. 8-10 santim genişliğinde şeritler halinde dilimleyin. Şeritlerin uçlarına 2'ser tatlı kasığı soğumuş muhallebi koyup muska seklinde sarın. Hamurları 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Kızdırılmış tereyağını üzerinde gezdirin. Şurubu sıcak baklavanın üzerine gezdirin ve servis edin.
Kaymaklı incir tatlısı için tıklayın!