Kahve kültürümüz derin bir tarihe ve köklü geleneklere sahip olsa da modern zaman karşısında evrim geçirdiğine tanıklık ediyoruz. Pazar, dünyadaki trendlerle birlikte büyük bir dönüşüm geçirirken modern kahve çeşitleri ve global kahve trendleri de piyasada kendine büyük bir yer edindi. Modernleşen pazarla birlikte espresso, cappuccino, latte, macchiato gibi çeşitli kahve türleri ülkemizde de popülerleşirken, kahve artık tüm kuşaklar için bir içecek tüketiminden ibaret değil; sosyal, profesyonel ve kişisel etkileşimlerin, kültürel deneyimlerin ve günlük ritüellerin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. “Kahve bahane, deneyim şahane” diyenlerin taleplerini göz önüne alan Alman teknoloji devi Fakir Hausgeräte ve De’Longhi, kullanıcı dostu tasarımları ve teknolojik yenilikleriyle öne çıkararak günlük yaşamı kolaylaştıran pratik çözümlere odaklandı. Kaave ise, her iklim kuşağından gelen ve farklı notaları buluşturan kahve lezzetiyle 5. nesil akıma öncülük ediyor.
#Sponsorlu İçerikDünya çapında üne sahip olan Türk kahvesinin tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi ve ikramıyla kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır. Ev hanımlarının yorgunluk ilacı, çalışanların molası, kız isteme merasimlerinin vazgeçilmezidir! ‘Kırk yıl hatırı’ olan Türk kahvesinin yağ yakımında da büyük etkisi vardır. İşte Türk kahvesinin 6 faydası...
#KahveHavaların iyiden iyiye ısınmaya başladığı son günlerde, içimizi ferahlatan buzlu kahve tarifleri de en çok aranan içecekler listesinde yerini almaya başladı. Birçok farklı şekilde hazırlayabileceğiniz buzlu kahve seçeneklerinden birkaçını sizler için derledik. Eğer siz de buzlu kahve nasıl yapılır diye merak edenlerdenseniz, işte evde buzlu kahve yapımı için kolay tarifler…
#Buzlu KahveYaz aylarında sıcaktan şikayet edenlerin yardımına soğuk içecekler yetişiyor. Özellikle soğuk kahveler kahve tiryakilerinin vazgeçilmezleri. Sizin için evde kolayca yapabileceğiniz birkaç çeşit soğuk kahvenin tarifini derledik. Kısa sürede yapabileceğiniz bu pratik tariflerle yaz sizin için çok daha kolay geçecek…
#Soğuk Kahve TarifleriBugün 1 Ekim Dünya Kahve Günü… Dünyanın her yerinde milyonlarca insanın vazgeçilmez içeceklerinin başında gelen kahve aslında gelişimi günden güne devam eden dev bir kültür. Biz de sizin için bu kültürü biraz daha yakından tanıyalım dedik ve Caddebostan’da bulunan Olmadık Kahveler atölyesinin baristası Özge Kara’yla bir araya geldik. Özge’den kahve yapımıyla ilgili birçok püf noktası öğrendim. Üstelik yağ yakan kahveden sıcaklarda içip ferahlayabileceğiniz soğuk karışımlara birçok da tarif aldım. İşte hem evde yapacağınız kahveleri lezzetlendirecek, hem de dışarıda içtiğiniz kahvelerin tadını daha iyi anlamanızı sağlayacak incelikler…
#Dünya Kahve GünüBeş çayı denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri de çeşit çeşit kurabiyeler oluyor. Hem çay hem de kahveyle çok yakışan kurabiye tariflerinden birini derledik: Islak kurabiye. Şekerli suya batırılmasıyla hazırlanan ıslak kurabiye, kakao düşkünlerinin bir numaralı tariflerinden olacak. Peki, kurabiye nasıl yapılır? İşte, adım adım ıslak kurabiye tarifi
#Kurabiye Nasıl YapılırYaz aylarında sıcaktan şikayet edenlerin yardımına soğuk içecekler yetişiyor. Özellikle soğuk kahveler kahve tiryakilerinin vazgeçilmezleri. Sizin için evde kolayca yapabileceğiniz birkaç çeşit soğuk kahvenin tarifini derledik. Kısa sürede yapabileceğiniz bu pratik tariflerle yaz sizin için çok daha kolay geçecek…
#Soğuk Kahve TarifleriTürkiye’nin en iyi kadın oyuncularından. Şehrazat, Feride, Azize... Ekranda birçok önemli karaktere can verdi. Şimdi mesleğe başladığı yılları düşününce “23 yaşında bu mesleğe girdiğimde şoka girdim, hakikaten çok şaşırdım” diyor. Eşi oyuncu Halit Ergenç’le ülkenin rüya çiftlerinden biri olarak görülüyorlar. Bergüzar Korel senaryosunu ilk okuduğunda elinden bırakamadığını söylediği; Kanal D’de yayımlanan ‘Annem Ankara’ dizisiyle karşımızda. Zuhal karakteriyle bizi 90’lara ışınlıyor, kendisi o yılları şöyle hatırlıyor: “Aklıma Nişantaşı’ndaki sobalı evimiz ve Halıfleksli odam geliyor. Jenerikteki gibi mavi bir teybimiz vardı ve en net aklıma gelen şey Nilüfer ve şarkıları.” Korel’le buluşuyor; hayatını, projelerini, anneliği ve evliliğini konuşuyoruz.
#Bergüzar KorelSevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilBalık türleri gerek akvaryumlar için gerekse de insanlar için en önemli besin kaynaklarından biridir. Çünkü balık türleri içeriğinde önemli derecede protein, vitamin, mineral, yağ asidi gibi öğeleri barındırmaktadır. Elbette ki bu besin öğeleri bazı balık türlerinde daha yüksek değerde bazı balık türlerinde ise ona oranla daha düşük değerde olabilmektedir. Sokar balığı nasıl pişirilir, temizlenir, avlanır, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, besin değerleri nasıldır detayları ile derledik.
Şefleri çok sert kişilikler olarak düşünürdüm. Neden mi? Gastronominin renkli ve büyülü atmosferinin koşuşturma ortamında, hız ve en önemlisi onlara yapıştırılan mükemmeliyetçilik algısıyla oluşan stresten dolayı! Maksut Şef (Aşkar) ile tanışınca yanıldığımı anladım.
#Gözde Yener BirmanŞefleri çok sert kişilikler olarak düşünürdüm. Neden mi? Gastronominin renkli ve büyülü atmosferinin koşuşturma ortamında, hız ve en önemlisi onlara yapıştırılan mükemmeliyetçilik algısıyla oluşan stresten dolayı! Maksut Şef (Aşkar) ile tanışınca yanıldığımı anladım.
#1Kış mevsiminde kasvetli ve yorgun ruh haline sahip olmak akıllara ‘acaba kış depresyonu mu yaşıyorum’ sorusunu da beraberinde getirir. Halbuki kışı da tıpkı yaz mevsiminin güneşli günlerinde olduğu gibi hem psikolojimize hem de bedenimize iyi gelecek uygulamalarla güler yüzlü karşılamak mümkün! Peki bu nasıl mı olacak? İşte kış depresyonu yaşamamak için yapılması gereken öneriler...
#Kış DepresyonuYazın ferahlamak için tercih ettiğimiz bir içecek şeker ve kalori miktarıyla bel çevremizi yağlandırabiliyor, selülite ve kronik hastalıklara zemin hazırlayabiliyor. Örneğin masum zannettiğimiz limonatada yaklaşık 27 gram şeker var. Bu gizli kalorilerden korunmanın yollarını ve sağlıklı alternatiflerini diyetisyen Gülce Cingi ile birlikte derledik.
#Dr. Ecz. Metin UyarUSLA’nın mutfak operasyonlarını şef Ali Ronay yönetecek. En çok yemek yiyen beşinci ülke Türkiye. Zorlu Center’daki festivale katılmak için son iki gün. Limonlu tiramisu sosyal medyada ünlendi. Kahveseverler bu hafta sonu dekk’te buluşuyor. Fairmont Quasar’daki Aila menüsünü yeniledi. Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiKahvaltılıklarımızın çeşitliliği milletçe günün ilk öğününe duyduğumuz büyük sevginin de bir yansıması. Bayram sabahı ailece bir araya geldiğimiz o güzel sofralara otururken hem yazarımız Sahrap Soysal’la geleneksel kahvaltıları hatırlayalım hem de Gastronometro şeflerinin masamızı renklendirecek tariflerine bakalım...
#PeynirTam ismine layık bir çorba yoğurtlu bir çorba; Lebeniye çorbası. Arapça kökenli leben kelimesinden gelen, içinde köfte ve nohut bulunan harika yoğurtlu bir çorba. Güneydoğu Anadolu bölgesine ait bir çorba tarife köfteli çorbada denilir. Oldukça besleyici bu çorbadan hem dayanamayıp ikinci tabağı almayın, şehzade kebabına yer bırakın.
#Ramazan MenüsüYeni bir yılı umutla karşılamak; sevdiklerimizle bir araya gelmek, güzel lezzetler tatmak kadar rengârenk hediye paketlerini görmek için de sabırsızlanıyoruz elbette... Yüzleri gülümsetecek, gurmelerin kalbini tam 12’den vuracak o hediyeleri bulmak koşturmalı geçen aralık ayında zorlayıcı olabiliyor. Yeme-içme meraklılarına alınabilecek en iyi hediye önerilerini jürimize sorduk.
#Mutfak ÜrünleriYeni yıl akşamının planlarını yapmaya başladığımız bugünlerde kutlamaların vazgeçilmez mutluluğu pastalar akla ilk gelen tatlı seçeneklerinden... Üstelik evde kendi rüya pastamızı hazırlamak kolay. Bitki bazlı, vegan, glütensiz ve şekersiz malzemelerdentüm ekipmana, ihtiyacımız olan hemen her şeyi Metro Türkiye’de bulmak mümkün.
#Yeni YılSoğan mutfağımızın en mütevazı sebzesi. Oysa tek başına sırf üzerine kırılan yumurtasıyla bile davetlere çıkabilir ya da özenle hazırlanmış bir tartın içinde misafir ağırlayabilir. Yeterince nazik davranırsanız asırlık sofistike tariflerinden lezzetinin derin kimyasına tadanı şaşırtan bir başrol oyuncusudur aslında...
#Soğan Dolması