Yaşlanmanın kaçınılmaz olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat dürüst olalım eğer yapabilseydik birçoğumuz bu süreci yavaşlatmak isterdik. Şimdi yeni bir araştırma bizi bu olasılığa bir adım daha yaklaştırmış gibi görünüyor…
#Uzun Ömrün SırlarıKençikuşi adlı mimarların özelliği ne, 1995’teki Kobe depremi Japonlar için nasıl bir anlam taşıyor, neden bu kadar simülasyon çalışması yapılıyor? Depreme en hazırlıklı ülke olarak tanıdığımız Japonya’daki deprem araştırmalarını orada yaşayan Türk inşaat mühendisi Seda Şendir Torisu ve Türkiye’de yaşayan yüksek inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki’yle konuştuk. Torisu: “Japonya’nın sihirli bir değneği yok aslında. Ülkeyi daha güvenli hale getirmek için çalışmalar aralıksız yürütülüyor. Son depremde Japonya’dan Türkiye’ye gönderilen yardım ekibi dakika dakika nerede, ne yaptıklarını raporlamış. Emin olun, bundan da ders alıp kendileri aynı durumda kalsa ne şekilde çözüm üretirler, ona bakacaklardır hemen.”
#DepremKripto para yatırımcılarının gözü Başkan Biden'ın bu hafta imzalaması beklenen kararnamede olurken; uzmanlar kritik imza sonrası kripto paralarda kayıplar görülebileceğini belirtiyor. Avrasya Blockchain ve Kriptopara Araştırmaları Derneği Başkanı Kadir Kurtuluş ve Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, ABD Başkanı Joe Biden’ın imzalaması beklenen kripto para kararnamesini ve olası etkilerini hurriyet.com.tr’ye değerlendirdi.
#Kripto Para Piyasalarıİngiltere'de vaka sayılarında artışa neden olan mutasyonlu virüs Türkiye'ye de sıçradı. Tüm dünyanın mücadele verdiği salgında yeni tedbirler alınırken İngiltere'den çarpıcı açıklama geldi. İngiltere'de mutasyonlu virüsün mutasyona uğradığı bildirildi. E484K mutasyon varyantı ile ilgili uzmanlardan da açıklama geldi. Yüzde 70 daha hızlı yayılan ve 60 yaş üzeri kişilerde yüzde 30-40 daha öldürücü olan tipin, aşılara karşı daha dirençli hale geldiğinden endişe ediliyor. Peki, korona virüs mutasyonu nedir, aşıları etkisizleştirir mi? E484K ile ilgili bilgiler
#Kovid 19TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden (ETÜ) Prof. Dr. Saleh Sultansoy, Isparta'da, 30 Kasım 2007'de, Prof. Dr. Engin Arık ve beraberindeki akademisyenlerle birlikte toplamda 57 kişinin hayatını kaybettiği uçağın, yüzde 99 oranla düşürüldüğünü iddia etti. Prof. Dr. Sultansoy, "O uçak düşürülmeseydi, Türkiye bugün CERN'de asil üye olurdu. Türkiye toryum yarışında dünyada liderler arasında olurdu. Türk Hızlandırıcı Kompleksi ve Türk Bilim Kenti kurulurdu" dedi.
#AntalyaTAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca "TOGG ile iş birliğimiz çok iyi gidiyor. Bizim TOGG’la şu an görüşen, aralarında elektrikli araçlara da parça üreten 60 civarında firmamız var. TOGG, bunlar arasında 25 firmayla iş birliğine başladı. Ama hedef 60 firmanın tamamıyla çalışabilmek" dedi.
#TOGGYakın Doğu Üniversitesi Bilgi Yönetimi Araştırmaları Merkezi’nin (BİYAMER) düzenlediği “Yönetimde Yapay Zekâ Teknolojileri” konulu konferansta konuşan Türkiye Bilişim Derneği İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türksel Kaya Bensghir, yapay zekâ çalışmalarının topluma yansımalarının henüz çok erken döneminde olduğunu vurgulayarak, gelecekte daha da hayatın içerisine gireceğine dikkat çekti.
#Yapay ZekaŞık bir restoranda enfes lezzetleri tatmak başlı başına bir keyiftir. Yalnız bu keyfi bir üst katmana çıkaranlar da yok değil. Bir restoranın nasıl farklı bir atmosfere çevirebileceğinizi düşündüğünüzde aklınıza neler gelir? Gökyüzü, su altı, zifiri karanlık bir ortam, hatta bir tuvalet… Biz sizin için bir derleme yaptık. Bu restoranlarda hayal gücü sınırsız, deneyim ise eşsiz.
#En İlginç RestoranlarBir kimliği (Yabancı Tanıtma Belgesi) olanlar okula gidiyor ama ikinci sınıfta olmasına rağmen okuma yazması olmayan var. Kimliği olmayanlar ne Türkçe konuşabiliyor ne de okula gidiyor. Küçüklerin en sevdiği oyun saklambaç. Belki de hayatta öğrendikleri ilk şey, ölümden saklanmak olduğundan... Hemen hepsi vaktini cep telefonuyla geçiriyor. Çektikleri fotoğraflar, dinledikleri müzik, tüm dünyaları onun içinde. Çoğu, yıllardır yaşadığı İstanbul’u tanımıyor, bazıları oturduğu mahalleden hiç ayrılmamış. Ama hepsinin geleceğe dair hayalleri var. Cerrah, bilim insanı, yazar, ressam, atlet, öğretmen, mühendis olmak istiyorlar. Kimi hayatını burada kurmayı umuyor, kimi doğduğu ülkeye döneceği günü bekliyor. Onlar İstanbul’un Suriyeli çocukları...
#SuriyeHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’ne konuk oldu. Üniversite yönetim kurulu toplantı odasında geniş bir kadroyla hem şehri, hem üniversiteyi konuştuk.
#AnkademiTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...