İstinye Üniversitesi haberleri sayfasında İstinye Üniversitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 743 İstinye Üniversitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, ile bir üniversite işbirliğiyle düzenlenen Yapay Zeka Atölyesi Eğitim Programı sertifika töreni yapıldı. Etkinlik, ‘İstanbul Öğretmen Akademileri’ kapsamında gerçekleştirildi. Törene katılan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, MEB’in, yapay zeka alanında yapılan çalışmaları önemsediğini belirtti.
#İstinye Üniversitesiİstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bir vakıf üniversitesi işbirliğinde, öğretmenler için ‘Yapay Zekâ Atölyesi’ düzenlenecek. Programda öğretmenlerin aldıkları eğitimle, öğrencilerine yapay zekâ projelerinde rehber olmaları hedefleniyor. 17 Nisan’da ilk dersin yapılacağı ve toplam iki ay sürecek programın sonunda bir de çalıştay olacak.
#ÖĞRETMENİstinye Üniversitesi öğrencileri tarafından organize edilen “Dünyanın Ekmeği: Tadım ve Sunum” adlı etkinlikte, 180 öğrenci sabah saat 06:00’da İstinye Üniversitesi Mutfağına (MATBAH) girerek, hazırladıkları 53 çeşit uluslararası ve yöresel ekmeği, etkinliğe katılan konukların ve uzmanların tadımına sundular. Katılımcıların ve uzmanların oylarıyla, en beğenilen üç ekmek ve ekibi ödüllendirildi.
#Üniversiteİstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programı öğrencileri, "Dünyanın Ekmeği: Tadım ve Sunum" etkinliği düzenledi. İstinye Üniversitesi Mutfağında (MATBAH) hazırlanan dünyanın farklı yerlerinden 53 çeşit ekmek, lezzetleri ve sunumlarıyla büyük beğeni topladı.
#İstinye Üniversitesi99. sayımızda yine bambaşka özellikleriyle farklılaşan bir öğretmen, akademisyen, rektörü, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu’yu konuk ediyoruz. İstanbul’da üniversiteli olmak, akademik hayatla ilgili görüşleri ve özellikle girişimcilik hakkındaki uzman tavsiyelerine kulak verin deriz.
#İstinye ÜniversitesiProf. Dr. Funda Elmacıoğlu, ıspanağın pişirildiği gün yenmesi uyarısında bulundu. Aksi takdirde buzdolabında bekletilen ıspanak yemeğinin içinde nitrit ve nitrat bileşenlerinin artacağını belirten Elmacıoğlu, "Bu bakteriyel olmayan toksit sindirim problemlerine yani baş dönmesi, ishal ve mide bulantısına yol açar" dedi.
#IspanakÜniversitelerde yeni akademik yıl açılışları başladı. Yeni kurulan üniversiteler de bu yıl açılış töreni düzenleyen yükseköğretim kurumları arasına katıldı. 2016-2017 akademik yılı başlayan bir vakıf üniversitesinin, İstanbul Topkapı’da bulunan 47 bin 298 metrekarelik Sağlık Kampüsü’nde düzenlenen açılış töreninin ardından ilk dersi kurumun mütevelli heyet başkanı verdi.
#İstinye ÜniversitesiDünya Sanat ve Bilim Akademisi (WAAS) Başkanı Garry Jacobs, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen 7’nci Uluslararası Geleceğin Eğitimi Konferansı’na katıldı. WAAS Başkanı Jacobs, Hürriyet’e özel yaptığı açıklamalarda yapay zekanın günümüzde, atom bombası kadar güçlü bir teknoloji olduğuna dikkat çekerek, “Günümüz gençlerini teknolojiyi insanlık yararına kullanmaları için eğitmemiz gerekiyor” dedi.
#WAASYediğimiz yemeği, gittiğimiz mekânı, sevgilimize yaptığımız sürprizi, toplumsal konular hakkındaki düşüncelerimizi ve daha birçok şeyi sosyal medyadan paylaşıyoruz. Araştırmalar işverenlerin çalışan seçerken adayların sosyal medya profillerini de değerlendirmeye aldığını gösteriyor. Uzmanlara göre de sosyal medyadaki tutumumuz artık çok önemli ve bunu titizlikle yönetmek gerekiyor.
#Sosyal MedyaKadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından düzenlenen 'Yapay Zeka ve Kadın' temalı 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, 9 Kasım'da uzman konukların katılımıyla devam etti. Haliç Üniversitesi'ndeki Zirve'de yapay zekanın yalnızca kadınlar değil, tüm insanlık için nasıl daha iyi kullanılabileceğinin yolları arandı.
#KADEMTeknolojiyle değişen yaşam koşullarına ayak uydurabilmek için yeni mesleklere ihtiyaç duyulacak. Uzmanlar, robotik mühendisliği, yenilenebilir enerji uzmanlığı, siber güvenlik uzmanlıklarının geleceğin meslekleri arasında olduğunu ve öğrencilerin meslek seçerken bilişim ve medikal alanlarına ilgi duyduğunu belirtti. Meslekler yapay zekâ ile dönüşürken uzmanlar, bazı mesleklerin yok olacağını ancak öğretmenlik, doktorluk gibi mesleklerin ise önemini yitirmeyeceğini söyledi.
#MeslekVakıf üniversitelerinde ücretlerin belli olmasıyla beraber bazılarının yabancı öğrencilere avantajlı ücretler sunduğu görüldü. Yabancı öğrenciye ucuz tarife uygulayan bazı üniversitelerde ücret farkları iki katını buluyor. Bazı vakıf üniversiteleri ise yabancılardan daha fazla ücret talep ediyor.
#Vakıf Üniversiteleri2024 YKS sonuçları açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. İlgi gören bölümlerden biri de İlk ve Acil Yardım Paramedik taban puanları oldu. Paramedik taban puanları 2024|| YÖK Atlas İlk ve Acil Yardım Başarı Sıralaması- Paramedik kaç yıl, hangi bölüm?
#Paramedik Taban PuanlarıYKS sınav sonuçları açıklandı. Bunun ardından Psikoloji taban puanları 2024 merak konusu oldu. Özel ve devlet kurumlarında psikoloji mezunlarının iş olanağı oldukça geniş olduğundan her yıl olduğu gibi bu senede en çok ilgi gören bölümlerden birisi olacak. Hayallerindeki fakültelerde ve şehirlerde eğitim almak isteyen öğrenciler, sınav sonuçları açıklanmadan tercih listelerini şimdiden hazırlamaya başladı. Psikoloji taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamalarını dikkate alan adaylar üniversiteleri ve bölümleri tercih edecek. Peki Psikoloji Taban puanları 2024 || Devlet ve Özel Üniversiteler Psikoloji Başarı Sıralamaları- YKS Psikoloji bölümü başarı sıralaması kaç, hangi üniversitelerde var? İşte, Psikoloji başarı sıralaması ve kontenjanları
#Psikoloji Bölümü Taban PuanlarıFatma Sevim Baltacı'nın hayatı ve biyografisi, vefat haberiyle gündeme geldi. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, trafik kazasında hayatını kaybeden AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı'nın cenaze törenine katıldı. Peki, Fatma Sevim Baltacı neden öldü? Fatma Sevim Baltacı kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayatı hakkında bilgiler...
#Fatma Sevim BaltacıYatırım amaçlı talep azalınca piyasada sıfır araç bollaşmış ve ikinci el araç piyasası sert frenlemişti. Ekim sonu itibarıyla satış hızı o kadar yavaşladı ki; temmuzda 400 bin adet olan online sitelerdeki ikinci el araç ilanı sayısı 1 milyona ulaştı. Satışlar durunca fiyatlar da düştü. En çok satan ikinci el otomobil Renault Megane Sedan’ın fiyatı temmuz ayında 870 bin TL iken yüzde 6.3 oranında düşerek 815 bin TL’ye kadar geriledi.
#İkinci ElSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye, sadece Ar-Ge alanına yaklaşık 11,3 milyar dolar kaynak ayırıyor. 222 bine yakın Ar-Ge personeli çalışıyor. Teknoloji Geliştirme Bölgelerimizin ülke genelindeki sayısı 2001 yılında yalnızca 2 iken, bugün bu sayı 101’e ulaştı. Bakanlık olarak bu ekosistemde büyümeye devam eden girişimcilik kültürünü desteklemeye devam edeceğiz’’ dedi.
#Mehmet Fatih KacırYKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite taban puanları araştırmaları hız kazandı. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan sınava bu yıl 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Sınava katılan adaylar, YKS sınav puanları ile üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Başarı sıralamalarında en çok merak edilenlerden biri de Psikoloji taban puanları 2023 oldu. İşte, Psikoloji bölümü tavan/ taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları
#Psikoloji Bölümü Taban PuanlarıAdalet Bölümü taban puan ve başarı sıralaması ile merak ediliyor. YKS sınavı ile birlikte üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamaları adayların gündeminde yer almaya başladı. ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıkladı. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Peki, Adalet Bölümü nedir, taban puanları kaç? İşte, Adalet Bölümü başarı sıralamaları, taban puanları ve kontenjanları 2022...
#Adalet BölümüYKS üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar meslek araştırmalarına başladı. Yaygın meslek dallarından İşletme bölümü de araştırılan alanlardan biri oldu. İşletme bölümü ülkemizde en yaygın olarak bulunan bölümler arasında yer almaktadır. İş olanaklarının geniş olması bu bölümü ayrıca tercih nedeni yapmaktadır. Özellikle iyi üniversitelerde işletme bölümü okumak isteyen kişiler bu bölüm ilgili detayları merak ediyor. İşletme mezunu ne iş yapar, nerede çalışabilir? İşletme Bölümü taban puanları 2023 ve başarı sıralaması
#İşletme BölümüYKS üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar meslek araştırmalarına başladı. Ülkemizde de sağlık sektörünün hızla gelişmesi üniversitelerde sağlıkla ilgili bölümlerin açılmasına neden olmaktadır. Bu bölümlerden bir tanesi de sağlık yönetimi bölümüdür. Peki, Sağlık Yönetimi mezunu ne iş yapar, çalışma alanları neler? Sağlık Yönetimi (2 yıllık, 4 yıllık) taban puanları 2023 ve başarı sıralamaları
#Sağlık Yönetimi Ne İş YaparYKS sonuçları 2023 açıklandı. Bir yandan da üniversite taban puanları araştırmaları hız kazandı. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan sınava bu yıl 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Sınava katılan adaylar, YKS sınav puanları ile üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Başarı sıralamalarında en çok merak edilenlerden bölümlerden biri de Ebelik taban puanları oldu. İşte, Ebelik bölümü tavan/ taban puanları 2023, başarı sıralamaları ve kontenjanları
#Ebelik Taban Puanları 202325 yıldır dış haberciliğinden, cumhurbaşkanlığı, ekonomi, sağlık muhabirliğine kadar gazeteciliğin her alanında çalışan bir muhabir olarak gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki ‘sokak röportajcılığı’ diye bir gazetecilik türü yok. Sokak röportajları halkın nabzını tutmak açısından habercilik adına faydalı bir yol olsa da ifade edilen görüşlerin geniş bir kitleyi temsil etmesinin zor olması ve bazı noktalarda da soruyu soranın ‘kim’ olduğuna göre farklılaşabiliyor. Ancak izleyicisi çok. Peki, neden? Amaç halkın sesini duyurmak mı halkı manipüle etmek mi yoksa para kazanmak mı? Sokak röportajları tartışmasını en iyi bilenlerle masaya yatırdık.
#Sokak RöportajıÜlkemiz, tarihinin en büyük doğal felaketlerinden biriyle yüz yüze geldi. Fay hattı üzerinde yaşadığımızı, 24 yıl önce olduğu gibi olası büyük bir depremde büyük kayıplar vereceğimizi bilsek de böylesi bir yıkıma ve can kaybına hiçbir anlamda hazırlıklı değildik.
#Müge AkgünÜlke genelinde olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı yükseköğretim kurumlarını da etkiledi. Başta İstanbul’da olmak üzere birçok üniversite 6 Şubat’ta eğitime ara verdi, bazıları da çevrimiçi eğitim kararı aldı. Bazı üniversitelerin de sınavları ertelendi.
#TatilKanser ilacının direkt tümöre enjekte edilmesi, kanda dolaşan tümör DNA’sının tespiti, bağışıklık sistemindeki T hücresinin genetiğinin değiştirilerek kanserli hücreye savaş açması, akıllı ilaçlar, yeni moleküller, radyoterapide nokta atışı yöntemi ve hatta kanser aşısı… Yakın gelecekte kanser de kronik bir hastalık gibi mi kabul görecek? Dün yani 4 Şubat, Dünya Kanser Günü’ydü. Bu vesileyle de tanı ve tedavilerdeki en yeni teknikleri doktorlara sorup özetledik.
#Kanser