Pek çoğumuz dikkat etmesek de güne zinde ve ferah başlamak, moral ve motivasyonu yüksek tutmak için kahvaltı çok büyük bir öneme sahiptir. Özellikle okul çağındaki öğrencilerin bedensel gelişimlerini desteklemek ile zihinsel faaliyetlerini en üst düzeyde tutmalarını sağlamak için kahvaltı, olmazsa olmaz bir öğündür. Bu öğünün hızlı bir şekilde sağlıksız gıda ve abur cuburlar tüketilerek geçiştirilmesi ya da atlanması kesinlikle önerilmemektedir. Diyetisyen Merve Kalelioğlu, öğrenciler için kahvaltının önemine dikkat çekti.
#Çocuklar Kahvaltıda Ne YemeliModern yaşam tarzı günde üç öğün yemek yemeye göre tasarlanmıştır. Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak biliniyor, işyerlerinde öğle yemeği molaları veriliyor, sosyal ve aile yaşantısı ise akşam yemekleri etrafında dönüyor. Peki en sağlıklı yeme tarzı bu mu? Bilim insanları "Ne zaman yemek yemeli" sorusunun cevabını arıyor.
#YemekKiminin sevdiği, kimine göre ise günün başlangıcında zor gelen ve atlanabilen, hafta sonları genelde özenerek yapılan, hafta içi bazen aksatılan, uzun sohbetlerin yapıldığı keyifli bir öğün olan kahvaltının bilimsel olarak kanıtlanmış pek çok faydası var! İşte kahvaltı yapmak için 5 neden...
#Neden Kahvaltı YapmalıyızKanal İstanbul Türkiye’nin en dikkat çeken gündemi. Hükümet “Yapacağım” diyor, Ekrem İmamoğlu ve CHP “Yaptırmam, yapamazsın” yanıtını veriyor. Açıklamalarla gerginlik artmışken, bir önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı ve konuşma yaptığı Ankara’daki Akıllı Şehirler ve Belediyeler Toplantısı’na Ekrem İmamoğlu’nun Erdoğan’a mektup verdiği an damgasını vurdu. Ben de mektubun içeriğinin peşine düştüm.
#Kanal İstanbulDr. Mehmet Öz’den yeni ‘sağlıklı yaşam’ prensipleri... Bodrum’da mevsim normallerinde bir sabah... Karşımda dünyaca ünlü doktorlardan biri oturuyor: Dr. Mehmet Öz. Yazarımız ABD’de yaşıyor ancak sık sık Türkiye’ye geliyor. Bu kez 80 yaşındaki annesini görmek için gelmiş. Haberi duyunca soluğu yanında aldık. Birlikte yemek yedik, kano yaptık, kürek çektik, bisiklete bindik. Beslenme, uyku, egzersiz ve seks tavsiyeleri aldık.
#Mehmet ÖzBulletproof yani kurşungeçirmez kahveyi profesyonel sporcuların yanı sıra artık pek çok amatör sporcunun da elinde görüyoruz. Dave Asprey’nin Tibet’te bir dağın tepesinde aklına gelen bu fikir, şimdi uzun süre performans göstermek isteyenlerin elinden düşmüyor.
#Kurşungeçirmez KahveAnkaralı Arıcılık Uzmanı ve Bal Gurmesi Selçuk Solmaz’ın yarattığı Fer Bal markası, Türkiye’nin tek bal butiğinde 30 yıllık tecrübenin ürünlerini başkentlilerle buluşturuyor. HACCP ve ISO gibi kalite sertifikalarına sahip olan Fer Bal ürünlerinin tamamen doğal olduğuna ve "gezgin arıcılık" yaparak Türkiye’nin dört bir yanından elde edildiğine dikkat çeken Solmaz ekliyor: "Türk mutfağında en az bir çeşit bal bulunmalı."