Paylaş
Malzeme
Arası için;
YAPILIŞI
Bir tencerenin içerisine çekirdekleri çıkarılmış donuk vişneleri ve toz şekeri koyun. Vişneler suyunu salıp şekerle karışana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
1 su bardağı şekerli sütü ayırıp içerisine 1 yemek kaşığı gül suyunu ekleyip karıştırın.
Süt ve toz şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtıp, ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
Tatlınızı benim gibi porsiyonluk yapacaksanız eğer, bir kase veya 7-8 cm’ lik bir çember kullanabilirsiniz.
Güllaç yapraklarını parçalara ayırıp, yumuşayana kadar ılıyan şekerli sütün içerisinde bekletin.
Yumuşayan yaprakları üst üste 5 kat olacak şekilde dizmeye başlayın. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar hazırladığınız gül sulu karışımdan gezdirin.
Üzerine Antep fıstığını ekleyin ve 2 kat daha yumuşayan güllaç yaprağı dizin.
Hazırladığınız vişneleri eşit miktarda araya koyup, yine üzerine 5 kat güllaç yaprağı dizin.
Son olarak 2 yemek kaşığı gül sulu sütten ekleyip tatlınızı buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Üzerini fıstık ve vişne ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Şimdiden ellerinize sağlık...
Paylaş