Bu yaz çayın da kahvenin de buzlusunu içiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz çayın da kahvenin de buzlusunu içiyoruz
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 20, 2004 00:00

Yazın kavurucu sıcaklarında imdadımıza buzlu içecekler yetiÅŸti. Son bir iki yıldır buzlu çay üreticileri ataÄŸa kalkmıştı, bu sezon ürün çeÅŸitlerini geliÅŸtirmeye devam ettiler. Üç yıl önce piyasaya çıkan Nescafe Ice’la birlikte kahvenin buzlusunu da içmeye baÅŸlamıştık. Ä°ÅŸte ÅŸu an market raflarında bulabileceÄŸiniz buzlu alternatifler.MASTER CAFE: Kahveyi meÅŸrubat kutusuna sokan Master Cafe, yaz başında Türkiye’de satışa sunuldu. ‘Bu sıcakta serinlemek için buz gibi bir kahve alır mıydınız’ sloganıyla piyasaya giren Master, Kolombiya kahvesinin çekirdekleriyle Tayvan’da hazırlanıyor. Teneke kahvelerin ÅŸimdilik dört türü ithal edildi: Bol sütlü, orta kavrulmuÅŸ Colombiya, Brezilya tipi kavrulmuÅŸ ve tiramisu. Önümüzdeki günlerde sadeleri de satışa sunulacak. GerektiÄŸinde kutusuyla ısıtıp içebiliyorsunuz. Ä°ki yıl raf ömrü olan kahvelerin fiyatı 2 milyon 200 bin lira. LÄ°PTON: Ä°ngiliz çay markası Lipton, 1994’te bizi buzlu çayla tanıştırdı. Lipton Ice Tea, tutulmadığı için 1997’de pazardan çekilmiÅŸti. 1999’daysa, teneke kutularda tekrar satılmaya baÅŸlandı. Lipton, ÅŸimdi buzlu çayların 1994’e göre, 15 kat daha fazla sattığını söylüyor. Lipton Ice Tea’nin 330 ml’lik teneke kutularda satılan, ÅŸeftali, mango ve limon aromalı iki çeÅŸidi var. Fiyatı 900 bin lira.NESTEA: Coke ve Nestle ortaklığının ürünü Nestea, 2002’de yeniden satılmaya baÅŸladı. Buzlu çay Nestea’nin deÄŸiÅŸik tatları, bu yaz art arda piyasaya çıktı. Halihazırdaki limon, limon light ve ÅŸeftali seçeneklerine ÅŸeftali light ve böğürtlenli Nestea’ler eklendi. Nestea Ice Tea, teneke kutularda, 900 bin liraya satılıyor. NESCAFE: Bundan üç yaz önce buzlu kahve Nescafe Ice’ı piyasaya sürdü. Nescafe Ice, önce garipsenmiÅŸti ama ÅŸimdi çok seviliyor ve muz, çilek püresi katıp dondurularak, deÄŸiÅŸik buzlu kahve tarifleri bile yaratılıyor. Tek bardaklık, minik paketlerde toz halinde satılıyor. İçinde kahve, krema ve ÅŸeker karışımı var. Paketi, bir bardak soÄŸuk suya boÅŸaltıp, iyice çalkalayıp, iki küp buz ekleyin; buzlu kahveniz hazır. Bir paketin fiyatı 250 bin lira. ULUDAÄž: Åžeftali, limon, yeÅŸil elma ve bunların light seçenekleri olmak üzere toplam altı çeÅŸidi var. Yeni piyasaya çıkan UludaÄŸ Ice Tea’ler, 250 ml’lik ince teneke kutularda, 500 bin liraya satılıyor. TANG: Kraft’ın toz içecek markası Tang de, önümüzdeki ay buzlu çaylarını piyasaya sürüyor. Tang Ice Tea, diÄŸer meyve suyu tozlarıyla aynı ÅŸekilde üretiliyor ve hazırlanıyor. Åžekeri de ayarlanmış Tang Ice Tea’nin bir paketi, bir sürahi soÄŸuk suya karıştırılıyor. Toz buzlu çay sayesinde daha çok kiÅŸiye, daha çok miktarda ice tea hazırlayabilirsiniz. Fiyatı henüz belli deÄŸil. Ãœnlü mekanlar ve kokteylleriYazın sadece buzlu çaylar ve kahveler içilmiyor. Alkollü veya alkolsüz rengarenk kokteyller yazın en popüler içkileri. Ãœnlü mekanların ve barmenlerin kendi adlarıyla anılan kokteylleri birbiriyle yarışıyor. Ä°stanbul Life dergisi de aÄŸustos sayısında, yazın en trendy kokteyllerine yer verdi. Ä°ÅŸte, Ä°stanbul’un ünlü mekanlarının, ünlü barmenlerinden kokteyl tarifleri.HER MEKANIN KOKTEYLÄ°Ãœnlü votka markası Smirnoff, geçen yaz Smirnoff Çilek kokteyliyle çok popülerdi. Bu yaz da Smirnoff Åžeftali tüm mekanların gözde içkisiydi. Ä°ÅŸte hazırlanışı;Uzun bir bardaÄŸa bol buz koyun, 1/3 ölçü Smirnoff Red Votka ve taze ÅŸeftali suyunu karıştırın. Taze nane yaprakları, ÅŸeftali dilimleriyle süsleyin. Ä°steÄŸe göre bir ölçü Archers da ilave edilebilir.NUTERAS NuTeras’ı içkileriyle olduÄŸundan bile güzel yapan Tayfun Bozkurt bizim için Mojito, Frozen Bacardi Böğürtlen ve Bacardi Limonata hazırladı. Hepsinin -özellikle de Mojito’nun- tadı tartışılmaz ama bir gece boyunca kadeh kadeh içebileceÄŸiniz, çocukluk günlerini hatırlatan tatta Frozen Bacardi Böğürtlen’i denemenizi de tavsiye ederiz. Bacardi Limonata: 5 el Bacardi Carta Bianca, 3 el limon suyu, 3 el ÅŸeker ÅŸurubu, 2-3 yaprak taze fesleÄŸen, 1 dilim portakal, 1 dilim lime, l dilim limon.Frozen Bacardi Böğürtlen: 5 el Bacardi. 50 gr taze böğürtlen, 10 el limon suyu, 1 tatlı kaşığı ÅŸekerMojito: 5 cl Bacardi, 1 cl limon suyu, 0,5 cl lime suyu, 2 çay kaşığı esmer ÅŸeker. Bir miktar nane.KIRINTIModa’nın, BaÄŸdat Caddesi’nin ve NiÅŸantaşı’nın en kalabalık mekanı Kırıntı’da hiçbir ÅŸey yemeseniz bile akÅŸamüstü bir Mojito için uÄŸramalısmız. NiÅŸantaşı Kırıntı’nın barında bizim için Mojito ve NiÅŸantaşı isimli kokteyli hazırlayan UÄŸur Bozkurt’un evde kokteyl yapmak isteyenlere minik bir tüyosu var: ‘Artık bütün meyvelerin ÅŸuruplarını marketlerde, ÅŸarküterilerde bulabilirsiniz. Bu ÅŸuruplardan ağız tadınıza uygun olanı sevdiÄŸiniz içkilerle dilediÄŸiniz gibi karıştırıp kendi kokteyllerinizi hazırlayabilirsiniz.’ NiÅŸantaşı: 3 ölçek Bacardi, 3 ölçek Black Jim Beam, 3 ölçek Cranberry juice, 2 kap Sprite, taze çilek parçaları ve kırık buz.SAFRANGecelerin en ateÅŸli içkisi B- Vanilia’yı yapan Åžahin Kaba her ÅŸeyi büyük bir titizlikle hazırladığı için size içkileri keyifle yudumlamak kalıyor. Ancak B-Vanilia’yı evde hazırlayacaksanız, aklınızda bulunsun burada önemli olan içkilerin sırasını bozmamak ve her birini oldukça yavaÅŸ bardaÄŸa dökmek. Son hareketi yapıp kokteyli ateÅŸlediÄŸinizde ise verilebilecek tek tüyo ‘Hemen için!’ olacak. Vanilia Daiquiri: 1 ölçek Absolut Vanilia, çeyrek limon suyu, 3 top vanilyalı dondurma, 2 yaprak nane, bol buz. Hepsi frozen hale gelene kadar blenderda çekilir. Nane ve limon kabuÄŸu ile süslenir.B-Vanilia: Sırasıyla Feeney’s, Amaretto (acıbadem likörü), Absolut Vanilia bardağın kenarından yavaşça akıtılarak birbirine karıştırılmadan koyulur. Absolute Vanilia çakmakla yakılır. Hızlıca içilir.LAÄ°LA 27 yaşında olan, 10 yıldır barmenlik yapan ve açıldığı günden beri Laila’nın barında olan Kamil Küçüker ödüllü bir barmen. Yurtdışında kokteyl ödülleri alan Küçüker, bizim için özel olarak Famous Laila’yı hazırladı. Viski sevmeyenlerin bile favori içkisi olabilecek Famous Laila’nın sırrı bardağının içine koyacağınız, yay gibi keseceÄŸiniz elma kabuÄŸu. Famous Laila: 6 cl Famous Grouse, 2 cl vanilya Åžurubu, 1 cl lime suyu, istediÄŸiniz kadar elma suyu, düzgün kesilmiÅŸ elma kabuÄŸu.BUZADA Barmen Ergün Seyrek’in hazırladığı özel Åžeftali Daiquiri’yi evinizde yapmanız için tarif artık elinizde. Tabii ki bu yaz Buzada’da en çok içilen içki olan Absolut Mix’in tarifi de var.Absolute Mix: 35 cl Absolut, taze meyveler, limon suyu, esmer ÅŸeker ÅŸurubu, limon suyu.Bacardi Åžeftali Daiquiri: 6cl Bacardi, yarım ÅŸeftali, 2 cl limon suyu, 2 cl esmer ÅŸeker ÅŸurubu, 1 cl limon suyu. Bu tarifi Bacardi Oro ile mutlaka deneyin.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!