İnanması zor ama vücudunuzun yaklaşık 96 bin km kan damarına sahip olduğunu biliyor muydunuz? Kalp ve diğer kaslarla birlikte dolaşım sistemimizi oluşturur ve vücudun her köşesine kan taşır. Fakat dolaşımın zayıf olduğu yerlerde kan akışı yavaşlar ve vücudunuzdaki hücreler ihtiyaç duyduğu oksijen ve besinleri alamamaya başlar. Sağlıklı bir kan dolaşımı için ihtiyacımız olanları Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ruken Hanavdeloğulları’ndan öğrendik.
#Kan DolaşımıKalp ile ilgili çeşitli sıkıntıların yaşandığı durumlar olabilmektedir. Kalp Krizi de bunlardan bir tanesidir. Günümüzde yaş sınırı olmadan genç yaşlı pek çok kişide bu rahatsızlık görülebilmektedir. Kalp Krizine bağlı insanlarda kardiyak arrest de görülebilmektedir. Kardiyak arrest nedir, nasıl anlaşılır? Kardiyak Arrest belirtileri, nedenleri ve tedavisi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kardiyak Arrest Nedir?Vücudun genel akışı ve belli bir düzeni bulunmaktadır. Sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmak için de bu yapının asla bozulmaması gerekir. Özellikle de emboli ortaya çıktığı takdirde çok dikkat ederek önlem alınması gerekir. Emboli nedir ve neden olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Emboli Nedir Ve Neden Olur?Huzursuz bacak sendromunun, genetik kökenli olarak ve bazı hastalıklar nedeniyle ortaya çıkabileceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında açıklamalarda bulundu.
#Huzursuz Bacak SendromuSinir siteminde meydana gelen rahatsızlıklar, kişinin sosyal yaşamını olumsuz anlamda etkileyebilir. Bu bölgede meydana gelen gelişmeler, bir dönem sonra vücudun tepki bile vermeyeceği hastalıkların gelişmesine neden olabilir. Sinir sistemi nedir, burada oluşabilecek hastalıklar nelerdir, sizler için araştırdık.
#Sinir Sistemi Nedir?Lenfoma boyun, koltuk altı ve kasık bölgelerindeki lenf bezelerinin ağrısız şişerek ele gelmesidir.Bunların dışında ateş, kilo kaybı, halsizlik, ciltte kaşıntı vb. şikayetler, grip gibi başka hastalıkların seyrinde de görülebilir. Bu nedenle bu tür rahatsızlıklar sizde de varsa siz de lenfoma olabilirsiniz.
#Lenfoma BelirtileriSANKO ÜNİVERSİTESİ GENEL CERRAHİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ VE ÖZEL SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ GENEL CERRAHİ UZMANI YRD. DOÇ. DR. HASAN BAKIR, KANSERDEN KORUNMAK İÇİN ÖNCELİKLE KANSER YAPICI ETKENLERDEN UZAK DURULMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTEREK, “DİĞER ÖNEMLİ FAKTÖR OLAN ERKEN TEŞHİSİ DE DİKKATTEN KAÇIRMAMALIYIZ” DEDİ.
Ramazan ayına saatler kala Almanya'da sahur ile iftar arasında ortalama 17 saatlik bir zaman dilimi bulunduğu hatırlatıldı. Uzmanlar, yaz günlerinde bu kadar uzun süre aç ve susuz kalmanın özellikle yaşlı ve hastaların sağlığını tehdit edebileceği uyarısında bulundu. Dr. Seda Türköz, kronik hastalığı olanların oruç tutmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları tavsiyesinde bulundu.