Zeytinyağı, peyniri, kuzusu… Balıkesir’i hep yüksek kaliteli malzemeleriyle biliriz. Bu bereketli ilin bize anlatmak istediği çok hikâye, tattırmak istediği çok fazla lezzet var. Geçen hafta piyasaya çıkan, şef Ömür Akkor’un hazırladığı ‘Balıkesir Gastronomi Atlası’ tüm bu zenginliği gözler önüne seriyor.
#HürriyetSüveyş Kanalı’nın güney ucuna yakın bir noktadaki Hurgada, belki de Mısır’ın en güzel tatil bölgesi. Pırıl pırıl deniz, uzayıp giden kumsalları, harika otelleri ile turistlerin tercihi. Bazı günler Hurgada Havalimanı’na 250 Rus uçağı iniyor. Rus turistlerin gözbebeği Hurgada, onlar sayesinde ayakta duruyor. Bölgeye THY ve Pegasus’un da seferleri yoğun.
#HurgadaTürkiye’nin ilk ‘akıllı köy’ünü kuran TABİT kurucusu, girişimci Tülin Akın: “Çiftçiler ‘Salgın var’ deyip, şimdi ekim yapmayıp tarlalarını ilaçlamazsa ürünlerini kaybederler. Sorunumuz daha da büyük olur. Önlem alıp tarıma devam etmeliyiz.”
#GazetehaberleriKurbanlık fiyatları konusunda vatandaşların araştırması devam ediyor. Kurban Bayramı yaklaşırken milyonlarca vatandaşın merakla sorguladığı konular arasında yer alan kurbanlık fiyatları konusunda açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, birçok kişiyi yakından ilgilendiren fiyatlara açıklık getirdi. Peki, 2017 kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? İşte, detaylı bilgiler
#Kurbanlık FiyatlarıDimos (Dimosthenis Misentzis) Sakız Adası’ndan dostum Nikos’un ablasının damadı. Çok iyi bir damat, aile çok seviyor. Nitekim anlamak zor değil. Bir evvelki sene Atina ziyaretimde lokantasında nefis yemekler ve rafine şaraplar içmiştim. Üst katları bir ‘Gençlik Hostel’i ama yeni bir anlayışla... Yani ekonomik ve Atina ziyaretleri için gençlere ideal bir mekân. Aynı zamanda bizim gibi gençlere de özel odaları var. Nitekim bu kez ‘City Circus’da kaldım.
#AtinaDimos (Dimosthenis Misentzis) Sakız Adası’ndan dostum Nikos’un ablasının damadı. Çok iyi bir damat, aile çok seviyor. Nitekim anlamak zor değil. Bir evvelki sene Atina ziyaretimde lokantasında nefis yemekler ve rafine şaraplar içmiştim. Üst katları bir ‘Gençlik Hostel’i ama yeni bir anlayışla... Yani ekonomik ve Atina ziyaretleri için gençlere ideal bir mekân. Aynı zamanda bizim gibi gençlere de özel odaları var. Nitekim bu kez ‘City Circus’da kaldım.
#AtinaTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#ÇiğköfteZengin, köklü Provence kültür mirasını keşfetmek, eğlenceli olduğu kadar göz korkutucu. Camargue tuz madeni ya da Gordes gibi tepenin üstüne kurulmuş masal köylerinden, güzelim manzaralarıyla Marsilya’ya, görülmesi gereken yerleri hakkıyla gezmek için en az bir ay gerekir. Peki öyleyse nereden başlamalı? Arles ve Avignon’dan tabii…
#SeyahatIŞİD’in bir hafta önce yenilip çekildiği Tel Abyad’da yıkılmış binalara pek rastlanmasa da hemen her yerde mayın ve bubi tuzağı tehlikesi var. Canfeda adlı YPG komutanı, “Tel Abyad’a girdiğimizde sınır kapısına ilk ben ulaştım. Gözümün önünde 250 kadar IŞİD’ci Akçakale Sınır Kapısı’nın demir parmaklıklarından atladı” dedi.
#Akçakale