Balık restoranlarının daimi lezzeti kalamar evde yapılışı ile de merak ediliyor. Peki, evde kalamar nasıl yapılır, nasıl pişirilir? Yanında bol sarımsaklı sosuyla damak çatlatan kalamar tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarıyla haberimizde...
#KalamarDeniz ürünleri sofralarımızın lezzet kaynakları. Karidesten midyeye, kalamardan balığa deniz ürünleriyle yapabileceğiniz lezzetli atıştırmalıkların tariflerini sizin için bir araya getirdik. Denizden babası çıksa yiyenler bu lezzetleri kaçırmasın.
#Deniz ÜrünleriMasterChef’in efsane jürisi Mehmet Şef (Yalçınkaya) Bodrum’daki Kocadon Museum Hotel’in bahçesine açtığı Denizden adlı balık restoranında bu yazın yıldızını açıkladı: Mavi yengeç. Gelin, “Orada Bir Oda Var Uzakta” ziyaretlerimizde bu hafta hem bu kişilikli oteli ve hem de Mehmet Şef’in yeni starını tanıyalım. Çünkü bir otel ve bir restoran ancak bu kadar birbirini tamamlayabilir.
#Mehmet ŞefKiminin nakdi var, vakti yok. Kiminin zamanı bol, imkânları kısıtlı. Ama olsun, “Ya bir gün ikisini de denk getirebilirsem” diyebilmek; gidemesek, göremesek de en azından hayalini kurmak lazım. “Orada Bir Oda Var Uzakta”da bu haftaki istikamet Eski Datça. Bu şirin mi şirin beldedeki dört odalı Ultava...
#Savaş ÖzbeySevilen İtalyan lezzetlerinden ravioli bu kez deniz mahsüllü olarak sofralarınızda yerini alıyor. MasterChef deniz ürünlü ravioli tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Peki, evde deniz mahsüllü ravioli nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte deniz ürünlü ravioli tarifi ve yapılışı...
#Deniz Ürünlü RavioliEkim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkPaella, İspanyol mutfağının dünyaca tanınmış lezzetlerinden. Çeştli deniz ürünlerinin yanı sıra tavuk suyu ve safranla yarı lezzete kavuşan zengin çeşnili bir pilav. Bu tarifi hazırlarken baldo pirinç de kullanabilirsiniz. Peki paella nasıl yapılır, nerenin yemeği? İşte paella tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Paella Nasıl YapılırÇikolatalı mus (Chocolate Mousse), Fransız mutfağının meşhur tatlılarından biri. Hafif ve nefis bir tatlı olan çikolatalı mus için çikolata köpüğü denebilir. Yapımı da oldukça kolay olan bu tatlıyı tek başına tüketebileceğiniz gibi farklı tatlı tariflerinde de kullanabilirsiniz. Peki çikolatalı mus nasıl yapılır? İşte evde çikolatalı mus tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Çikolatalı MusPenguenler su kenarlarında yaşayan canlılardır. Bu nedenle yemek ihtiyaçlarının neredeyse tamamını denizden ve okyanuslardan karşılarlar. Sizler için penguen ne yer, penguenler nasıl beslenir ve en çok sevdiği besinler nelerdir sorularını derledik.
#Penguen Ne Yer?Surf and turf, et ve deniz ürünlerinin aynı tabakta buluştuğu bir lezzet. Tercihe göre kalamar, deniz tarağı, karides veya ıstakoz kullanılabilir. Et olarak ise dana genellikle dana bifteği kullanılır ancak diğer et çeşitleri de eklenebilir. Sofranızda farklı bir lezzet sunmak isterseniz, surf and turf'e bir şans verebilirsiniz. Peki surf and turf nasıl yapılır? İşte surf anda turf tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Surf And Turf Nasıl YapılırKalamar, çeşitli şekillerde hazırlanacak sofralardaki yerini alıyor. Düşük kalorili bir deniz ürünü olan kalamara Türkiye denizlerinde sıklıkla rastlanılıyor. Peki kalamar nedir, nasıl pişirilir? Kalamar nasıl temizlenir? İşte kalamar tava tarifi...
#Kalamar NedirBu yılın aşırı soğukları ve sıcakları neredeyse ben oradaydım. Kasım ortalamasının en soğuk olduğu günlerde Helsinki, nisanda karlar altında Kapadokya, haziranda 40 derecede Paris ve geçen hafta termometreler 42’yi gösterdiğinde Antalya, oradan da Side...
#Müge AkgünKalamar ve midye gibi deniz ürünleri, dışarıda yemeye alışkın olduğumuz lezzetler. Oysa ki evde yapmak hiç zor değil. Bu hafta kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ara sıcak önerileriyle geldim. Tariflerimin temel malzemesi ‘cesaret’. Sonrası kolay... Hemen kolları sıvayın derim.
#KalamarKalamar balığı, tüketilebilen deniz canlıları arasında yer alır. Birçok dünya mutfağı içerisinde sıklıkla tercih edilir. Yemekleri, hazırlanışı ve avlanma şekli ile birçok özelliği vardır. Kalamar balığının nasıl avlandığı ve nasıl sunulması gerektiği gibi konularda insanlar merak duyabilirler. Kalamar balığının özellikleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Granyöz balığı, görünüm olarak genellikle levreğe benzer. Bu nedenle de kaya levreği adı ile de bilinir. Lezzetli bir balık türü olması nedeni ile balık severler çok sık tarafından tercih ediliyor. Görünümü bakımından levreğe çok benzeyen bir özelliği bulunur. Granyoz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Nihayet hasret bitti. Harika mavi yolculuklar, uzun bir kışın ve kasvetli pandemi günlerinin ardından yeniden başladı. Eğer yakın zamanda böylesi unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşamayı düşünüyorsanız yaz başlamadan yola çıkmanızı öneriyoruz. Marmaris’te hava sıcaklığının 30 derecelere dayandığı bugünlerde hem fiyatlar daha uygun hem de cennet koylar ve balık lokantaları alabildiğine sakin.
#HürriyetKalamar, en sevilen deniz mahsullerinden biridir. Kalorisi en düşük deniz ürünü olan kalamar, protein, çok az oranda yağ, fosfor, magnezyum ve kalsiyumdur. Kalamar; B2, B3 ve B12 vitaminleri barındırır. Kalamar ile yapılan tariflerin başında dolması gelir. Çanakkale Bozcaada'ya özgü bir yemek olan kalamar dolmasının yapım aşamalarını ve kalamarla ilgili bilgileri derledik.
#KalamarBu akşam MasterChef ekranlarında yarışmacıların düellolarda hünerlerini sergilediği yemeklerden olan kalamar dolması tarifi izleyiciler tarafından da merak ediliyor. Çanakkale mutfağına ait enfes bir ara sıcak olan kalamar dolması tarifi MasterChef sunumu ve farkıyla haberimizde...
#Kalamar DolmasıSurf and turf, et ile deniz ürünlerini aynı tabakta buluşturan bir yemektir. Farklı lezzetlerle sunum hazırlamak için ideal olan surf and turf, yemek severler tarafından merak ediliyor. Peki surf and turf nedir, nasıl yapılır. İşte surf and turf tekniği ile ilgili merak edilenler…
#Surf And TurfSon dönemde oldukça popüler olan bir kızartma tekniği var: Tempura. Özellikle sebzelerin ve deniz ürünlerinin kızartılmasında kullanılan tempura aslında bir sos. Ürünlerin dışını kaplamak için kullanılan ve çıtır çıtır sonuçlar veren tempura’nın nasıl yapılacağını ve püf noktalarını sizin için araştırdık. İşte her zaman mükemmel sonuçlar veren tempura yapımının sırları…
#Tempura Hamuru Nasıl YapılırKalamar tava deniz mahsulü tutkunlarının yakından tanıdığı bir lezzet. Kalamar tava denildiğinde akla gelen bir diğer şey ise tarator sos oluyor. Birbirinin tamamlayıcısı olan kalamar tava ve tarator sosu evde de hazırlayıp ara sıcak olarak sunabilirsiniz. Peki, kalamar tava ve tarator sos nasıl yapılır? İşte, kalamar tava ve tarator sos tarifi...
#Kalamar TavaEkim ayında en güzel rotalardandır Assos! Adatepe’den Babakale’ye hem kasabaları, hem lezzet duraklarını hem de yöre insanıyla ilgili birçok fikir edindiğim bu yolculukta özet bir Assos gezi rehberi hazırladım. Hadi beraber bakalım mı Assos’ta ne var ne yok?
#Assos Gezi RehberiYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiBenim yaşımda olanlar için Akmerkez’in yeri ayrıdır. Biz lisedeyken herkesin buluşma noktasıydı Akmerkez. Sevgililer, arkadaşlar her hafta sonu orada buluşur, Home Store veya S Cafe’de saatlerce otururdu. Pazartesi okulda bütün gün, “Akmerkez’de neler oldu?”, “Kim kiminle nerede buluştu” uzun uzun konuşulurdu.
#Vakko Patisserie Petit FourSemih Diken (38) makine mühendisi. Eşi Özenç (34), çocukları Ege (4) ve Tuna (2) ile dünyayı farklı lezzetler peşinde geziyorlar. Vietnam’da kızarmış serçe, Kamboçya’da timsah fileto, Estonya’da ayı sosisi gibi birçok farklı lezzeti tattılar. Kendilerini löplöpçü olarak adlandıran çift, bugüne kadar 52 ülkeye ayak bastı. Löp löpçüleri Namibya’da yakaladık ve serüvenlerini sorduk.
#Malezya