karabuğday haberleri sayfasında karabuğday hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 322 karabuğday haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Olarak Kullanılabilecek Bitkiler Komisyonu, Türkiye’de mutfaklarda bugüne kadar kullanılmayan 4 bitkiye onay verdi. Kral meyvesi liçi, karabuğday filizi, kutsal fesleğen ve Japon biberi artık mutfaklardaki yerini almaya hazırlanıyor.
#Tarım Ve Orman BakanlığıKarabuğday, lif ve vitamin içeriğinin zengin olduğu için diyet yapanların en fazla tercih ettiği besinlerden biri. Özellikle sık acıkan kişilerin daha istikrarlı diyet yapmasına yardımcı oluyor. Peki karabuğday nelere iyi geliyor, faydaları nelerdir? Zayıflamaya etkisi var mı? Nasıl tüketilmeli?
#KarabuğdaySağlıklı bir cilt istiyorsanız; ilk olarak sağlıklı bir birey olmak zorundasınız. Kendine iyi bakmayan, yedikleriyle kötü beslenen, düzensiz yaşamı olan, uykusuna dikkat etmeyen kişinin ilk olumsuz etkiyi cildinden, saçından, tırnağından göreceğini bilmelisiniz. Çünkü vücut her zaman ilk olarak kendini korumaya alır.
#CiltKilo vermek sadece yeme kontrolüyle olmuyor. Mayrlife Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde bunu bir kez daha anladım. İkinci gidişimde midemle birlikte beynimde çözmeye çalıştık bu aşırı yeme işini. Hayatımda ilk kez hipnoz terapisine girdim. Bağırsaklarıma dost gurme öneriler de aldım, meğer yeterince suda bekleyen patates şifaymış, tuzu azaltamayanlar kayatuzu kullanmalıymış...
#Kilo VermeTarım ve Orman Bakanlığı Gıda Olarak Kullanılabilecek Bitkiler Komisyonu, Türkiye’de mutfaklarda bugüne kadar kullanılmayan 4 bitkiye onay verdi. Kral meyvesi liçi, karabuğday filizi, kutsal fesleğen ve Japon biberi artık mutfaklardaki yerini almaya hazırlanıyor.
#Tarım Ve Orman BakanlığıVejetaryen ya da vegan beslenmeye ilgi duyan, bu işe yeni başlayanlar için buzdolabı ve kilerin dönüşümü, sık kullanılan malzemelerin değişimi zorlu bir süreç. Ben de alışveriş listenize ilham vermesi için kendi vazgeçilmezlerimi kategorilere ayırdım ve iki besleyici tarifimi ekledim.
#BitkiTariflerinize şeker yerine hurma katmayı denediniz mi? Benim her zaman hazırda minik bir kavanoz hurma pürem olur. Kahvemi yudumlarken yanına eşlikçi bir şey aradığımda da elim ilk hurmaya gider. Bazen arasına ceviz-badem sıkıştırıyorum, bazen içini fıstık ezmesiyle dolduruyorum. Bazen de sıcak çikolata yapmak için kullanıyorum.
#Berrin YiğitKendinizi biraz gergin, biraz stresli, biraz mutsuz, hissettiğinizde eliniz sebepsizce çikolataya mı gidiyor? Peki yedikten sonra duygu durumunuzu hiç gözlemlediniz mi? Mutlu mu oluyorsunuz yoksa ölçüyü kaçırdığınızı hissedip ‘kilo alacağım’ diyerek suçluluk duygusuna kapılıp mutsuz mu? Acaba çikolata yerine sizi mutlu edebilecek besinler neler? Hangi çikolata diğerlerine göre daha masum? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#ÇikolataHassasiyetimiz olsun olmasın arpa, çavdar ve buğday gibi unlardaki protein çeşidi glüten, hemen herkesin gündeminde. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’ya kimlerin tüketip tüketmemesi gerektiğini sorduk ve glütensiz beslenme hakkında doğru bilinen yanlışları öğrendik. 10 yıldır glütensiz beslenen eğitmen şef Burak Özbay’dan glütensiz tatlı-tuzlu tarifler aldık...
#Glutensiz BesinJaponya’da erişte işi gastronomik bir hedefe yönelmiş. Üç farklı şekli var: Ramen, soba ve udon. Ramen hemen herkesin favorisi. Her yiğidin yoğurt yiyişi gibi her ramen’cinin farklı bir stili var. En lezzetli tarafı olan çorbası için farklı et, kurutulmuş balık ve sebzeler kullanılıyor.
#JaponyaZaman kısıtlaması olmadan sofraya kurulmak, usul usul, tadını çıkara çıkara yemek tatilde olmanın en güzel yanlarından biri... Jürimiz geçen hafta en sevdikleri yol üstü lezzet duraklarını anlatmıştı, bu hafta sıra Ege ve Akdeniz’deki kahvaltı mekânlarında... Ev yapımı ekmeklerden kuru domatesli-biberiyeli tereyağına, otlu tepsi böreğinden poşe yumurtaya tadanı mutlu etmesi garanti önerilerimiz var.
#Kahvaltıİntoleransı ya da çölyak hastalığı olanların en büyük sorunu güvendikleri gıdaya ve tariflere kolay ulaşamamak… Belirli aralıklarla beslenme düzeninden glüteni çıkarmak isteyenlerin sayısı da giderek artıyor. Uzmanlarsa bu konuda bilinçli hareket etmenin önemi konusunda uyarıyor. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’dan işin doğrusunu dinledik...
#GlutenBayramda detoks mu olur demeyin! İlk gün bayramlaşma sırasında ikram edilenler, kurulan ziyafet sofraları, yemeği fazla kaçırmamıza yol açmış olabilir. Ama sonraki iki günde uygulayacağımız sağlıklı bir detoks menü ve bitki çaylarıyla bunu da telafi etmemiz mümkün.
#Dr. Ecz. Metin UyarRamazanda gün içinde olabildiğince az acıkıp enerjik hissetmek için sahurda yediklerimiz önemli. Beslenme uzmanları bunun için besleyiciliği ve tok tutma özelliğiyle öne çıkan yumurtayı öneriyor. Çırpılmışı, omleti, çılbırı derken sofrayı her gün farklı bir yumurta çeşidiyle renklendirmek mümkün. Eğitmen şef Gizem Gedik’ten birbirinden nefis yumurtalı tarifler ve öneriler aldık.
#BeyazpeynirANADOLU Cerrahi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü, Ramazan ayı öncesi mide botoksu işlemi yaptıran veya yaptırmak isteyen hastaların en çok merak ettikleri konulardan birinin mide botoksu işlemi sonrası oruç tutup tutamayacakları olduğunu belirterek, hastaların merak ettiği konular hakkında bilgiler verdi.
#1Tarih boyunca insanlığın en temel besin kaynaklarından biri olan ekmek, soframızın ve sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’e göre de enerji üretebilmek için kesinlikle tüketilmesi gereken gıdalar arasında... Pratik ve doyurucu ekmek arası tarifler pratikliğiyle de günün kurtarıcısı...
#Tost