Güncelleme Tarihi:
ERENLER Grup, odun, kömür toptan ve perakendeciliği yapmak üzere ilk marketini Ege’nin incisi İzmir Güzelbahçe’de hizmete açtı. 2002 yılında Erenler Isı Market olarak faaliyetlerine başlayan Erenler Grup, süreç içerisinde bünyesine Erenler Süleymanağa Çiftliği, ile Erenler Yapı Market’de eklemişti. Güzelbahçe’de yapı ve ısı market olarak 3 mağazası bulunan Erenler Grup, tüketicinin ihtiyaçlarını hızlı, pratik ve kaliteli şekilde karşılamayı amaçlıyor.
TOPTAN VE PERAKENDE
Erenler Grup Kurucusu Memet Eren, “İlerleyen yıllarda da şube sayısını arttırarak, büyümeyi sürdürmeyi ve daha kaliteli hizmeti halkımızla buluşturmayı hedefliyoruz” dedi. 20 yıldır toptan ve perakende olarak Yarımada’ya yakacak ile ilgili ısı kaynağı oluşturduklarını belirten Memet Eren, “Bu anlamda başta villalar, siteler, apartmanlar olmak üzere birçok işyerine ve tesise ısı kaynağı sağlıyoruz. 20 yıldır birlikte çalıştığımız müşterilerimiz var. Bize güvenerek her yıl bizi tercih eden tüm müşterilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kurdu.
A’DAN Z’YE YAKACAK
Memet Eren, “Kalorifer kömürü, soba kömürü, şömine kömürü, Sibirya kömürü, pirina, odun, mangal kömürü gibi geniş yelpazede ürün çeşitliliğimiz mevcut. Ürünlerimizin hepsi doğayla dost, kaliteli, kolay tutuşan ürünlerdir. Ayrıca soba ve mangal satışlarını da gerçekleştirmekteyiz” diye konuştu.
GELENEKSEL YÖNTEM
Geleneksel yöntemle hazırlanan mangal kömürünü tercih ettiklerini belirten Memet Eren, şöyle devam etti: “Marketlere, işyerlerine, restoranlara mangal kömürü pazarlıyoruz. Biz mangal kömürünü klasik doldurup satmıyoruz. Tozunu ve mıcırını alıyoruz. Ondan sonra poşetleyip kutulara yerleştiriyoruz. Geleneksel yöntemle hazırlayan üreticiden alıyoruz. Biz onlara odun desteği sağlıyoruz. Onlarda bize üretim yapıyorlar. Yerli üretimi de böylece destekliyoruz. Şu anda mangal kömüründe çok iyi durumdayız.
İNŞAAT SEKTÖRÜNE YAPI MARKETİ
İNŞAAT sektöründe de hizmet vermek için Erenler Yapı Marketi hayata geçirdiklerini belirten Memet Eren, “Yapı marketimizde, eldivenden merdivene her türlü yapı malzemesini bulabilirsiniz. Kaliteli ürünleri uygun fiyata halkımızla buluşturuyoruz” diye konuştu
“ŞÖMİNE odununu da normal yöntemlerle değil yurtdışından gelen özel makinemizde hazırlıyoruz” diyen Memet Eren, “Odunu bu makineyle kırıyoruz, kurutuyoruz ve sonra satışa hazırlıyoruz. Odunu işlemden geçiriyoruz. Yazdan hazırlıyoruz. Kışın satışa sunuyoruz. Müşteri böylece bir daha odun kırmak ya da parçalamak ile vakit harcamadan direk olarak yakabiliyor” dedi.
FESTİVALİN FİKİR BABASI MEMET EREN
AYNI zamanda CHP Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi de Memet Eren, 9 yıl önce Bardacık Festivali’nin yapılmasını meclise önerdiğini hatırlattı. Memet Eren, göreve geldiği ilk günden bu yana Güzelbahçe köylerinin kalkınması için çalışmalar yürüttüğünü belirterek, şöyle devam etti: “İlk dönem göreve geldiğimde katıldığım Kiraz Festivali’nden sonra Payamlı’da Bardacık Festivali yapma fikrimi Belediye Başkanımız Mustafa İnce’ye sundum. Mecliste bu fikri paylaştık ve festival bu şekilde oluştu. Düzenlediğimiz bu festival her yıl büyüyerek devam ediyor.”
KÖYÜMÜZÜ TÜRKİYE TANIDI
Bu festival sayesinde hem Güzelbahçe’mizi hem de Payamlı’yı Türkiye tanıdı diyen Eren, “Festivalin köye ekonomik olarak da büyük katkıları oldu. Hafta sonu insanlar köye gezmeye geliyor. Alışveriş yapıyor. Ben Payamlı köyünün yakaladığı bu ivmeyi yıl içine yaymak için bir önerge daha verdim. Biz buraya 15-20 tezgahlı bir üretici pazarı kuralım. Köylünün belirleyeceği bir günde satış yapsınlar. Çünkü köye ilgi artınca, üretim arttı. Köye geri dönüş olmaya başlandı. Bu şekilde köye kalıcı bir proje bırakmak istiyoruz. Festival ayrıca Payamlı’dan farklı yerlere yerleşen Payamlı’ların da senede bir kez, bir araya gelmesini sağladı” dedi.
ÜRETİM DE ARTIYOR
Diğer yandan Payamlı’da badem, zeytin, badem, zeytinyağı gibi üretimlerin arttığını belirten Eren, “Köylü kazanmaya başladıktan sonra daha fazla üretmeye başladı. Bu bölgede 5-6 köyümüz var. Üzüm, badem, bardacık, pekmez üretiyor. Bu köylüler İzmir’in muhtelif yerlerine satışa gidiyorlar. Gittikleri yerde biraz sıkıntı yaşıyorlar. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in üretici destekleme çalışmalarından hareketle bu insanların yöresel kıyafetleriyle şehrin belli yerlerinde bu satışlarını yapmaları konusunda kolaylık sağlanmasını talep ediyoruz. Yılda 1-2 ay kadar bir süre ile üreticimize sahip çıkmış oluruz. Payamlı köyümüzün önemli özelliği hava sirkülasyonudur. Temiz havadan dolayı da burada ciddi bir arsa satışı yapılmaktadır. Ve köydeki evlerin büyük çoğunluğu taştan yapılma. Bu evler geçmişine uygun şekilde restore edilirse turizm potansiyeli daha da artacaktır” ifadelerini kullandı.
DOĞAL BESİCİLİK YAPIYORUZ
URLA Ulamış Köyü’nde 2 yıl önce bir besi çiftliği kurduklarını kaydeden Memet Eren, sözlerini şöyle sürdürdü: “İleri sistemlerle donatılmış bir kesimhanemiz var. Bir büyükbaş hayvanı 10 dakikada kesip parçalayıp teslim edebiliyoruz. Burada doğal besicilik yapıyoruz. Kurban Bayramı dışında, kasaplar, marketler, restoranlara da satış yapabiliyoruz. Ayrıca çiftliğimizde kesilen hayvanların tamamı İslami koşullara uygun bir şekilde kesilmektedir.”