Kalbinizin sağlıklı atmasını sağlayacak 10 öneri

Güncelleme Tarihi:

Kalbinizin sağlıklı atmasını sağlayacak 10 öneri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 12:11

Sık sık kilo alıp vermek kalp sağlığına zarar veriyor.

Haberin Devamı


Kalbinizin sağlıklı atmasını sağlayacak 10 öneri

Yürüyüş öncesi ve sonrasında hafif gıdalar tüketilmesi önemli. Kalbe en iyi gelen sporlar yürüyüş ve yüzme. Özellikle kalp hastalarına koşu, tenis ve mücadele gerektiren futbol, basketbol gibi sporlar önerilmiyor.


Kalbinizin sağlıklı atmasını sağlayacak 10 öneri

Sık sık kilo alıp vermek kalp sağlığına zarar veriyor. Kendinizi iyi hissettiğiniz belli bir kiloyu korumayı çalışmak önemli.


 

Kalbinizin sağlıklı atmasını sağlayacak 10 öneri
 

Gün içinde 2 litre su tüketmeyi unutmayın.


Kalbinizin sağlıklı atmasını sağlayacak 10 öneri

Özellikle kadın, çocuk ve yaşlıların D vitamini ve kemik gelişimi açısından günde 15-20 dakika güneşe çıkması önemli. UV ışınlarının en aza indiği sabah ve ikindi vaktinde 15-20 dakika güneşten faydalanmak kalbe de iyi geliyor.


Kalbinizin sağlıklı atmasını sağlayacak 10 öneri

Akdeniz tipi beslenme kalp sağlığı için önemli bir anahtar. Haftada bir gün kuru fasulye, nohut, barbunya, börülce, bakla gibi bir çeşit bakliyat yemeyi alışkanlık haline getirin.


Kalbinizin sağlıklı atmasını sağlayacak 10 öneri

Yapılan son araştırmalar özellikle günde bir fincan Türk kahvesinin içindeki anti oksidanlar sebebiyle kalp sağlığına iyi geldiğini işaret ediyor.


Kalbinizin sağlıklı atmasını sağlayacak 10 öneri

Kırmızı et tüketiminde azı karar çoğu zarar sloganıyla hak ete edin. Ayda bir kilo yağsız kırmızı et ile sınırlayın. Bol sebze ve meyve tüketilmesi, tahıllı hem sindirim hem de kolesterol için çok faydalı.


Kalbinizin sağlıklı atmasını sağlayacak 10 öneri

Katı yağlar tercih edilmemeli zeytinyağı tercih edilmeli.


Kalbinizin sağlıklı atmasını sağlayacak 10 öneri

Tam tahıllı buğday, çavdar, kepek ekmeği tercih edin.


Kalbinizin sağlıklı atmasını sağlayacak 10 öneri

Yoğurt çok faydalı bir besin ancak yağsız ve kaymaksız olanı tercih etmek gerek. Mümkünse geleneksel ev tipi yoğurt mayalayarak tüketin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!