kaşlar haberleri sayfasında kaşlar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3213 kaşlar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Güzellik dünyasını kasıp kavuran kaşlar, geçmişten günümüze büyük oranda bir metamorfoza uğradı. Kaşlarını karbonla siyaha boyayan Mısırlı kadınlardan, yay gibi incecik kaşlarıyla Hollywood yıldızlarına kadar büyük bir dönüşüm geçiren kaşlar, günümüzde doğala dönüş esasına dayanan kalın formuna kavuştu. Güzellik Uzmanı Ergül Keskin, kış sezonunda öne çıkan kaş trendlerini anlatıyor.
#Ombre KaşGüçlü sesi, sayısız hit şarkısı ve konserleriyle müziğe damgasını vurdu. Yıllarca genç kızların ideal damat adayı, ailelerin beyefendi sanatçısı oldu. Yeni şarkısı ‘Öpseydin Yaralarımdan’ı çıkaran Erol Evgin’le şarkısını, aşkı, şimdiyi, geçmişi ve elbette her zaman çok iyi koruduğu formunu konuştuk. Genetiği, prensipleri, asla bozmadığı çizgisi belki de onun en büyük gençlik sırları. “Tavırlarımı değiştirecek ya da yolumu şaşıracak kadar hırs yapmadım” diyor.
#Erol EvginBu yıl 50. yılını kutlamaya hazırlanan İnönü Üniversitesi’nin Karaciğer Nakil Enstitüsü’nde son birkaç yıldır dünya çapında başarılara imza atılıyor. En son geçen eylül ayında gerçekleştirilen yedili çapraz karaciğer nakilleriyle birbirini hiç tanımayan yedi hasta hayata tutundu. Merkezin başında Malatya’nın kendi topraklarından bir isim var: Prof. Sezai Yılmaz. Onunla eski albümleri karıştırıp kendi hikâyesini dinledik; ‘vücudun motoru, bir derya deniz’ dediği ‘karaciğer’i ve yapılan çalışmaları daha yakından öğrendik…
#Karaciğerİzmirli 12 yaşındaki Aras Denizer'e 3 buçuk yaşındayken Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığı teşhisi konuldu. Aras Denizer'in babası Cem Denizer, valilik onaylı kampanyalarının yüzde 2'ye ulaştığını belirtti. İlacın değerinin 100 milyon lira olduğunu söyleyen Denizer, "1 lira bile yatırsalar bizim için umuttur. Herkes 1 lira 2 lira verse bu çocuk iyileşir" diye konuştu.
#DMD HastalığıSüper Lig'de son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve bu sezon da şampiyonluk ipini göğüsleyerek hedefi olan 5. yıldızı takmak isteyen Galatasaray'da son maçlardan alınan puan kayıpları ve düşüşe geçen oyun performansı dikkat çekiyor. Ciddi sakatlıklar da yaşayan sarı kırmızılıları önümüzdeki süreçte neler bekliyor? Galatasaray'ın sıradaki fikstürü ve daha fazlası haberimizde...
#GALATASARAYTrendyol Süper Lig'in 14. haftasında Eyüpspor'u konuk edecek olan Galatasaray'da yönetimi, teknik direktör Okan Buruk ve kulüp doktoru Yener İnce, fikstür sıkışıklığına dair açıklamalarda bulunmuştu. 72 saatten kısa bir sürede maça çıkacak olan sarı - kırmızılıların isyanı sonrası oluşan gündemi; daha önce birçok takımda görev yapmış olan, Ortopedi ve spor sakatlıkları dalında çalışan fizyoterapist Barış Doğan değerlendirdi.
#GALATASARAYBugünlerde nereye baksak yüzüne ‘küçük bir dokunuş’ yaptırmış birileriyle göz göze geliyoruz. Kimileri botoks ve dolguyla yetiniyor ama pek çok kişi de estetik ameliyat yolunu seçiyor. Dudaklar iyice şişiyor, yüzler geriliyor, beller incelip kalçalar büyüyor. Fakat doğru uygulanmazsa bu işin büyük riskleri var. Genç ve güzel olma arzusuna belki de bir yerde çizgi çekmek gerekiyor. İşte o sınırların nerede başladığını plastik cerrahlarla konuştuk.
#EstetikKaşlar, yüz ifadelerimizin önemli bir parçasıdır ve yüz estetiğinde büyük rol oynar. Kaş düşüklüğü hem estetik hem de fonksiyonel açıdan çeşitli etkiler yaratabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, genç kişilerde daha yaş almış bir görüntüye sebep olan kaş düşüklüğü ile ilgili merak edilenleri anlattı.
#GüzellikBir süredir İtalya’da dizileri çok izleniyor, orada da tanınıyordu. İtalyan yapımcıların dikkatini çekti. O şimdi Roma’da. Her hafta sonu TV’de yayımlanan bir dans yarışmasında 12 ünlü İtalyanla mücadele ediyor, “Neler yapabileceğimi kalbimde hissetmesem burada olmazdım” diyor. Furkan Palalı’yla Roma’ya gitme hikâyesini, orada yaşadıklarını, oyunculuğu ve dansı konuşuyoruz: “Vücudumun daha esnek olduğunu hissettim. Bunun oyunculuğa katkısının da olduğunu düşünüyorum.”
#Furkan PalalıArtık cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası…Gözümüz sürekli telefonlarımızın ekranında…Çoğumuz bütün gün oturarak çalışıyoruz. Gün içerisinde sürekli eğilip aşağı doğru telefona ya da bilgisayar ekranlarına bakıyoruz. Telefonla konuşurken konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya ve omuzlarımıza binen yük artıyor. İşte bu yüzden bir çoğumuzun boyun ağrıları var.
#Tekno BoyunKırk yaştan sonra gözlerimizde yaşlanmaya bağlı çeşitli değişiklikler baş gösterir. Bu değişikliklerden bir kısmı doğal yaşlanma sürecinin bir parçası sayılırken, bir kısmı ise tedavi edilmesi gereken hastalıklar olarak karşımıza çıkar.
#GözEvde, sokakta, toplu taşımada her yerde yanımızda… Yemek yerken, çalışırken, araba kullanırken hatta yürürken bile gözümüz onda. Ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlarımız 'Text neck', 'Tech neck' gibi çeşitli adlarla anılan tekno boyun hastalığına neden oluyor. Bu rahatsızlıktan yakınan pek çok kişi çare olarak botoksa yöneliyor. 'Traptox' adı verilen bu işlem ne kadar işe yarıyor? İsteyen herkes yaptırabiliyor mu? Ne kadar etkili? Acılı bir işlem mi? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör Doktor Halil Koyuncu ile konuştuk.
#Tekno BoyunŞarkıcı, fotoğrafçı ve reklam yönetmeni Metin Arolat önceki gece sahne aldığı mekânda kalp krizi geçirdi. 52 yaşındaki sanatçı, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ünlü dostlarının ‘sanat dünyasının güzel kalbi’ diye bahsettiği Arolat’ın ani ölümü sevenlerini yasa boğdu. Arolat'ın zayıflamak için iğne ve hap kullandığı iddia edildi.
#Metin ArolatHalk arasında "ölü popo sendromu" olarak bilinen gluteal amnezi, uzun süre oturan kişilerde kalçada bulunan kasların zayıflayıp fonksiyonlarını unutmasına deniyor. Peki gluteal amneziyi yani ölü popo sendromunu önlemek ve tedavi etmek için neler yapabiliriz?
#SağlıkParis2024 Paralimpik Oyunları tarihimizin en büyük başarısıyla sonlandı. Oyunlardan geriye 10 branşta alınan 6 altın, 10 gümüş, 12 bronz madalya tam 28 madalya kaldı. Oyunlarda hem altın madalyası hem dünya rekoruyla öne çıkan paralimpik okçumuz Öznur Cüre Girdi’yi Paris dönüşü yakaladık.
#Paris2024Kanada'nın New Brunswick eyaleti, 2018 yılından beri tuhaf olaylara sahne oluyor. Çoğu gençlerden oluşan 430 kişiyi pençesine alan gizemli bir hastalık, 39 can kaybına yol açtı. O günden bu yana ne hastalığın adı konabildi ne de sebebi tespit edildi. Ancak vaka sayıları artmaya devam ediyor. İşte filmlere konu olabilecek olaylar zinciri...
#KanadaSpor tutkunu olan genç bir adam, baş dönmesi hissettikten sonra ‘kilitli kalma sendromu’ yaşadı. Tüm vücudunu felç eden nadir bir hastalık geliştirdikten sonra kendi vücudunun içinde 'kilitli' kalan 32 yaşındaki adamın hareket ettirebildiği tek kas gözlerindeki kaslar ve bu sayede göz kırparak iletişim kurabiliyor.
#Kilitli Kalma SendromuTikTok gibi sosyal medya uygulamalarında son yıllarda pasaport fotoğrafları için abartılı makyaj yapmak moda haline geldi. Ancak bu moda istenmeyen sonuçlar doğurmaya başladı. Yolculuk yapan birçok kadın, abartılı makyaj içeren pasaport fotoğraflarının kendilerine benzemeleri nedeniyle yurt dışı uçuşlarda sorunlar yaşıyor. Kadınlar 'fotoğraftaki kişi size benzemiyor' denilerek pasaport kontrolünden geri çevrilebiliyor. Örneğin ABD'li bir kadının kimlik doğrulamasını fotoğrafı yüzünden geçememesi milyonlarca kez izlenerek viral oldu.
#TiktokLydia, ara sıra yaşadığı enfeksiyon hastalıkları ve uyku sorunları dışında tamamen sağlıklı görünse de nadir görülen genetik rahatsızlığa sahip başka bir küçük kızla bir dizi benzerlik paylaşıyordu. Bazen çocukluk çağı Alzheimer'ı olarak da adlandırılan Sanfilippo, dolgun dudaklar ve burnun üzerinde birleşen kalın kaşlar ya da aşırı kıllanma anlamına gelen hirsutizm gibi fiziksel belirtiler gösterebiliyor.
#Sanfilippoİstanbul’da termometreler 38-39 dereceyi gördü ama hissedilen en az 50 derece. Afrika ve Basra Körfezinden gelen sıcak hava dalgası nemle birleşince özellikle ülkenin Batı kesimlerinde neredeyse nefes alınmıyor. Gölgesinde serinleyecek ağacın pek fazla olmadığı, binaların “Çin seddi” gibi denizin önünü kapattığı İstanbul başta birçok büyükşehirde durum aynı: “Kavruluyoruz.” Ve dahası sıcak havanın sadece bedenle değil psikiyatrik duygu durumla da ilişkisi var. Ben değil Prof. Dr. Arif Verimli söylüyor: Bu aralar daha agresif, daha mutsuz, daha telaşlı ve tedirgin iseniz, kalbiniz normal ritminden hızlıysa aman dikkat! Tehlike altındasınız. İklim Bilimci, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun da yıllardır dillendirdiği ama sesini duyuramadığı bir konunun da altını çiziyor Prof. Dr. Verimli: “Sıcak hava da soğuk hava gibi afet sayılsın.”
#İstanbulSağlıklı ve genç bir görünüm için göz çevresi bakımı ve dikkatli bir yaşam tarzı gereklidir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kadınların ve erkeklerin daha dinç bakışlara sahip olması için neler yapmasını gerektiğine dair önemli bilgiler paylaştı.
#Göz Estetiğiİki çocuk annesi Morgan Rachal, TikTok’ta öylesine gezinirken şok edici bir gerçeği öğreneceğinden habersizdi. Bir çocuğun videolarını gördüğünde genç anne, şu anda 20 aylık olan kızı Lydia ile çarpıcı bir benzerlik olduğunu fark etti. Bu benzerlik sonrası şüphelenen Morgan, çocuk doktoruna danıştı ve kızına çocukluk çağı Alzheimer'ı olarak da adlandırılan Sanfilippo teşhisi kondu.
#Çocukluk Çağı Alzheimer’I