İTÜ mezunu Halit Ayar’ı İstiklal Caddesi’nde bıçaklayarak öldüren sanıklar ağırlaştırılmış müebbet ve 47 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşmada söz alan sanıklardan Emra Yaşar, ‘Çok alkol almıştım. Kaç bıçak darbesi vurdum hatırlamıyorum’ dedi. Sanık Erhan Kurdal ise ‘Bıçaklanmış kişiye tekme atacak kadar insafsız değilim’ ifadelerini kullandı.
#Halit AyarİSTİKLAL Caddesi'nde İTÜ mezunu 23 yaşındaki Halit Ayar'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Öte yandan gözaltındaki 2 şüpheli yağmaya teşebbüs ve kasten öldürme suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
#Halit AyarGalatasaray Başkanı Dursun Özbek; kariyeri, başkanlık süreci, Kemerburgaz projesi, Erden Timur'la ilişkisi, Okan Buruk'un geleceği ve futbol takımının genel durumu hakkında açıklamalar yaptı.
#GalatasarayGemi Mühendisleri Odası’nın ilk kadın başkanı, Şehir Hatları’nın ilk kadın genel müdürü ve 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Üsküdar’ın ilk kadın belediye başkanı… Bu unvanların sahibinin ismini artık tüm Türkiye biliyor; Sinem Dedetaş. Onunla hem eski albümleri karıştırıp çocukluğunu ve gençliğini dinledik hem de siyasete girişini; ‘Kadın adayla zor’ denilen Üsküdar’ı nasıl kazandığını, ‘denizci’ bakışıyla ideallerinin neler olduğunu konuştuk.
#Gemi Mühendisleri OdasıBir kurum düşünün; bünyesinde neredeyse Birleşmiş Milletler kadar büyük bir ülke çeşitliliği barındırıyor. Beş bine yakın üye firmasının yanında yaklaşık yüz üye kuruluşuyla 144 ülkede 152 iş konseyiyle faaliyet gösteriyor. Ancak işleri siyaset değil ticaret… Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ile buluştuk; eski albümleri karıştırırken Burdur’un köyünden çıkıp sanayinin patronluğuna uzanan yolun hikâyesini ve ticari diplomasinin inceliklerini dinledik.
#Dış Ekonomik İlişkiler KuruluÜniversiteler bugüne eğitime başlıyor. Depremden etkilenen 4 il dışında dersler yüz yüze yapılacak. Birçok üniversitede oryantasyon haftaları ve açılış hazırlıkları başladı bile. Biz de üniversitelerin bu yıl nasıl açılacağını ve yeniliklerini sorduk. Hepsi birbirinden farklı çalışmalarla öğrencilerine 'hoşgeldin' demeye hazırlanıyor.
#DepremÜniversite öğrencisi olup da yolu fotokopiciye düşmeyen yoktur. Bunlardan biri de İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yer alıyor. Adı da ‘fetikopi’ dükkânı. Adını eski bir İTÜ mezunu olan sahibi Feti Şahin’den alıyor. İTÜ’de öğrenciler fotokopi değil ‘fetikopi’ çektiriyor.
#İTÜYunanistan’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı iki büyük kent Gümülcine ve İskece’de, Türk öğrencilerin okuduğu iki azınlık lisesi bulunuyor. Gümülcine’deki lisenin adı Azınlık Celal Bayar Lisesi. 1952 yılında Yunanistan Kralı Pavlos ve Kraliçe Frederika ile Celal Bayar tarafından açıldı. Kraliçe Frederika’nın 1952 yılında İstanbul’u ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile dans ederken, Batı Trakya Türk azınlığına iki dilde (Yunanca ve Türkçe) eğitim yapacak bir lise açılması önerisinde bulunduğu ortaya çıktı.
#YALÇIN BAYERİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) kuruluşunun 250’nci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor. İTÜ, yeni akademik yılında ‘Geleceği Dönüştür’ mottosuyla mühendislik eğitimine yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. 250’nci Yıl Etkinlikleri Tanıtım Toplantısında konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “Hedeflerimiz doğrultusunda “Geleceği Dönüştürürken” üniversitemizin vizyonunu ortaya koyan üç temel başlıktan hareket edeceğiz. Bunlar; aktif öğrenme, etki odaklı Ar-Ge, teknolojik ve dijital dönüşüm modelleri. Esasında, son yıllarda yaptığımız birçok çalışmayla bu vizyonumuzun altyapısını ortaya koyan adımları da atmış bulunduk” dedi.
#İstanbul Teknik ÜniversitesiYemek kültürü uzmanı ve yazarı Sahrap Soysal, nam-ı diğer ‘Sahrap Abla’ ile buluştuk… Babasının memuriyeti sebebiyle çocukluğunu birçok şehirde geçiren Soysal, 6 yaşından itibaren ‘yöresel lezzetler’ tadımı yapabilme imkanı bulmuş. ODTÜ Kimya mezunu… 20 sene profesyonel hayattan sonra bir ‘espri’ üzerine yemek programcılığına başlamış. Bugünden geriye bakınca, “Kimyayı yemekçi olmak için okumuşum, gözlerimi kapayana kadar bu işi yapmak istiyorum” diyor.
#Sahrap SoysalİTÜ öğretim görevlisi Prof. Dr. Tolgahan Çoğulu müzikte devrim yaratacak bir enstrüman tasarladı. Daha önce ayarlanabilir ve lego mikrotonal gitarlarla uluslararası çapta ödüller alan Çoğulu, dünyanın ilk otomatik mikrotonal gitarını tasarladı. Müzik tarihine geçmesi beklenen enstrüman için tek eksik sponsor.
#GitarSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Arken Jeneratör’ün İstanbul'daki fabrikasını ziyaret etti. Bakan Varank ziyaret sürecinde kendilerine bir müjde verildiğini belirtti. Bakan, "Dünyanın ilk tamamen biyodizel yakıtlı jeneratörlerini prototip olarak üretmişler. Bunu da özellikle çevreci kaygıları olan sektörlere satmayı planlıyorlar" dedi.
#Arken JeneratörSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Arken Jeneratör’ün İstanbul'daki fabrikasını ziyaret etti. Bakan Varank ziyaret sürecinde kendilerine bir müjde verildiğini belirtti. Bakan, "Dünyanın ilk tamamen biyodizel yakıtlı jeneratörlerini prototip olarak üretmişler. Bunu da özellikle çevreci kaygıları olan sektörlere satmayı planlıyorlar" dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankDedesi Devrim otomobilini yaptı, torunu uçan otomobil hazırlığında. Dr. Kürşad Özdemir, ‘Kumru’ adını verdiği uçan otomobilin tasarımlarını tamamladı. Feyz aldığı kişi ise ilk Türk otomobili ‘Devrim’in yapımında görev alan mühendis dedesi Celal Taner. Özdemir, “Cumhuriyet’i inşa eden nesle bir borcum var, ödeyeceğim” diyor.
#YAZARTürkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Nurullah Dal, COVİD-19’dan hayatını kaybetti. TÖZOK yönetim kademesinde yaklaşık yirmi yıldır çeşitli görevlerde bulunan ve 2017 yılından itibaren Başkan olan Dal, 68 yıllık derneğin 18’inci başkanıydı. İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen deprem sonrasında kenti TÖZOK Başkanı olarak ziyaret eden Dal, COVİD-19 virüsüne bu ziyaret sırasında maruz kaldı.
#Nurullah Dalİstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selime Sezgin hayatını kaybetti. Türkiye'de pazarlama dünyasının öncü isimleri arasında yer alan Prof. Dr. Selime Sezgin, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde de uzun yıllar görev yapmıştı.
#Prof. Dr. Selime SezginAylardır zor günler yaşayan Doğa Koleji, cuma günü ödenmeyen maaşların bir kısmının yatmasının ardından İTÜ’nün oldu. İTÜ adına Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenen Serhat Özeren, maaşların yattığı anda İTÜ ve Doğa yönetimindeki herkesin birbirine sarılarak duygulandığını anlatırken, “Artık geriye dönüş yok, yakında kalan diğer maaşlar da ödenecek. Kurumda para değil, akademik konular konuşulacak” dedi. “Doğa öğretmenleri gösterdikleri sabır ve fedakârlık nedeniyle yılın öğretmeni olmalı” mesajı veren Özeren, süreci şöyle anlattı:
#GazetehaberleriYaşanan maddi krizlerden dolayı maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle öğretmen ve çalışanların eyleme başladığı Doğa Koleji'nde yeni bir gelişme yaşandı. 51 ilde toplam 411 özel okul bulunduğu kolej için İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, devir işlemlerine yönelik bilgileri paylaştı ve öğretmenlerin maaşlarının yatırıldığını duyurdu. Peki, Doğa Koleji'nde son durum ne? İşte, son dakika Doğa Koleji haberleri...
#Doğa Koleji Son DurumMEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, marangoz bir babanın, ev hanımı bir annenin çocuğu olarak Rize’nin Pazar ilçesi Sivritepe köyünde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi burada okudu. 1987’de İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümünü sınıf birincisi olarak bitirdi. İTÜ’de çeşitli yönetim kademelerinin ardından en genç rektörlerden biri oldu.
#Mef ÜniversitesiGenç yaşında 3 kez yakalandığı amansız kanser hastalığını yenmesinin ardından 4'üncü kez kansere yakalanan Neslican Tay, dün gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türkiye onu, 2017 yılında bir bacağını kaybetmesinin ardından sarf ettiği 'Hayallerimin peşinden koşmak için bir bacağa ihtiyacım yok' sözleriyle tanıdı. İşte, Neslican Tay'ın o günlerde Ayşe Arman'a verdiği röportajdan kesitler
#Neslican TayMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, gelecek öğretim yılında eğitime başlayacak. Okula Lise Geçiç Sınavı (LGS) puanıyla 90 öğrenci alınacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Beşiktaş’ta Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kampusunda faaliyet gösterecek okulun Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, “Liseyle bir üniversitenin iç içe olduğu nadir eserlerden birisini mesleki ve teknik alanda ilk olmak üzere’ ortaya koymuş bulunuyoruz” demişti.
#Gazetehaberleri