Kahvaltı Sofraları haberleri sayfasında Kahvaltı Sofraları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 190 Kahvaltı Sofraları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kahvaltıda her gün aynı şeyleri yemek oldukça can sıkıcı olabiliyor. Öte yanda bazen canımız sağlıksız şeyler de isteyebiliyor. Ancak unutmayın, kahvaltı günün en önemli öğünüdür ve kahvaltıda yediğiniz şeyler günün geri kalanında ne kadar acıkıp acıkmayacağınızı, enerjinizin seviyesini ve canınızın abur cubur isteyip istemeyeceğine etki eder.
#Diyet KuralıBahar aylarının en güzel ama mevsimi kısa süren dut reçeli ayrı güzel oluyor. İster sıcacık ekmek üzerine isterseniz de pankek İle tüketin. Kahvaltı sofraları için harika bir alternatif. Eğer denemek isterseniz, tam zamanı! Peki dut reçeli nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Dut Reçeli TarifiHafta sonu birçoğumuz için uzun uzun oturulan kahvaltı sofraları ve bol bol tüketilen çeşit çeşit lezzetler demek. Hafta sonu kahvaltılarında olmazsa olmaz görülen şeyler var: Rengarenk reçeller, yumurta, sucuk ve tabii ki hamur işleri. Siz de aynı fikirdeyseniz hafta sonu sofralarınızı şenlendirmesi için derlediğimiz bu hamur işi tariflerini sakın kaçırmayın. Hepsine ayrı ayrı bayılacaksınız…
#Hamur İşi TarifleriYaz tatilinin kalan günlerinde Çeşme Yarımadası’na gitmeye hazırlanıyorsanız, bu rehber tam size göre... Her sezon yenisi, eskisiyle popüler mekânları ve cıvıl cıvıl sokaklarıyla hareketi hiç eksik olmayan Çeşme-Alaçatı hattında nereye gidilir, nerede yenir, işin içinden Çeşmeli bir isme, Alaçatı’daki Kestelinn’in şefi Beste Bağlayan’a sorduk...
#Lezzetli HayatÇeşme ve Alaçatı, Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından... Ancak; deniz, kum ve güneş haricinde Çeşme’yi özel yapan bir şey daha var. O da Ege’nin sıcacık ikliminin lezzet kattığı, endemik ürünlerin süslediği nefis kahvaltısı... Yolunuz bu güzel yarımadaya düştüğünde kahvaltısının tadına bakmadan dönmemeniz için sizler için en popüler mekanları bir araya getirmeye çalıştım. Afiyet olsun!
#1Çifte felaketin ardından depremzedeler ilk bayramı hüzünle karşıladı. Yaşanan tüm kayıplara ve acılara rağmen bayram geleneği yaşatıldı. Sabah erkenden kalkıldı, bayram namazı kılındı, ziyaretçiler çadırlarda ağırlandı. En güzel kıyafetlerini giyen çocukların el öpme ve şeker toplama telaşı, moral depoladı.
#BAYRAMKahvaltılıklarımızın çeşitliliği milletçe günün ilk öğününe duyduğumuz büyük sevginin de bir yansıması. Bayram sabahı ailece bir araya geldiğimiz o güzel sofralara otururken hem yazarımız Sahrap Soysal’la geleneksel kahvaltıları hatırlayalım hem de Gastronometro şeflerinin masamızı renklendirecek tariflerine bakalım...
#PeynirBayram sabahında sofra daha bir özenli kurulur, tüm aile o sofrada buluşur, yediklerimizin tadı da bir başka olur. Üstelik, Ezine peynirinden Gemlik zeytinine, Anzer balından Kayseri sucuğuna kahvaltımıza sınıf atlatacak pek çok coğrafi işaretli ürünümüz de var. Sahrap Soysal yöresel bayram kahvaltılarımızı anlatıyor, ‘Kahvaltı’ kitabının yazarı Ebru Erke coğrafi işaretli ürünlerle yapılabilecek tarifler veriyor.
#RamazanBu hafta otomobilimize atlayıp Trakya’nın ayçiçeği tarlalarının eşlik ettiği bir yoldan, Marmara’nın Ege’ye açılan kapısına, Çanakkale’ye çevirelim rotamızı. Hem bereketli toprakları hem de stratejik önemiyle hep ilgi odağı olmuş, destanlarıyla adını dünya tarihine yazdırmış bir yer Çanakkale. “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı!” sözlerinin adeta can bulduğu bu coğrafya, ziyaretçileri için çok daha fazlasını vaat ediyor; tertemiz bir hava, içinizi serinleten esintili rotalar, sıcacık bir güneş ve pırıl pırıl bir deniz.
#YazarPandemi döneminde doğru bir başvuru kaynağı oluşturmak için yollara düşerek hazırladığımız ‘Butik Oteller Türkiye’ kitabım, önemli bir deneyim oldu. Bu deneyimlerden süzülenleri burada paylaşıyorum ki kitaba ulaşamayanlara da rehberlik etsin. Bir bahar seyahati isteyenler ya da şimdiden yazı planlamaya başlayanlar için tasarımı ve hizmet kalitesiyle öne çıkan 15 oteli seçtim bu hafta.
#SeyahatKahvaltılarda herkesin favori yiyeceği farklıdır ama sıcacık tavadan düşmüş bir krepe ya da pankeke de kimse hayır diyemez. Sizin için özellikle hafta sonu kahvaltılarına renk katacak çocukların çok seveceği nefis krep ve pankek tarifleri derledik.
#Krep TarifleriÖzlem Yıldız, 17 yaşında kapısından içeri adım attığı Kanal D’ye yıllar sonra yeniden döndü. “Yuvaya dönüş” heyecanı yaşayan ünlü sunucu, bundan böyle hafta sonları “Konuştukça...” adlı programıyla ekranda olacak. Yıldız ile Kanal D binasında buluştum. Yeni programından özel hayatına, oğlu Demir’le ilişkisinden “Şimdi en yakın arkadaşım” dediği eski eşi Sinan Serter’e her şeyi konuştum. Her daim yüzü gülen, neşeli, görünürde gamsız Özlem Yıldız’ın göstermediği yüzünü de işte bu söyleşide keşfettim.
#Özlem YıldızKahvaltı sofraları, özenle lezzetlendirilmiş et yemekleri, şerbetli tatlılar, birbirinden kalorili ikramlar bayramların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı’nı sağlıklı bir şekilde geçirmek için özellikle kronik hastalıkları bulunan kişilerin bayram sofralarında porsiyonlarına dikkat etmesi gerekiyor.
#Kurbanbayrami2020Hürriyet Pazar gastronomi yazarı Ebru Erke'nin 'bayram sofrası' kuruluyor. İlk öğün olan kahvaltı için tarif Mihta Yıldırımtaş'tan: Kuymak! Üstelik her yerde bulunabilecek malzemelerle... Mihta Şef, “Bizde bayram sofrası demek uzun kahvaltı sofraları demektir” diyerek Artvinli anneannesinin tarifini paylaştı: 100 gram mısır ununu (varsa kalın çekilmiş ve kavruk olanından kullanın) 150 gram tereyağında kokusu hafif değişene kadar kavurun. 250 mililitre süt ekleyip karıştırın ve hemen ardından önce 150 gram beyaz peynir, o eridikten sonra da varsa çeçil yoksa 100 gram dil peyniri ekleyin. Akışkan bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Tereyağı üste çıkınca kuymağınız pişmiş demektir.
#YemekHürriyet Pazar gastronomi yazarı Ebru Erke'nin 'bayram sofrası' kuruluyor. İlk öğün olan kahvaltı için tarif Mihta Yıldırımtaş'tan: Kuymak! Üstelik her yerde bulunabilecek malzemelerle... Mihta Şef, “Bizde bayram sofrası demek uzun kahvaltı sofraları demektir” diyerek Artvinli anneannesinin tarifini paylaştı: 100 gram mısır ununu (varsa kalın çekilmiş ve kavruk olanından kullanın) 150 gram tereyağında kokusu hafif değişene kadar kavurun. 250 mililitre süt ekleyip karıştırın ve hemen ardından önce 150 gram beyaz peynir, o eridikten sonra da varsa çeçil yoksa 100 gram dil peyniri ekleyin. Akışkan bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Tereyağı üste çıkınca kuymağınız pişmiş demektir.
#Ebru ErkeRamazan ayında yavaşlayan metabolizma hızımızı, bayramda artırırken oluşabilecek sindirim problemlerinden korunmak adına, dikkat edilmesi gereken noktalar var. Uzun süreli açlık ve iki öğüne düşen beslenme düzeninden çıkıp, normal beslenme düzenine geçerken öncelikle; aşırı yemekten kaçınmalıyız. Bayram sabahı bizleri karşılayan envai çeşit kahvaltı sofraları ve günün devamında tatlılara; sindirim sistemimizi ve kan şekerimizi olumsuz etkilememesi adına daha özenli yaklaşmalıyız.
#Bayramda Ne YemeliHer şeyin olduğu gibi yeni günün de başlangıcı çok mühim. Bir yanda alelacele bir elde poğaça bir elde meyve suyuyla geçiştirilen kahvaltılar var bir de kallavi kahvaltı sofraları… Ankara gibi bir şehirde yaşayıp da kahvaltıyı geçiştirmek hiç olur mu? <br><br>Bu bir ilandır.
#Yakala.CoSabah kahvaltısının evlerden dışarı çıkıp mekanların spesiyalitesi haline gelmesi çok eski bir mevzu değil. Evde demlik, beyaz peynir, domates, zeytin, reçel, tereyağı ve yumurtadan müteşekkil temel kahvaltının yerini şık mekanlardaki pişisinden kavutuna, çeşit çeşit peynirinden özel kaymağına kadar envai çeşit yiyecekle donatılmış zengin sofralar aldı.
#Sabah KahvaltısıDoyurucu kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden olan sigara böreği, pratik ve kolay yapımı sayesinde ev hanımlarının kurtarıcı tarifleri arasında yer buluyor. Hazır yufkayla yapıldığı için kısa sürede yapılan sigara böreği için bazı püf noktalar bulunuyor. Peki, sigara böreği nasıl yapılır? İşte, sigara böreği tarifi ve malzemeleri.
#Sigara Böreği Nasıl Yapılır?Kahvaltıda her gün aynı şeyleri yemek oldukça can sıkıcı olabiliyor. Öte yanda bazen canımız sağlıksız şeyler de isteyebiliyor. Ancak unutmayın, kahvaltı günün en önemli öğünüdür ve kahvaltıda yediğiniz şeyler günün geri kalanında ne kadar acıkıp acıkmayacağınızı, enerjinizin seviyesini ve canınızın abur cubur isteyip istemeyeceğine etki eder.
#Diyet Kuralı