Jalapeno biber turşusu her yemeğin yanına çok yakışan ve sevilen bir lezzet. Özellikle de acıyı sevenlerin aradığı türden. Üstelik yapımı da çok pratik. Sofranızın favorisi olacak. Peki jalapeno turşusu nasıl yapılır? İşte Meksika biberi jalapeno turşusu tarifi ve malzeme listesi...
#Jalapeno Biber TurşusuBinlerce yıldır Amerika’da yetişen ve yenen bir sebze acı biber. Kolomb’un Amerika’yı keşfiyle birlikte Avrupa’ya ve daha sonra dünyanın diğer bölgelerine yayıldı. Acı biber, sadece lezzet verici bir besin değil, aynı zamanda birçok kültürde tıbbi amaçlarla da kullanılır. Günümüzde dünya mutfağının vazgeçilmez bir parçası haline gelen acı biber baş ağrısına da iyi gelir, kalori harcamanızı da sağlar...
#Acı BiberBu yılın gastronomi trendlerinden biri de fermente gıdalar... Yoğurttan turşuya soframızın demirbaşlarını da hazırlamamızı sağlayan bu kadim teknikten bahsedince aklımıza ilk gelenlerden biri de, alıçtan nara çeşitleri giderek artan sirke. Yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit faydaları saymakla bitmeyen sirkeyi nasıl tüketmemiz gerektiğini anlattı, şef Umut Karakuş da bir tarifini paylaştı.
#FermenteNarımor Butik Otel’in restoran şefi Atilla Heilbron, modern Türk yemeklerini yerel malzemelerle hazırlıyor. Hamur yerine ayva jölesi kullanarak yaptığı ravioli benzeri cevizli kereviz, kereviz çıtırlarıyla bir başyapıt. Dana kontrfile 2 gün tuza yatırılıp 1 gün kurutulmuş, baharatlı bir yağdan geçirilip pastırma gibi ince ince kesilmiş; mısır püresi, patlamış mısır, jalapeno turşusu gibi kullandığı diğer tüm malzemelerle bütünlük içinde...
#Atilla Heilbron2022 Dünya Kupası dolu dizgin devam ediyor. Ailece ya da dostlarla bir arada izlenecek heyecanlı müsabakaların olmazsa olmazı keyfimizi tamamlayacak dört dörtlük bir atıştırmalık seçkisi. Pasta-ekmekçilik eğitmen şefi Gizem Gedik’ten televizyon karşısında geçen uzun saatlere eşlik edecek lokmalık tarifler aldık.
#AtıştırmalıkGünün her saati afiyetle yediğimiz sandviçler, çeşit çeşit malzemeyle her damağa hitap ediyor. 3 Kasım Dünya Sandviç Günü vesilesiyle USLA’nın yönetici şefi Cenk Akkaya, tavukludan füme somonluya, tiftiklenmiş etliden ızgara armut ve peynirliye, birbirinden leziz sıcak ve soğuk sandviç tarifleri veriyor.
#Sandviçİster işe götürün, ister okula; ister evde pratik bir öğün olarak yiyin, ister parkta piknik havasında... Çeşit çeşit malzemelerle hazırlanan sandviçler her damak zevkine uyuyor. Yaklaşan 3 Kasım Dünya Sandviç Günü’nü bahane ettik, şeflerden tarifler istedik.
#SandviçGünümüz mutfaklarında kırmızısı kadar popüler değil, kimileri sadece turşusunu yiyor. Halbuki yeşil domatesi pirinçle pişirebilir veya bol soğanla pilakisini yapabiliriz. Mısır ununa ve ekmek kırıntısına bulayıp kızartmak da mümkün... Tezgâhlarda hâlâ yeşil domates varken önerilerimize bir göz atın...
#ZeytinyağıGünün her saatinde keyifle tüketilen hamur işlerinden biri olan börek tariflerine alternatif bir tarif derledik: Lavaş dürüm börek…Tavuk, kaşar ve cheddar peyniriyle harmanlanan iç harç lavaş ekmeğiyle buluşuyor, tadına doyum olmuyor. Peki, lavaş dürüm börek nasıl yapılır? Dürüm börek tarifi
#Lavaş Dürüm Börek