Hayvansal ürünleri tamamen ya da kısmen hayatından çıkaranların sayısı gün geçtikçe artıyor. Vejetaryen beslenmeye adım atan ve evde kendi yemeğini yapmak isteyenlere çok pratik ve doyurucu olduğu kadar lezzetli makarna tarifleri hazırladım. Tek tabakta hem gözünüz doysun hem de mideniz...
#Çin MakarnasıGeçtiğimiz yılın benim için öne çıkan lezzetlerini paylaşmaya devam ediyorum. Tarsus’taki Yeşilova Kebap’ta yediğim kuşgözü lahmacunun lezzeti üst düzeydi. Urla’daki Meydan Lokantası’nın terbiyeli nohut pilavı da tattığım en güzel yemeklerindendi. Belki de bir daha yaşayamayacağım fine dining deneyiminiyse elbette Japonya’da yaşadım.
#GastronomiSon dönemde ziyaret ettiğim ve damağımda iz bırakan mekânlarda hızlı bir yemek turu atalım mı? Yıllardır deniz kıyısındaki konumuyla bütünleşen Lacivert, hem alıştığımız stilini bozmadan hem de sevdiğimiz tatlarını aratmadan kendini yeniledi. Bağdat Caddesi’nde açılan iki yeni İtalyan da ambiyans ve menüleriyle radarıma girenler arasında…
#Anadolu YakasıModa’daki Rafine’de isteyen kahve içip yanında bir kurabiye-brownie alabilir, isteyen daha ciddi bir kahvaltı yapabilir. İsteyense güzel bir öğle ya da akşam yemeği yiyebilir. Ben hepsini yaptım ve genelde hoşnut ayrıldım. Ama hangisi olağanüstü diye sorsanız en basit olanı bana en büyük zevki verdi derim...
#KruvasanKarabük Türkiye'nin en çok ziyaret edilen şehirlerinden bir tanesidir. Gerek gezi turlarında gerekse de yolculuklarda Karabük en sık uğranılan şehirlerdendir. Karabük yemekleri ile de meşhur bir şehirdir. Bu şehirde damak lezzetine uygun olan birçok yemek vardır. Karabük ziyareti gerçekleştirecek olan kişiler şehre gelmeden önce Karabük yemekleri ile ilgili araştırma yapmaktadırlar. Peki Karabük yemekleri nelerdir? Karabük şehrinde ne yenir? Karabük şehrinin neyi meşhurdur? İşte Karabük mutfağı ile ilgili tüm detaylar.
#Karabük Yemekleri12. Restoran Haftası başladı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de 100’ü aşkın katılımcı restoranın hazırladığı menüler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. ‘Bireysel’ ve ‘paylaşımlı’ olmak üzere iki ayrı kategoride tasarlanan menülerin tamamı atıksız mutfak disiplinine uygun, üstelik bitki bazlı seçenekler de var. Etkinlikte deprem bölgesi de unutulmadı. Hasar gören restoranlara destek olmak ve bölgedeki yeme-içme sektörünü ayağa kaldırmak için Antakya’nın dört ünlü restoranı İstanbul’da ağırlanacak.
#Restoran HaftasıBir günlüğüne Side’ye yemeğe gidilir mi? Ben gittim. Dünya çapında bir restoran olan Alma’da yemek öncesi Azumare’de günbatımını izledim. Alma’nın tadım menüsü unutulmazdı; ertesi gün ziyaret ettiğim, yerel yemekler yapan Tirmis’i ve Winemaker’s Dinner buluşmasını da Antalya ziyaretimin hediyeleri olarak yazdım.
#GastronomiGloballeşen dünyada her alanda olduğu gibi yeme içme konusunda da müthiş bir etkileşim söz konusudur. Özellikle II. Dünya Savaşından sonra, önce sinema sektörünün ardından da TV ve TV programlarının yaygınlaşması ile toplumların kültürleri birbirleri ile kolaylıkla etkileşime girmişlerdir. Bu etkileşim birçok alanda olduğu gibi "mutfak, yemek, gastronomi" alanlarında da olmuştur. Bilhassa yemek isimleri çok merak edilmektedir. İşte, yemek isimleri ve bilinen yemek isimleri ve bu isimlerinin anlamı gibi konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
Bu hafta kentin farklı noktalarında yeni açılan ve her birinin yeme-içme sektörüne büyük katkısı olacağını düşündüğüm iki restorandan söz etmek istiyorum: Kilye ve Un Po. İkisinin de tarzı farklı ve farklı mutfakları temsil ediyorlar ama ortak noktaları malzemeye verdikleri önem ve gösterdikleri özen...
#Müge AkgünOnur Büyüktopçu'nun sunuculuğunu üstlendiği Yemekteyiz yarışmasında 25 Şubat-1 Mart haftasının finali yapıldı. Beş gün boyunca yaptıkları yemeklerle kıyasıya yarışan yarışmacılar arasında hangi ismin kaç puan aldığı ve haftayı birinci olarak bitiren yarışmacının kim olduğu belli oldu. Peki, Yemekteyiz'de haftanın birincisi kim oldu?
#Yemekteyiz'de Bu Hafta Kim Birinci23 Nisan’da klasik bir tema parkı yerine çocuklarınıza orijinal bir et şinitzel ya da gerçek bir İtalyan makarnası tattırmaya ne dersiniz? Roma’da karakterli esnaf lokantası, New York’ta şehrin en havalı balık restoranı, Fransa’da bir semt pazarı... Oğullarım Deha ve Yekta ile favori yeme-içme mekânlarımızı, seyahat rotanıza ekleyerek çocuklarınızla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
#ÇOCUKBeslenmenin de farklılaşan trendleri, zaman zaman moda haline gelebilen yeni tüketim kalıpları var. Bunların kimi akılcı, faydalı ve “olması gereken” şeyler. Kimi de geçici, anlamsız, zorlama kokan “yanlış” değişimler. Bu yazıyı beslenme seçimlerindeki değişimlerden bazılarına ve “en yenileri”, “en çok beğenilenleri”ne ayırdık. Buyurun...
#Osman Müftüoğlu18’inci yüzyılda Manhattan’ın kuzeyi varlıklı ve at arabası sahibi kişiler için bir kaçamak yeriydi. Bugünlerdeyse hem ulaşımı kolay hem de görecek daha çok yer var. Harlem’e meşhur A Treni’yle veya şehrin yeni model yeşil taksileriyle gidebilirsiniz. Siyahların başkenti Harlem’deyse kentsel dönüşümün sancıları başladı. Harlem, eski ve yeninin bir sentezi haline geldi. Siyahların rağbet ettiği kilise ayinlerine de rastlarsınız. Her ırktan çalışanların doldurduğu barlara da.
Sallanarak uyuyordu artık hiç uyumuyor, yerde bulduğu kağıt parçalarını bana uzatıyordu, artık ufacık bir şey görse yalayıp yutmaya çalışıyor, en az sekiz kere ‘anne’ diyordu şimdi seksen kere diyor, bir de artık ben giderken ağlamıyor, gönülsüz de olsa el sallıyor. Hazırsanız, Rüzgar Yalın ana haber bülteni başlıyor
G-8 zirvesine ev sahipliği yapan Berlusconi, liderlere, nü eserleriyle ünlü heykeltıraş Canova’yı tanıtan birer kitap armağan etti. 100-150 bin dolarlık bu özel kitaplar, Avrupa Konseyi ve Avrupa Komisyonu başkanlarına da verildi. Başbakan Erdoğan’a ise Aneri şarabı ve G-8 parkası hediye edilecek.
Ramazanda iftar ve sahur sofralarına her gün yeni çeşitler koymak maharet ister. Bu yıl ramazana özel çok yemek kitabı yayınlandı. Kitapların kimileri Osmanlı mutfağını günümüze taşıyor, unutulmuş tarifler veriyor. Bazıları daha pratik olma çabasında, her gün iftar ve sahur için uygulanabilecek mönüler öneriyor.