Son günlerin sevilen hafif tatlılarından kadife tatlısı bu kez labneli versiyonuyla karşınızda. Bu pratik tatlıyla hem renkli bir sunum hazırlarken hem de sağlıklı bir kaçamak olarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte, labneli kadife tatlısı tarifi ve yapım aşamaları...
#Kadife TatlısıYazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#ErikSevdiği eski bir dostuyla karşılaşan herkes onu iyi bulmak ister. Karaköy’ün simgelerinden Liman Lokantası’nın şaşaalı günlerine yetişemedim belki ama kapısından girip yemek yeme fırsatı bulmuştum. Yıllar sonra Galataport’ta yeniden açılan mekân, Tarihi Yarımada manzarası, yemekleri, dolup boşalan masalarıyla omuzlarına aldığı nostaljik yükü iyi sırtlanıyor.
#Liman LokantasıAh, bu şeker ve tuzun ortaya çıkarabildiği farklı özellikler yok mu, işte onlar olmasa hiçbir şeyin tadı olmazdı herhalde. Sert kabuğuyla kendini koruyan, kesince ortaya çıkan turuncu rengin neşesiyle içimize sıcaklık veren balkabağı, bu keşif için en uygun lezzetlerden. Hem tatlı hem tuzlu tariflerini deneyerek mevsimin bu mucize meyvesinin tadını doya doya çıkarmanın tam zamanı!
#BalkabağıKaragöl milli parkı, Bolu'da yer almaktadır. Doğa yürüyüşleri, kamplar, piknikler gibi faaliyetlerin yapılabileceği doğal bir parktır. Göl kenarında yer alır. Doğayla iç içe olan bu mekanla ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevabını derledik.
#Karagöl Milli ParkıTanca, 1950’lere kadar Avrupalıların yönettiği uluslararası bölgeydi. Palmiyelerin sıralandığı Tanca sahillerinde, her türlü keyif verici maddeyi bulmak mümkündü. Sonrasında Fas sultanları Tanca’yı kendi haline bıraktı. Şimdi ise Tanca'da yapılar restore ediliyor. İşte 36 saatte Tanca turu
#TancaDakika başına düşen o şehirli filozof cümlelerini say say bitmez. Aralara serpiştirdiği yüksek kahkahalarınınsa tadından yenmez. Gonca Vuslateri, film festivali sebebiyle gittiği Dublin’den sokaklarına, publarına, gece ruhuna vurulmuş döndü. Babylon ekibiyle dönen bir ‘Neden olmasın?’ muhabbeti sonrası ortaya ‘Dublin kafasında’ bir pop-up çıktı. Temennisi pek mutlu, pek umutlu: “Komik şeyler de oluyor memlekette. Eğlenebiliriz de. Yeter ki birbirimize iyi gelmesini bilelim”
Klasik Osmanlı ve Türk mutfağını yaşatan Türkiye’nin en köklü lokantaları yiyecek-içecek sektörünün önde gelen markaları. Bu lokantalar yılın her anında yerli ve yabancı müşterilerle dolup taşıyor. Ancak ramazan geldiğinde, iftar sofraları birbiriyle yarışıyor. Son dakikada gidip yer bulmak hemen hemen imkansız.