Focaccia ekmeği, mutfağınıza Akdeniz esintilerini getirecek. İtalyan mutfağına ait bu nefis ekmek zeytin, kekik ve domatesin yanı sıra farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Peki focaccia nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde focaccia tarifi, yapımı ve püf noktaları...
#Focaccia Nasıl YapılırGelinim Mutfakta pirinç topları tarifi ve malzemeleri ekran başındaki izleyiciler tarafından merak ediliyor. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika ve farklı bir lezzet hazırlamak istiyorsanız, kızarmış pirinç topları tarifi tam size göre olabilir. Peki, pirinç topları nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta pirinç topları tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Pirinç Toplarıİtalyan ekmeği Gelinim Mutfakta yarışması ile yeniden gündeme geldi. Focaccia ekmeği olarak da bilinen bu yumuşacık ekmek, zeytinli, zeytinyağlı, domatesli gibi farklı çeşitlerde hazırlanabiliyor. Peki, İtalyan ekmeği nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta İtalyan ekmeği Focaccia tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta İtalyan EkmeğiTavada kızarmışı da buğulaması da çok seviliyor ama denerseniz, eminim palamudun bu halini de çok seveceksiniz. MasterChef Türkiye’de eleme yemeği olarak hazırladığım palamutto’yu (palamut tartar) özellikle biberiyeli focaccia ekmekle şamandıra yapmanızı öneririm.
#PalamuttoÇizme’nin şimdiye kadar kendi halinde yaşayan bölgesi Puglia’nin vaatleri ortada: Makul fiyatlar, samimiyet, sade ve saf lezzetler, harika kumsallar ve deniz… Puglia kendini saklı tutmayı başarmış bir yıldız. Çok sevdiğim bu bölgeye bu kez dünyaca ünlü Altamura ekmeğinin peşinden gittim.
#SeyahatGeçen hafta yeni yıl sofralarında benim için pandoro’nun yerinin ayrı olduğunu yazmıştım. Merak edip sordunuz, ben de hikâyesini anlatmak ve tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Kabaran yumuşak hamuru, lezzeti ve kokusuyla özel bu tatlıyı pişirip tatmanız için sabırsızlanıyorum. Kalıplar hazırsa başlayalım!
#PandoraSon dönemde herkesin içinden bir fırıncı çıktı! Marketlerde maya bulmanın imkânı yok. Ramazanda pide tarifleri elden ele dolaşmaya başladı ama yapımı çok da kolay değil. Bu hafta işin ustasından bir pide tarifim, artanları boşa harcamamak için pratik önerilerim var.
#YazarTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#Çiğköfte