İstanbul Türkiye’nin en kalabalık şehirlerin biri olmaktadır. Özellikle birçok devletin başkenti olduğu için yemek kültürü oldukça gelişmiştir. Bu nedenle pek çok kişi tarafından İstanbul Yemekleri - İstanbul'da ne yenir ve neyi meşhur? İstanbul mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#İstanbul YemekleriHem şeker, hem tuz hem de yağla barışık bir sebze bu... Mutfağımıza önce turşusu girdi, sonra reçeli... Zamanla dolması, kayganası, böreği, pilavı, mücveri vazgeçilmezlerimiz oldu. Çeşit çeşit yemeğini sofralarımıza taşımamız da gösteriyor ki hepimiz birer patlıcan tutkunuyuz...
#Patlıcanİstanbul Türkiye'nin ve hatta dünyanın dört bir yanından lezzetlerin buluşma noktası ancak adı İstanbul'la özdeşleşmiş nefis yemeklerimiz de mevcut. Sizin için sokak lezzeti, saray lezzeti demedik, İstanbul'un nefis tatlarını bir araya getirdik. İşte çok beğeneceğiniz İstanbul yemekleri...
#İstanbul YemekleriAnsel Mullins sekiz yıldır İstanbul’da yaşayan bir eski eser restoratörü. Şakır şakır Türkçe konuşuyor. Yigal Schleifer ise zaman zaman New York Times’ta da yazan bir serbest gazeteci. O da uzun bir süredir İstanbul’da. İkisi de yeme-içmeye çok meraklı oldukları için 2009’da istanbuleats.com adlı bir site kurdular.
Ansel Mullins sekiz yıldır İstanbul’da yaşayan bir eski eser restoratörü. Şakır şakır Türkçe konuşuyor. Yigal Schleifer ise zaman zaman New York Times’ta da yazan bir serbest gazeteci. O da uzun bir süredir İstanbul’da. İkisi de yeme-içmeye çok meraklı oldukları için 2009’da istanbuleats.com adlı bir site kurdular.
Cibali’de bir lokanta var. Adı Ottoman, yani Osmanlı. Muhteşem bir manzaranın ortasında. Terasa çıktığınızda Süleymaniye ile Galata Kulesi arasında bir uçurtmanın üstündeymişsiniz gibi hissediyorsunuz kendinizi. Mekan eskiden bir kereste deposuydu. 1985’ten itibaren keresteciler birer ikişer taşındı. Haliç temizlenip de deniz aydınlanınca, keresteci dükkanlarının yerine balık lokantaları, nezih kebapçılar, kafeteryalar, deniz malzemeleri satan işletmeler açıldı.
Bir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiToplumları var eden ve birbirlerinden ayıran özellikleri kültürleridir. Kültürün en önemli unsurlarından biri de mutfaktır. Türkler; sağlığa ve beslenmeye önem vermişler, sahip oldukları damak zevkini de sanatla birleştirmişlerdir. Ayrıca çok geniş coğrafyalara yayılmış olduklarından çeşitli kültürlerle etkileşim içine girmişler, büyük medeniyetler kurmuşlardır. Yayıldıkları geniş topraklarda, farklı iklimlerin ve kültürlerin de etkisiyle zengin bir mutfağın eşsiz ürünlerini büyük bir ustalıkla sergilemişler, Orta Asya’dan getirdikleri mutfak kültürünü zirveye çıkarmışlardır. Yemek, sadece karın doyurmak anlamına gelmez. Savaşta ve barışta, varlıkta ve yoklukta, düğünde ve toyda, her zaman en büyük ihtiyaçtır ve bir emeğin eseridir.
#Türk MutfağıEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1