Kas Erimesi haberleri sayfasında Kas Erimesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 697 Kas Erimesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
MUŞ'un Hasköy ilçesinden yıllar önce çalışmak için Bursa’ya giden Sıddık (34) ve Şerif Basın (32) kardeşler, hayatını kas erimesi nedeniyle yürüyemeyen ve konuşamayan 5 çocuğuna adayan anneleri Türkan Basın'a (55) yardımcı olabilmek için geri döndü.
#MuşKas erimesi, Kas hacminde ve kas yapısında küçülme olarak gösterilir. Buna kuvvet kaybı da eşlik edebilir. En önemli şey özellikle bacakta ve bacağın üst kısmındaki kaslarda bir kuvvetsizlik varsa hasta bunu merdiven çıkarken, yolda yürürken bir zorluk olarak ifade edebilir veya kollarda ve kollarının üst kısmında bir kuvvetsizlik varsa saçını tarama, gazete okuma, kitap okuma sırasında bir kuvvetsizlik şeklinde de hissedebilir.
#Kas ErimesiKas erimesine neden olan hastalığından dolayı boynundan altı tutmayan ODTÜ Fizik Bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Can Özmen'in hayatı, tekerlekli sandalyesi ve ODTÜ’lü araştırmacılarca geliştirilen, sadece gözlerini kırparak kullanabildiği bilgisayarı ile ABD'li ünlü fizikçi Stephen Hawking'in hayat hikayesine benzer özellikler taşıyor.
#Can ÖzmenSosyal sorumluluk projeleri kapsamında engelli vatandaşların sesi olmaya devam Sarı Mikrofon bu defa Hatay'ın İskenderun İlçesinde yaşayan ve 16 yıl önce kas erimesi hastalığına yakalanan Fatih'in sesi oldu. Fatih hastalığından dolayı evden çıkmadığını ve en büyük hayalinin bir telefon bir televizyon ve bilgisayar olduğunu belirtti.Şimdi Fatih yardımseverlerin ona ulaşmasını bekliyor!
#Fatih OğlakHalk arasında "kas erimesi" olarak bilinen "duchenne musküler distrofi"nin (DMD) tedavisi için kullanılan ancak Türkiye'de hastalara ücretsiz verilmeyen "ataluren" etken maddeli ilacın Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) geri ödeme kapsamına alınması hasta ve yakınlarını sevindirdi.
#SgkSakarya’nın Serdivan ilçesinde 3 yıl önce nadir görülen bir kas hastalığı olan Duchenne Kas Distrofisi (DMD) teşhisi konulan Asaf Diler (7) için ailesi, valilik onaylı yardım kampanyası başlattı. Asaf’ın annesi Kübra Diler, oğlunun Dubai’de gen tedavisi olması gerektiğini belirterek, “Bu gen tedavisine ulaşamazsa maalesef hastalığın seyri 10 yaşından itibaren yürümesini durduracak, merdiven çıkmayı zorlaştıracak ve daha sonrasında da kalp ve solunum kaslarını etkileyecek. Böyle bir son olmaması için Asaf’ın tedaviye ulaşmasını istiyoruz” dedi.
#Asaf DilerSakarya’nın Serdivan ilçesinde 3 yıl önce nadir görülen bir kas hastalığı olan Duchenne Kas Distrofisi (DMD) teşhisi konulan Asaf Diler (7) için ailesi, valilik onaylı yardım kampanyası başlattı. Asaf’ın annesi Kübra Diler, oğlunun Dubai’de gen tedavisi olması gerektiğini belirterek, “Bu gen tedavisine ulaşamazsa maalesef hastalığın seyri 10 yaşından itibaren yürümesini durduracak, merdiven çıkmayı zorlaştıracak ve daha sonrasında da kalp ve solunum kaslarını etkileyecek. Böyle bir son olmaması için Asaf’ın tedaviye ulaşmasını istiyoruz” dedi.
#DMDAntalya’da R.G. isimli bir kişinin VIP minibüsü güzellik merkezine dönüştürüp botoks, yağ aldırma, yüz gençleştirme yapması estetik cerrahları isyan ettirdi. “Bunu da mı görecektik?” diyen Prof. Dr. Şükrü Yazar, “Doğru yere botoks yapılmazsa beyin damarlarına pıhtı atması, felç ve ölüm gerçekleşebilir” uyarısında bulundu...
#AntalyaŞarkıcı, fotoğrafçı ve reklam yönetmeni Metin Arolat önceki gece sahne aldığı mekânda kalp krizi geçirdi. 52 yaşındaki sanatçı, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ünlü dostlarının ‘sanat dünyasının güzel kalbi’ diye bahsettiği Arolat’ın ani ölümü sevenlerini yasa boğdu. Arolat'ın zayıflamak için iğne ve hap kullandığı iddia edildi.
#Metin ArolatSon yapılan çalışmalar, kadınlarda kilo istikrarının uzun ömür için önemli bir faktör olduğunu gösteriyor. Peki ama gerçekten yıllar boyunca aynı kiloda kalmak ömrü uzatabilir mi? Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Savaş Karataş ile Geriatri ve İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Birkan İlhan sorularımızı yanıtladı...
#Uzun YaşamGÜNLÜK hayattaki pek çok alışkanlık ve aktivite, vücuttaki çeşitli organları ve sistemleri etkilemektedir. Ciltte yağlanmaya ve diğer sorunlara da yol açan alışkanlıkların başında da sağlıksız beslenme gelmektedir. Yaşamımızı sürdürmek için gerekli bir eylem olan beslenme, cilt yağlanmasını çok büyük bir oranda etkilemektedir. Özellikle öğün hesabı yapmadan; çok tuzlu ve baharatlı besinleri, işlenmiş yağ ve diğer katkı maddelerini bolca bulunduran fast-food tarzı yiyecekleri veya şekerli içecekleri tüketmek cildin aşırı yağlanması için başta gelen nedenlerdendir.
#1Dizi oyuncusu Şekip Taşpınar’ın sahte içki sebebiyle yoğun bakıma alınması ve entübe edilmesi, bu sorunu bir kez daha gündeme getirdi. Kişinin ölümüne dahi sebep olabilen sahte içki, öldürmediği vakalarda bile çok ağır kalıcı hasar bırakıyor. Sahte içkinin risklerini konunun uzmanlarına sorduk, aldığımız cevaplar hayati tehlikenin boyutlarını tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi...
#Sahte İçkiKas seğirmeleri herhangi bir kasta istemsiz bir şekilde gerçekleşmektedir. Tıbbi anlamda kaslarda seğirme olduğunu söyleyebilmek için seğirmenin dışarıdan gözle görülebilir bir şekilde oluşması gerekmektedir. Bazı nörolojik hastalıklarda görülebilen kas seğirmelerin neden kaynaklandığını da iyi bilmek oldukça önemlidir. Kas seğirmesi (Miyokimi) nedir ve neden olur? Hangi hastalıkların belirtisi ve habercisi olabilir? İşte, kas seğirmesi hakkında merak edilen detaylar.
#Kas SeğirmesiÖzel Denizli Cerrahi Hastanesi, profesör kadrosuna bir yeni isim daha ekledi. Nöroloji alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan, Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde göreve başladı.Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan Denizli Cerrahi’de Özel Denizli Cerrahi Hastanesi, profesör kadrosuna bir yeni isim daha ekledi. Nöroloji alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan, Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde göreve başladı.
#İzmirAbdullah Öztürk, 2020 Paralimpik Olimpiyatları kapsamında gösterdiği mücadele ile dikkatleri üzerine çekti. Masa tenisinde daha önce de başarıları bulunan Abdullah Öztürk, 2016 yılındaki yaz olimpiyat oyunlarında altın madalyanın sahibi olmuştu. Peki, 2020 Paralimpik Olimpiyatları'nda da başarı elde eden Abdullah Öztürk kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Abdullah ÖztürkBugüne kadar birçok yangın ve deprem gibi büyük olaylarda insanların yardımına koşan Ankara İtfaiyesi’nde görevli Musa Kalınsazlıoğlu, hayatının en büyük kurtarma operasyonunu 15 aylık SMA hastası kızı Zehra Meva için veriyor. Muğla’daki orman yangın söndürme çalışmalarında görev alan baba Kalınsazlıoğlu, Meva için başlatılan yardım kampanyasına destek çağrısı yapıyor.
#ANKARAYaklaşık üç aydır koronavirüs tedavisi gören Kadir Topbaş dün çoklu organ yetmezliğinden hayata veda etti. 13 yıl İBB başkanlığı yapan Topbaş’ın cenazesi bugün Fatih Camisi’ndeki cenaze namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla, Fatih Sultan Mehmed’in haziresine defnedilecek.
#GazetehaberleriKORONAVİRÜS önlemleri nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan yaşlıların, eklem sertliği, kemik kırılmaları, kilo alımı ve kas kaybı şikayetleri nedeniyle hastaneye başvurularında artış yaşandığını belirten Medicana International İzmir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Devrim Akseki, bilinçli yapılacak egzersizler ile bu rahatsızlıkları bertaraf etmenin mümkün olduğunu söyledi.
#Prof. Dr. Devrim AksekiElazığ'da yaşayan yüzde 97 bedensel engelli Muhammet Uçur (26), 3 yılda tek parmağını kullanarak Gazi Osman Paşa'nın Plevne Zaferi'ni anlatan 5 bölüm halinde 80 sayfalık senaryo yazdı. Hayalinin, yazdığı senaryonun dizi veya film olarak yayınlanması olduğunu söyleyen Uçur, "İlk başta yazarken zor oldu ama 'İnanıyorsanız üstünsünüz' diyerek yazdık. Vefat eden ağabeyimin de katkısı oldu. Birlikte uzun metrajlı bir film hikayesi yazdık. Bir parmağımla mouse kullanarak yazdım. Ailemin de yardımı oldu" dedi.
#Muhammet UçurKOAH hastası, COVID-19’a yakalandığında, diğer hastalardan daha çok zorlanır. En büyük tedavi ise sigaranın bırakılmasıdır. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Görgülü, KOAH hastalarının pandemi sürecinde daha fazla risk taşıdığını hatırlatarak önerilerde bulundu.
#KoahBeykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Görgülü, KOAH hastalarının pandemi sürecinde daha fazla risk taşıdığını hatırlatarak, ''KOAH hastası, COVID-19’a yakalandığında, diğer hastalardan daha çok zorlanır. En büyük tedavi ise sigaranın bırakılmasıdır'' dedi.
#Dr. Öğr. Üyesi Fatma GörgülüCovid-19 pandemisinde uzun süre evde kalmak ve eskisine oranla çok daha az hareket etmek zorunda olmak bizi sosyal yönden olduğu kadar fiziksel açıdan da zorlamaya başladı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Selda Özçırpıcı, kas kaybının önüne geçilmesi için yapılması gerekenleri beş ana başlıkta topladı.
#Kas Kaybı