Kastamonu imsakiyesi ile iftar ve sahur saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı. İftar saatleri hakkında bilgi almak isteyen Kastamonu sakinleri, internet üzerinden Diyanet’in imsakiye bilgilerini araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen Kastamonu iftar saatleri, çevrede ikamet eden vatandaşlar tarafından iftar saatleri yaklaşırken araştırılıyor. Peki, Kastamonu’da iftar vakti saat kaçta? İşte, o detaylar
#KastamonuKastamonu iftar saatleri ramazan ayının başlamasıyla birlikte gündeme geldi. Ramazan ayı bu sene 2 Nisan’da başladı. Farz olan oruç ibadetinin yerine getirilmesinin ardından mayıs ayında bayram başlayacak. Kastamonu İmsakiye bilgilerine göre sahur ve iftar saatleri belli oldu. Peki, Kastamonu’da iftar, sahur ve imsak vakti saat kaçta?
#Kastamonu İftar SaatiKastamonu iftar vakti araştırılıyor. Kastamonu iftar ve sahur ne zaman? Kardeşlik ikliminin dört bir yanı sardığı, birlik ve beraberliğin arttığı on bir ayın sultanı ramazan ayında Müslümanlar bolca ibadet ediyorlar. Kastamonu’da ilk imsak 04:08’de yapıldı. Peki iftar saat kaçta yapılacak? İşte Kastamonu imsakiyesine göre imsak ve sahur vakitleri…
#Kastamonu İftarCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme dair önemli konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Seçimden sonra kiraların üzerine gideceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kiraların büyükşehirlerde arttığını görüyoruz. Bu fırsatçılık. Bu fırsatçılığa da düzenlemelerle kesinlikle izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. İstanbul'da nüfus 1 milyon olacak iki şehir kurulacağını belirten Erdoğan, "Bakanlığımız yerleri belirledi. Bu alanlar sadece riskli binaları dönüştürmek isteyen vatandaşlarımız için kullanılacak" dedi. Öte yandan Erdoğan, Karadeniz gazıyla ilgili müjdeyi 20 Nisan'da açıklayacağını belirtti.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanBir Ramazan ayıyla daha buluşmanın sevincini yaşıyoruz, fakat bu yıl başka. Bu yıl buruk sevinçle yaşıyoruz Ramazan’ı. Bereketiyle birlikte gelen bu ay, yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle biraz kederli geçse de Ramazan ayının sahip olduğu paylaşma ve dayanışmanın, millet olarak daha fazla kenetlenmemize vesile olacağına inanıyorum.
#GüllaçBayram sabahında sofra daha bir özenli kurulur, tüm aile o sofrada buluşur, yediklerimizin tadı da bir başka olur. Üstelik, Ezine peynirinden Gemlik zeytinine, Anzer balından Kayseri sucuğuna kahvaltımıza sınıf atlatacak pek çok coğrafi işaretli ürünümüz de var. Sahrap Soysal yöresel bayram kahvaltılarımızı anlatıyor, ‘Kahvaltı’ kitabının yazarı Ebru Erke coğrafi işaretli ürünlerle yapılabilecek tarifler veriyor.
#RamazanÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Toplamda 24 bin 900 konut yapımı planlandı. Toplamda 36 bin konut yapılarak cumhuriyet tarihinin en büyük deprem dönüşümlerini Elazığ ve Malatya’da yapmış olduk” dedi.
#Murat Kurumİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde vatandaşlarla iftar yemeğinde buluştu. İftar sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı 29 Ekim 2023 tarihinde, bir kardeşiniz olarak söylüyorum, Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak söylüyorum, bu ülkede terör örgütünün, etrafımızdaki coğrafyada terör örgütünün adını andırmayacak, içerde de dışarda da onu tamamen silecek bir anlayışı başlatıyoruz” dedi.
#Süleyman Soyluİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde vatandaşlarla iftar yemeğinde buluştu. İftar sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı 29 Ekim 2023 tarihinde, bir kardeşiniz olarak söylüyorum, Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak söylüyorum, bu ülkede terör örgütünün, etrafımızdaki coğrafyada terör örgütünün adını andırmayacak, içerde de dışarda da onu tamamen silecek bir anlayışı başlatıyoruz” dedi.
#Süleyman Soylu1400 ‘lü yılların sonuna doğru Saray mutfağına Kastamonulu Ali Usta tarafından getirilen, ramazan denince de ilk akla gelen tatlı “Güllü aş”.. Yine bir ay görünüp, tüm zarafetiyle sahneye veda edecek.. Yıllar içinde farklı çeşitlere, lezzetlere büründü kendileri. Çikolatalı bile oldu evet. Her güzel tatlının içerisine eklenen çikolata güllaca da eklendi, ne gerek varsa! Evet çikolata konusunda biraz tepkiliyim. Sosyal medyada her tatlının üzerine çikolata akıtmanın bir akım olmasıyla birlikte, pasta şefi olarak ayda minimum 50 kg çikolata ile haşır neşir olan beni bile soğuttular çikolatadan. Yanlış anlaşılma olmasın, çikolatadan değil, üzerine akıtıldığı tatlıları kastediyorum. Bu sebeptendir ki pastanemde hiçbir tatlının üzerinden çikolata akıttırmadım ! Tatlınızın temeli iyiyse çikolata gibi baskın bir tatla neden onun asıl lezzetini gölgede bırakayım ki ? Ahh konumuz Güllaçtı değil mi ? Bu vesile ile sizlere içimi dökmüş oldum... Bu yıl Ramazan ayı için güllaç hazırlarken porsiyonluk olarak hazırlamayı tercih ettim, arasına da Antep fıstığı ve babamın Kastamonu'daki bahçemizden toplayıp getirdiği dondurulmuş vişneleri kullandım... Tarife geçmeden soruyorum size, "Siz de Güllaç olmadan iftar sofrasına oturmayanlardan mısınız ?"
#RamazanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Kabine Toplantısı'nın ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında kısmi kapanma dönemine geçildiğini duyurmuştu. Koronavirüs vaka sayıları ülke genelinde hızla yükselirken son verilere göre sadece iki ilde azaldı. İstanbul'da ise vaka sayısı 591,45'ten 804,97'ye çıktı. Önceki hafta en çok Kovid-19 vakası görülen iller sıralamasında zirvede yer alan Samsun, Ardahan'la birlikte bu hafta azalış görülen iki ilden biri oldu. İşte koronavirüste son durum... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabında vaka sayısı en fazla artan ve azalan kentleri duyurdu.
#KoronavirüsSağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüste şu an 3'üncü pikin yaşandığını belirterek, "Mart-nisan gibi 3'üncü piki yaşayacağımızı düşünüyorduk, öyle oldu, şu an 3'üncü pikteyiz. Açıkçası hem virüsün yapısı hem bu kadar mutasyon geçirmesi hem de aşılama programlarının hızlıca ilerlemesi neticesinde 4'üncü pikin olacağını düşünmüyorum" dedi.
#Doç. Dr. Ümit Savaşçı"Türkiye'de her evin mutfağında mutlaka bulunan bir malzeme söyleyin" desek akla geleceklerin ilk sıralarında mutlaka tarhana yer alır. Hem pratikliğiyle, hem lezzetiyle, hem de özellikle koronavirüs pandemisi esnasında daha da bir kıymete binen bağışıklık güçlendirici besin öğeleriyle özellikle kış aylarında vazgeçilmez bir lezzet olan tarhana için en milli gıdalarımızdan biri dersek de yanlış olmaz herhalde. Tarihsel kayıtlara göre, Türklerin Orta Asya'da yaşadıkları dönemden günümüze kadar varlığını sürdüren tarhananın tarihine, hazır mevsimi de gelmişken biraz daha yakından bakalım mı?
#TarhanaSon dönemde herkesin içinden bir fırıncı çıktı! Marketlerde maya bulmanın imkânı yok. Ramazanda pide tarifleri elden ele dolaşmaya başladı ama yapımı çok da kolay değil. Bu hafta işin ustasından bir pide tarifim, artanları boşa harcamamak için pratik önerilerim var.
#YazarYÜKSEK Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerini iptal kararı, sıradan bir karar değil. Siyasi süreçlere damgasını vuracak kadar önemli bir karar. Seçmenlerin siyasi tercihlerini etkileyecek kadar önemli bir karar. Çünkü 23 Haziran’da sadece adaylar ya da partiler oylanmayacak, YSK’nın kararı da oylanacak. O nedenle gerekçenin güçlü bir hukuk metni olması gerekiyor.
#YazarlarMİLLİ mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919’un 100. yıldönümü dolayısıyla başta Samsun olmak üzere 2019 yılı boyunca tüm Türkiye’de gençlik, spor ve kültür etkinlikleri düzenlenecek. İstanbul’da 16 Mayıs’ta başlayacak etkinlikler, Atatürk’ün milli mücadele dönemindeki rotasını izleyerek milli mücadelenin kilit taşları olan Samsun, Erzurum ve Sivas’ta devam edecek. Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde yapılacak etkinlikler, 23 Nisan 2020’de Ankara’da son bulacak. Milli mücadelenin 100. yıldönümü etkinliklerinin merkezi Atatürk’ün istiklal mücadelesini başlattığı Samsun olacak. 19 Mayıs’ta Samsun’da düzenlenecek etkinliklere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katılacak.
#Gazetehaberleri