Genel yayın yönetmenimiz Ahmet Hakan, 28 Kasım’daki köşe yazısında “Karlı dağlardaki tüm tesisler, kayakçı zevkine göre oluşturuluyor. Bizi düşünen yok. Sevdiğim şey şu: Dağ başında, karların ortasında, ahşaptan yapılmış bir kar oteli” yazınca jürimize pisti olmayan ama kar tatili yapabileceğimiz adresleri sorduk. Dağ evinden butik otele, huzura davetiye çıkaracak önerileri sıraladık.
#SeyahatYeni yerler keşfetmeyi seven, meraklı bir seyahat tutkunuysanız bu listemiz tam size göre… Uzmanlarımıza ‘Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken mağaralar hangileri?’ diye sorduk. 7 şehirden her biri birbirinden büyüleyici 10 mağarayı önerdiler.
#RotaTürkiye’nin her bir köşesinde keşfedilmeye değer harika yerler var. Fakat bu yerlerden bazıları her yıl çok sayıda ziyaretçiyi çekse de bazıları sahip oldukları güzelliklere rağmen pek fazla bilinmiyor. Biz de uzmanlarımıza ‘Ülkemizin az bilinen cennet köşeleri nereler?’ diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel 15 adresi önerdiler.
#RotaEdebi eserler manzum ve mensur olmak üzere iki başlıkta toplanır. Manzum eserler ise ele aldıkları konulara ve kafiye şemasına göre birçok türe ayrılır. Örneğin konusu aşk acısı, ayrılık ve özlem olan şiirlere lirik şiir denir. Toplumsal bir olayı, bir kurumu ya da kişiyi eleştirmek için yazılan şiirler ise taşlama ve hiciv olarak adlandırılır. Pastoral şiir nedir? Özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Pastoral Şiir Nedir? Özellikleri Nelerdir?Son zamanlarda beni en çok etkileyen gazetecilik çalışmalarından biri, Milliyet’ten iki arkadaşımızın Marmara Denizi’nde karşılaştığımız deniz salyası (müsilaj) felaketinin kaynaklarını teşhis etmek üzere Marmara havzasında çıktıkları keşif yolculuğunu anlatan yazı dizileri oldu. Muhabir Cihat Aslan ile foto muhabiri Can Erok’un hazırladıkları dizinin adı yeteri kadar kuvvetli: “Marmara’nın Katilleri”.
#YazarOrmana Köyü el değmemiş doğasıyla Toroslarda saklı bir cennet. Korona sonrası çok fazla bilinmeyen, anlattığınız zaman “öyle bir yer mi varmış” tepkileri alacağınız bir rotaya çıkmaya ne dersiniz? İşte size Antalya’nın düğmeli evleriyle ünlü Ormana Köyü gezi rehberi…
#ANTALYA"Düğmeli evleri duydunuz mu, gördünüz mü?" soruları üzerine evlerin düğmesi mi olurmuş merakı ile düştük yollara... Toros Dağları’nın arasından geçen yolda zaman zaman karlı dağlar, zaman zaman çam ağaçları ve köylülerin kurduğu sağlı sollu portakal tezgâhları manzarası eşliğinde orada bir köy var uzakta hissiyle sürdü yolculuğumuz. Antalya şehir merkezinden çıktığımız 2,5 saatlik yolculuktan sonra Ormana Köyü’ne vardık. Burası doğdukları yeri unutamayanların beldesiymiş. Köyün girişine bu yazının olduğu bir tabela bile koymuşlar. İşte Ormana Köyü ile ilgili detaylar...
#Ormana KöyüGeçtiğimiz sene bulunduktan sonra medyada büyük yankı uyandıran Türk kökenli mumya, 1100 yıl toprak altında kaldıktan sonra arkeologlar tarafından gün yüzüne çıkarılmıştı. Şimdi ise mumyanın üzerinde incelemeler yapıldı ve temizlendikten sonra yeni fotoğrafları çekildi. İşte Türk kökenli olduğu düşünülen 1100 yıllık kadın mumyası…
#Moğalistan Kadın MumyaBergama Kralı II. Attalos’un, “Gidin bana yeryüzünün cennetini bulun” emrini vererek gönderdiği askerlerinin, köşe bucak dolaştıktan sonra görüp büyülendikleri yerdeyiz, Antalya’da… İşte Türk turizminin başkenti Antalya'nın doğası, tarihi ve bilinmeyen güzellikleri....
#AntalyaZeytinyağı fabrikalarından çıkan kara suyun nehirlere bırakılıp sudaki canlılara yaşama hakkı tanımayacağını 4 Aralık 2007 Salı günü yayınladığımız çevre sayfasında duyurmuş, yetkilileri göreve çağırmıştık. Maalesef uyarılara kimse aldırmadı ve Burhaniye’deki Üvecik Deresi’nin suları katran karası akmaya başladı.
Bir yeri görmek için mutlaka herkesin gittiği zamanda gitmenize gerek yok. Özellikle hedefiniz o yerin kültürünü ve ruhunu algılamaksa o zaman bu seyahatinizi en sakin ve az kalabalık dönemlerde yapmanız mantıklıdır. Böylece anlamsızca yükselen fiyatlardan, kalabalıktan ve kirlilikten uzakta, sakin ve kendinize özel bir seyahatin tadına tam varmış olursunuz. Biz, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin doldurup taşırdığı Rüzgárların Adası Bozcaada’ya böyle bir seyahat yaptık.
1995’te kariyerlerine girişimci olarak devam etme kararı alan Haluk, Bülent, Kaan ve Banu; ‘Obase’i kurdu ve mağaza-perakende sektörüne odaklandı. Migros’tan Yimpaş’a, THY’den Marks&Spencer’e yüzlerce müşteriye çözüm üreten Obase, 1 milyon dolarlık da ihracat yaptı. Obase’in yazdığı program, perakende sektöründe ‘yok satma’yı da asgariye indirdi.