kalp sağlığı için yapılması gerekenler haberleri sayfasında kalp sağlığı için yapılması gerekenler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 74 kalp sağlığı için yapılması gerekenler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yediğimiz her şeyin kalbimize direkt etkisi olduğunu bilmek ayrı bir kalp ağrısıdır. Hayati organımızı korumak en temel içgüdümüz olması gerekirken bizler yağlı ve ağır yiyeceklerden uzak kalmakta zorluk çekiyoruz. Sanki başka bir kalbimiz daha varmışçasına geçirdiğimiz günlere bir son verebiliriz. Bu önerileri dikkate almanızı tavsiye ederiz.
#Kalp SağlığıKalp hastalıkları geçmişte orta yaş ve üzerindeki insanların hastalığı olarak görülürken; günümüzde genç yaşlı demeden her yaştaki insanda görülebilir hale geldi. Neden bu hale geldiğini ve kalp sağlığını korumak adına atılması gereken adımları Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yılmaz Güneş’ten öğrendik…
#KalpYediğimiz her şeyin kalbimize direkt etkisi olduğunu bilmek ayrı bir kalp ağrısıdır. Hayati organımızı korumak en temel içgüdümüz olması gerekirken bizler yağlı ve ağır yiyeceklerden uzak kalmakta zorluk çekiyoruz. Sanki başka bir kalbimiz daha varmışçasına geçirdiğimiz günlere bir son verebiliriz. Bu önerileri dikkate almanızı tavsiye ederiz.
#Kalp SağlığıKalp hastalıkları geçmişte orta yaş ve üzerindeki insanların hastalığı olarak görülürken; günümüzde genç yaşlı demeden her yaştaki insanda görülebilir hale geldi. Neden bu hale geldiğini ve kalp sağlığını korumak adına atılması gereken adımları Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yılmaz Güneş’ten öğrendik…
#KalpSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Maymun çiçeği hastalığının Türkiye'de görülmediğini belirtirken, 'Pandemi oluşmayacağı yönünde kanaat var. Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz. Şu ada ekstra bir tedbire ihtiyacımız yok.' dedi.
#Sağlık Bakanı Kemal MemişoğluAlzheimer hastalığı durdurulabilir mi? Yepyeni bir çalışmaya ve bu çalışmaya katılan iki Alzheimer hastasına göre cevap “evet”. Cici Zerbe ve Simon Nicholls adlı iki hasta, katı ama basit yaşam tarzı değişiklikleri yaparak öldürücü hastalığı önlediklerini ve hatta tersine çevirdiklerini iddia ediyor.
#Alzheimer<b><i>Halk arasında “şeker hastalığı” olarak da bilinen diyabet, dünyada adeta bir salgın hastalık gibi giderek daha fazla sayıda insanı etkiliyor. Diyabet tanısı alanlarda düzenli takip edilemeyen ve kontrol altına alınamayan kan şekeri, böbrek yetmezliğinden kalp krizine, karaciğer yağlanmasından körlüğe kadar pek çok ciddi hastalığa yol açıyor.</i></b> <br><br><b><i>Türk Diyabet Cemiyeti uzmanları, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle diyabet, risk faktörleri, gebelikte diyabet, diyabetin takibi ve önemi gibi konularda toplumu bilgilendirmek amacıyla şu önerilerde bulunuyor:</i></b>
#Sponsorlu İçerikYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriSağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bursa ziyaretine katıldım, grip aşısıyla ilgili akıllardaki soruları kendisine ilettim. Üretiminden koruma gücüne, ilk aşamada kimlere yapılacağından bu yıl Türkiye’ye kaç doz aşı getirileceğine kadar tüm soruları sabırla yanıtladı...
#YAZARÇin’de başlayan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele sağlık alanında sürdürülürken, ekonomide çarkların dönmesi için de gayret gösteriliyor. Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti olan Bursa’da da faaliyetlerini sürdürmeye çalışan işletmeler, bir takım tedbirlerle yaşanabilecek riskleri ortadan kaldırmaya çalışıyor. İşletme ve personel için ayrı önlemler almaya çabalayan kuruluşlar, normal uygulamalarının üzerine çıkarak, hassasiyetini üst seviyeye yükseltmiş durumda.
#BursaKoronavirüsten ölenlerin sayısı 4 bin 300’ü geçti. Birçok ülke karantina ilan etti. Türkiye’de de ilk vakaya rastlanmasıyla endişe rüzgârları esmeye başladı. Koronavirüsün kendisinden çok, yaşanan panik havası kaygı veriyor. Bu kaygıyla nasıl başa çıkacağız? ‘Koronafobi’den kurtulmanın yolları neler? Uzmanlara sorduk.
#YazarAğız kuruluğu yetersiz tükürük salgısı nedeniyle oluşan ve kişilerin günlük yaşam kalitesini düşüren sağlık problemlerinden birini oluşturuyor. Kullanılan ilaçlar, sistemik hastalıklar, alkol ve sigara kullanımı gibi farklı nedenlerle ortaya çıkan ağız kuruluğu, tedavi edilmediği takdirde ağızda rahatsızlık hissine neden olabiliyor. Ağız kuruluğunun sebepleri internette sıkça araştırılıp merak ediliyor. Peki, ağızda yaşanan susuzluk olarak ağız kuruluğu nedir ve nasıl geçer? İşte, ağız kuruluğu ile ilgili merak edilenler...
#Ağız Kuruluğu