Ne karanlıkta yat ne kara düş gör anlamı merak edilen atasözleri arasındadır. Sık sık karşılaştığınız bu atasözünün ne anlama geldiğini kolayca öğrenebilirsiniz. Sizin için ne karanlıkta yat ne kara düş gör atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımını (TDK) derledik.
#Ne Karanlıkta Yat Ne Kara Düş GörMevsimsel grip, soğuk algınlığı ve nezle... Koronavirüs salgınıyla mücadele içindeyken bir de bu hastalıklarla uğraşmamak için vücudumuzun savunma sistemini güçlü tutmamız şart. Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece’ye ve iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya’ya bunun yollarını sorduk: Uyumak, su içmek ve hareket etmek şart! Dua etmek ya da yoga yapmak, iyi bir uyku ve ekrandan uzak kalmak da stresi azaltıyor.
#SuUyku; çocuk gelişim ve büyüme sürecini etkileyen etmenlerin başında yer almaktadır. Çocukluk döneminde uyku saatlerinin düzenlenmesi ve kaliteli uyku; dikkat edilmesi gereken önemli bir durumdur. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Endokrin Uzmanı Prof. Dr. Nesibe Andıran, erken yatan ve kaliteli uyku uyuyan çocukların büyüme sürecinin daha sağlıklı olduğunu belirterek, konu hakkında açıklamalarda bulundu.
#Büyüme Hormonu Nasıl SalgılanırÇocukların uyku saatlerinin düzensiz olması hem onların günü yorgun geçirmelerine hem de anne ve babaların kendilerine hiç vakit ayıramamasına neden olur.Çocuğunuz için bir uyku vakti belirlediniz mi? Çocuğunuz her defasında bu saatleri ihlal mi ediyor? Çocuğun uyku düzeni nasıl sağlanır?
#Çocuğun Uyku Düzeni Nasıl SağlanırSabah saatleri genellikle tadına tam olarak varamadığımız bir zaman dilimi... O saatlerde ya yorgunluktan yatağa yapışmış oluyoruz ya da tam tersi işe veya okula yetişmek için yataktan son sürat fırlamış ve hayata karışmış... Peki ya ünlüler dünyasında durum ne? Marie Claire dergisi bu soruya yanıt bulmak için kapıları işte tam da o saatlerde çaldı...
Doğru aydınlatma, dekorasyona canlılık verir, evi renklendirir, mekanlardaki hataları örter, ön plana çıkarmak istediğiniz objeleri vurgular. Aydınlatmada da tıpkı dekorasyonda olduğu gibi her sene birçok yenilik oluyor. Tasarımlar değişiyor, yeni teknolojiler ortaya çıkıyor.
Özellikle büyük şehir insanı yaşadıklarıyla baş etmekte zorlanıyor. Bu yüzden birçoğu çareyi inzivada, meditasyonda ve çeşitli mistik uygulamada arıyor. Eril, dişil, içsel, dışsal, kozmik... Ne olduğunu pek de bilmediğimiz bir dünyada yolumuzu arıyor gibiyiz… Mindfulness’tan sessizlik inzivasına, zihinsel arınmadan çiftler inzivasına ve hatta aşk kampına kadar upuzun bir liste var önümüzde. Kamplara ve vaat ettiklerine baktık.
#Gizem CoşkunardaYaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için ilk ara tatil 10 Kasım'da başlıyor. Peki öğrenciler ve aileler 9 gün sürecek bu tatili nasıl değerlendirmeli? Prof. Dr. Zeynep Kızıltepe, “Öğrencilerin enerjilerini toplamaları için öncelik dinlenmekte olmalı” dedi.
#Ara TatilÖzellikle bugünlerde büyük çoğunluğumuz güne karanlıkta uyanmanın verdiği mutsuzlukla başlıyoruz. Bedenimiz uyumak isterken, çocukların okula yetişme telaşı, trafik ve iş stresi ile kendimizi bir koşuşturmanın içinde buluyoruz. İşte o nedenle bugün size kendinizi iyi hissettirecek bakım tavsiyeleriyle karşınızdayım.
#ESTETİKErzincan yemyeşil doğasıyla göreni mest ediyor. Doğu’nun bozkırı ortasında bir Karadeniz adeta. Tarihi İpek Yolu’nun geçtiği bu muazzam coğrafyada tarih ve kültürün yanı sıra pek çok doğal güzellik var. Bu durumda benim de soluğu orada almam kaçınılmaz oluyor. Bu hafta Anadolu’nun yeşil ve sakin kentinin heyecan verici ve maceralı rotalarından bahsedeceğim.
#HürriyetGece kesintisiz uyuma ve sağlıklı bir uyku düzenine sahip olma konusunda birçoğumuz sorun yaşıyoruz. Oysa iyi bir uykunun bağışıklık sistemimiz üzerinde bile olumlu etkisi var. 17 Mart Dünya Uyku Günü’nü geride bırakırken uzmanlardan doğru yatak seçimi ve iyi bir uyku uyuma konusunda tüyolar aldık.
#17 Mart Dünya Uyku Günü‘Sık sık uykum kaçıyor’, ‘Uyku düzenim değişti, sabahları yorgun kalkıyorum’... Çoğumuz zaman zaman bu şikâyetlerden yakınıyoruz. Uykusuzluk hayat kalitemizi düşürüyor, gün içinde işlerimizi tamamlamamızı zorlaştırıyor, bağışıklığımızı zayıflatıyor. Oysa basit ama etkili 5 tavsiyeyle uyku hijyenimizi sağlamak mümkün...
#UykuKimileri için her gece düzenli ve kesintisiz uyumak mümkün değil... Oysa sağlıklı uyku, bağışıklık sistemimizin en yakın dostlarından biri. Yarın yani 3 Ocak, Uyku Festivali Günü. Biz de konunun uzmanı nöroloji doktoruna kaliteli uykunun sırlarını ve uykusuzluğun yol açabileceği problemleri sorduk.
#UykuDr. Mehmet Öz’e göre mümkün. Kendisi bunun kanlı canlı örneği. En son 10 sene önce hasta olduğunu söyleyen Öz, dengeli beslenir, uykunuza dikkat eder ve fiziksel aktiviteyi ihmal etmezseniz mevsimler değişirken sağlıklı kalmaya devam edeceğinizi söylüyor. Ama diyelim ki hastalık sizi yatağa düşürmeyi başardı. Dünyanın sonu değil. ABD’de yaşayan yazarımıza telefonla bağlandık, gribi, soğuk algınlığını çabuk atlatmanın yollarını sorduk, kış sağlığıyla ilgili ipuçları aldık.
#SAĞLIKPAZAR günü başlayan Dr. Ayşegül Çoruhlu röportajı bugün de devam ediyor. Pek çok biyokimya uzmanı, sağlıkçı ve hekim aynı şeye dikkat çekiyor. Akşam yemeği cıssss! Makul bir saatte ağzınıza fermuar çekin, günü kapatın. Çoruhlu ‘17.00’ diyor. Benim için çok erken. Ama akşam yemediğim zaman kendimi daha hafif ve sağlıklı hissettiğim, ertesi güne de daha enerjik başladığım kesin. Bakın bakalım Dr. Çoruhlu’nun anlattıkları size de uyuyor mu...
#Yazarlar