23 Nisan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Meclisin çıkardığı ilk yasalardan biri ise Hıyanet-i Vataniye kanunu oldu. 2 numaralı yasanın çıkarılma amacı meclisin otoritesini güçlendirmektir. Bir diğer amaç ise ülkemiz işgal altındayken savaştan kaçanları yakalamak ve İstiklal Mahkemelerinde yargılamaktı. Türkiye Büyük Millet Meclisine ve cumhuriyet aleyhinde propaganda yapanlar da vatana ihanet yasası kapsamında bu mahkemelerde yargılanmıştır. Hıyanet-i vataniye kanunu nedir ve neden çıkarıldı? Hıyaneti vataniye kanununun amacı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hıyanet-İ Vataniye KanunuGökyüzü çok eski zamanlardan bu yana insanların hep ilgisini çekmiştir. Gökyüzünde mevcut halde bulunan 12 tane takımyıldızı burçları meydana getirmektedir. Burçlar kişilerin karakter analizlerinde ya da hayat içerisindeki bazı öngörülerde kullanılabilmektedir. 31 Temmuz tarihinin hangi burç olduğunu, bu burcun özelliklerini, yükselenini, 31 Temmuz tarihte bugün yaşanılan olayları, bu tarihte doğmuş olan ünlüleri ve anime karakterlerini sizler için derledik.
#31 Temmuz Hangi Burç Ve Burcu Ne?“PKK’dan FETÖ’ye kadar terör örgütünü üzerimize salanlarla içeride bunların borazanlığını yapanların eli aynı ipe çıkıyor” sözleriyle muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tepeden tırnağa her yerlerini saran taciz, tecavüz, hırsızlık rezilliklerinin hesabını vermekten kurtulamayacaklar” dedi.
#GazetehaberleriSavaşlar milletlerin kaderini değiştiren durumlardır. 1. Dünya Savaşı'yla neredeyse tüm dünya ülkelerine karşı savaşan Osmanlı Devleti savaş sonunda yıkılma sürecine girmiş, kısa bir süre sonra da saltanatın kaldırılmasıyla sona ermiştir. Bundan sonra Kurtuluş Savaşı gerçekleştiren Türk halkı yeni Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur. 8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük konuları çerçevesinde bulunan Kurtuluş Savaşı içeriği ile ilgili birçok detay yer almaktadır. Tekalif-i Milliye Emirleri de bu süreçte ortaya çıkan emirlerdir. Tekalif-i Milliye Emirleri ile ilgili detayları derledik.
#8. Sınıf Sosyal Bilgiler Tekalif-İ Milliye Emirleri Konu Anlatımı23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Bunun amacı ülkemizde bir araya toplamak ve ülkemizi kurtarmak için mücadele etmektir. Ancak tabii hiç kolay olmamıştır ve TBMM’ye karşı bazı isyanlar yaşanmıştır. Şimdi bu isyanları inceleyelim ve neler olduğunu öğrenelim. İşte 8. sınıf sosyal bilgiler Büyük Millet Meclisine karşı ayaklanmalar konu anlatımı.
#8. Sınıf Sosyal Bilgiler Büyük Millet Meclisine Karşı Ayaklanmalar Konu Anlatımı30 Ekim 1918 Mondros Ateşkes Antlaşması sonrası işgallerin başladığı ve boğazların İngilizlerin kontrolüne geçtiği dönemde başlayan bir milli mücadeledir. Kurtuluş Savaşı tarihi, özeti, önemi, nedenleri ve sonuçları hakkında aradığınız tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
#Kurtuluş Savaşı ÖnemiSEÇİMLERE 3.5 ay kal kaldı. CHP’de Kılıçdaroğlu karar verici olmak istiyor ancak bir yandan da ‘tuzakları’ı aşmak zorunda. AKP aday tespitini tamamlamış gibi... CHP ‘yine geç’ kaldı. Hani adaylar altı ay önceden belirlenecekti? Hani gençler ve kadınlara geniş yer verilecekti?
#YazarlarHürriyet Ankara’nın kent ile üniversiteyi bir araya getiren “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 12’nci durağı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi. Ulus’ta tahsis edilen binalara müzeler planladıklarını söyleyen Rektör Mehmet Barca, “Yapmak istediğimiz cumhuriyetin kurulduğu bu mekanlarda ne yaşanmışsa onları genç kuşaklara bir takım sembollerle aktarmak” dedi.
#Ankademi