Sofraya baharatlı Hint salçası, reçel, tereyağı ve peynir, farklı ekmeklerle geliyor. Türkiye’deki ‘pişi’ye benzeyen ekmek hamurunu kızartarak yaptıkları lezzetli bir ekmekleri var. Ekmeğin hamuru için irmik kullanıyorlar. Meyveler ABD’ye özgü bir çeşit çörek olan bagel’la yeniyor. İngilizler güne kuru fasulye, sosis, jambon, sahanda yumurta, sote edilmiş mantar, kızarmış patates ve ekmekle başlıyor. Tabii ki yanında demli bir bardak çayla. Lavaş ekmeğini, tereyağı ve reçelle brlikte yiyorlar. Daha zengin bir kahvaltı olacaksa, İran’ın geleneksel yemeği Halim de sofraya geliyor. Halim; buğday, kimyon, yağ ve şekerin kıyma ya da ince kıyılmış etle pişirilmesiyle yapılıyor. ‘Pan a la Catalana’ veya ‘Pan con Tomate’ denen, üzerine rendelenmiş domatesli ekmekler, basit ama lezzetli bir öğün oluşturuyor. Güne bir bardak ‘tatlandırılmış kahve’yle başlanıyor. Kahveye süt veya bir tutam tuz atıyorlar. Yanında da tereyağı sürülmüş, kızarmış özel Küba ekmeğini kahveye batırarak yiyorlar. ‘Jajecznica’ denen geleneksel kahvaltıda, üzerinde Polonya sosisi bulunan çırpılmış yumurta yeniyor. Yanında patatesli kreple servis ediliyor. Kahvaltı; içine peynir, domates ya da yeşillikler konmuş lezzetli bir kruvasan ve kahveyle yapılıyor. Kahvaltı, ülkeye özgü bir gözleme çeşidi olan pannkakor’suz olmuyor. Yanında da mutlaka meyve veya reçel yeniyor. Bazı bölgelerinde yılın yarısı gece olduğundan, güne güçlü bir kahvaltıyla başlamak önemli. Yulaflı bir kahvaltılık olan ‘Hafragrautur’, üzerinde kahverengi şeker ve biraz fındıkla tam da bu duruma uygun bir seçenek.