Gastronomi sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım ve gıda ürünlerinin çok büyük bir bölümü Antalya’dan Türkiye’ye dağıtılıyor. Üretimin bu kadar yoğun olduğu bir yerde 23-25 Eylül’de düzenlenecek FoodFest Antalya’nın sürdürülebilirliğe odaklanan programı umut vaat edici. Şehre gitmişken bölgeye özgü lezzetleri sıraladığım listeye göz atmayı ve her birini tatmayı ihmal etmeyin.
#GastronomiCoğrafi işaretli ürünlere sahip olan turistik bölgeler, gastronomi turizmine katılan turistler açısından memnuniyet yaratır. Topraktan sunuma kadar tüketicilerin yaşayarak edinecekleri deneyimler turist memnuniyetini artırırken, bölge açısından da gerçek bir katma değer yaratır.
#ANTALYAYaşadığımız ülkede tescillenmiş kaç tane coğrafi işaretli ürün var ve biz kaçını yedik, kokladık, dokunduk, tattık, dahası neler olduğunu biliyoruz? Hani, yurt dışına çıkınca araştırır, gider buluruz ve deneyimleriz ya... İşte onu kentimizde ne kadar yaptık, yapıyoruza dikkat çekmek istiyorum.
#Coğrafi İşaretANTALYA TİCARET BORSASI BAŞKANI ALİ ÇANDIR, 80’Lİ VE 90’LI YILLARDA TURİZM VE TARIM OLMAK ÜZERE İKİ BAŞARI HİKAYESİNE İMZA ATTIĞINI BELİRTEREK, "ANCAK SON YILLARDA BU İKİ TEMEL SEKTÖRÜMÜZLE İLGİLİ REKABETÇİ BİR BAŞARI GRAFİĞİ ÇİZDİĞİMİZ SÖYLENEMEZ" DEDİ. ÇANDIR, ANTALYA'NIN ÜZERİNDE ÖLÜ TOPRAĞI OLDUĞUNU SÖYLEDİ.