GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta İtalyan ekmeği tarifi ve malzemeleri: İtalyan ekmeği Focaccia nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta İtalyan ekmeği tarifi ve malzemeleri: İtalyan ekmeği Focaccia nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta İtalyan ekmeği tarifi ve malzemeleri: İtalyan ekmeği Focaccia nasıl yapılır?

İtalyan ekmeği Gelinim Mutfakta yarışması ile yeniden gündeme geldi. Focaccia ekmeği olarak da bilinen bu yumuşacık ekmek, zeytinli, zeytinyağlı, domatesli gibi farklı çeşitlerde hazırlanabiliyor. Peki, İtalyan ekmeği nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta İtalyan ekmeği Focaccia tarifi ve malzemeleri...

Focaccia ülkemizde de kafelerde sıklıkla karşılaştığımız hamur işi lezzetlerindendir. Kelime olarak poğaçayla aynı kökenden gelen İtalyan mutfağına ait bu lezzeti tek başına bir öğün olarak da tüketebilirsiniz. Peki, İtalyan ekmeği Focaccia nasıl yapılır? İşte, İtalyan ekmeği tarifi ve malzemeleri...

İTALYAN EKMEĞİ MALZEMELERİ

500 gram un

375 mililitre ılık su

100 gram dilimlenmiş siyah zeytin

50 gram kurutulmuş domates

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 dal taze kekik

1 yemek kaşığı kuru maya

1 çay kaşığı tuz

Fırın kalıbını yağlamak için:

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım tatlı kaşığı tuz

2 dal taze biberiye

İTALYAN EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

Ilık su ve mayayı derin bir kapta karıştırın.

Elenmiş un, tuz ve zeytinyağını ekleyin.

Kıvam alana kadar hamuru yoğurun.

Hafif cıvık bir kıvamda olan hamura ayıkladığınız taze kekik yapraklarını katın ve karıştırın.

Ekmeği kestiğinizde görmek istediğiniz üzere kurutulmuş domates dilimlerini bütün ya da küçük küpler halinde keserek ekmek hamuruna ilave edin.

Doğranmış siyah zeytinleri ekleyin.

Elle veya tahta bir kaşık yardımıyla hamuru son bir kez karıştırın.

Kullanacağınız kalıp ya da fırın tepsisine hazırladığınız hamuru yuvarlak ya da dikdörtgen şeklinde yayın.

Mayalanıp, kabarması için hamuru bu şekilde 30 dakika kadar oda ısısında bekletin.

Mayalanan hamurun üzerine bir yumurta fırçası yardımıyla zeytinyağı sürün.

Deniz tuzunu ve ayıkladığınız taze biberiyeyi serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirerek ekmeğinizi hazırlayın.

Fırından çıkan ekmeği kalıbından aldıktan sonra bir ızgara teli üzerinde dinlendirin.

Aralarda üzerine zeytinyağı sürerek biberiyenin tüm aroma ve lezzetini içine hapsetmesini sağlayın.

Tamamen soğuduktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…

False