Cumhuriyet’imizin 101’inci yıl dönümü Avrupa’daki tüm temsilciliklerde coşkuyla kutlandı. Büyükelçiliklerin ve başkonsoloslukların verdiği resepsiyonların tümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularına, kuruluşa giden yolda şehit olanlara ve geçen hafta Ankara’daki terör saldırısında yaşamını yitiren TUŞAŞ şehitlerine saygı duruşunda bulunuldu.
#AlmanyaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan ziyaretinin ardından uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Terörün karanlık ve kanlı gölgesinin ülkemizin üzerinden tamamen çekildiği, aydınlık, huzurlu, güvenli bir Türkiye’yi inşa etme hedefimize mutlaka ulaşacağız. Savunma sanayiimiz inşallah bunun amiral gemisi olacaktır. Hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz. Büyüyen, güçlenen, haksızlık ve hukuksuzluklara cesaretle itiraz eden Türkiye’den rahatsızlık duyanları, başarılarımızla daha fazla rahatsız edeceğiz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Bizim hedefimiz terörsüz bir Türkiye’dir. Bundan taviz vermeyeceğiz, veremeyiz. Hedefimiz tam bağımsız, bir, bütün ve müreffeh Türkiye’dir" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanı’mızın talimatlarıyla Bayrampaşa’ya yaklaşık 50 bin metrekare bir millet bahçesini kazandırdık. Bayrampaşa’da nerede bir mülkiyet problemi varsa bu problemleri giderme anlayışıyla çalıştık. Biz Bayrampaşa’nın yarınları için hep mücadele eden tarafta olacağız” dedi.
#Murat KurumHürriyet Akdeniz, turizm sektörüne yön veren markaları yöneten sektör temsilcilerini tek masada topladı, 2022 turizm sezonu, 2023 hedefleri, sektördeki sorunlar ve çözüm önerileri tüm ayrıntılarıyla konuşuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerinin de katıldığı buluşmada Antalya’nın kriz yönetimindeki başarısı ön plana çıktı.
#ANTALYATürk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda "Dijital Çağda Yeşil Teknolojiler ve Akıllı Şehirler" temasıyla toplandı. Gün boyu süren toplantının ardında, Türk Devletleri Teşkilatı Sekizinci Zirve Bildirisi yayınlandı. Zirve Bildirisi'nde, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin adının "Türk Devletleri Teşkilatı" olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.
#Türk Devletleri TeşkilatıMostar Köprüsü 1566 yılında Mimar Sinan'ın öğrencisi olan Mimar Hayreddin tarafından Bosna Hersek'in Mostar kentinde Neretva Nehri üzerine inşa edildi. Şehrin Boşnak ve Hırvat kesimlerini birbirine bağlayan bu köprü, zaman içinde hoşgörünün simgesi haline geldi. Mostar köprüsü nerede? İşte, merak edilen tüm detaylar.
‘Takımyıldız’ temasıyla bu yıl 7’ncisi gerçekleşen Çanakkale Bienali’nin sergileri dijital ortama taşındı. Birbiriyle kesişen ve etkileşen ilişkileri, iş birliklerini, paylaşımları ve iletişimleri merkezine alan bienal kapsamında 31 sanatçının eserleri bir ay süreyle www.canakkalebienali.com adresinden çevrimiçi olarak gezilebilecek. Pandemi koşulları uyarınca özel bir programla ziyaretçilerini ağırlayan ve önceki yıllara göre farklı bir yapıda gerçekleştirilen Çanakkale Bienali ile ilgili merak edilenleri bienal küratörleri Çanakkale Bienali İnisiyatifi’ne (CABININ) ve Azra Tüzünoğlu’na sorduk...
#7. Çanakkale Bienaliİstanbul, UNESCO tarafından yaratıcı şehirler arasına alındı geçen ay. Bu hafta da TİM’in inovasyon haftasında en çok yenilikler, tasarımın gücü, bunun ekonomiye etkisi ve yıkıcı inovasyon konuşuldu. Türkiye’de tasarımın duayen isimlerinden Faruk Malhan, Leonardo da Vinci’nin Haliç için çizdiği köprünün hayata geçirilmesini önerdi. Malhan, ‘yaratıcı şehir’ seçilen İstanbul’un her metrekaresinin değerlendiğini ancak İstanbul’un bunun farkında olmadığını söylüyor.
#Faruk Malhan‘Resimli İstanbul, Hatıralar ve Şehir’ daha ilk satırlarından itibaren okurun elini tutarak şehirde gezmeye çıkarıyor. Pamuk’un anıları ve şehirle iç içe yürüyen bu yolculuk 1950’li yılların İstanbul’unda başlıyor. Ancak zaman ve mekân yazarın götürmek istediği yerle birlikte sürekli değişiyor. Yeri geliyor yolu İstanbul’a düşmüş eski zaman seyyahının eline iliştiriyor elinizi, yeri geliyor Yahya Kemal’e, Tanpınar’a teslim ediyor. Bununla da yetinmiyor Pamuk... Bazen masalsı bir gravürün içine sokup oraya kilitliyor okuru, bazen de Ara Güler’in eski bir fotoğrafına hapsediyor. Ne şanslıyız ki İstanbul yıllar geçse de bazı özelliklerini kaybetmiyor. Masalsı, egzotik, bir yanı Batı, bir yanı Doğu... İşte Pamuk’un ‘hüznün dünya başkenti İstanbul’undan manzaralar...
#Orhan Pamuk'un Son KitabıYaklaşık sekiz aydır Ankara’da görev yapan Slovakya Büyükelçisi Milan Zachar, daha önce dört yıl İstanbul’da görev yaptı. İstanbul’daki yıllarının ardından ikinci kez geldiği Türkiye’de kendisini evinde gibi hissettiğini ifade eden Zachar, Ankara’nın çok değiştiğini ve geliştiğini anlattı. Büyükelçi Zachar, “Türkiye’yi Anlamak için Ankara’da yaşamalısınız. İstanbul’dan Türkiye’yi göremezsiniz” dedi.
TÜRKİYE-Almanya ilişkilerinde 2010 yılı, iki ülke arasında karşılıklı üst düzey ziyaretlerin yoğun olduğu bir yıl oldu. Almanya’da Cumhurbaşkanlığı görevinin Horst Köhler’den Christian Wulff’a geçtiği 2010 yılında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in karşılıklı ziyaretleri ile yeni Almanya Cumhurbaşkanı Wulff’un Türkiye ziyareti önemli gelişmeler arasında yer aldı. İstanbul’da kurulacak Türk-Alman Üniversitesinin temelinin de atıldığı 2010 yılında iki ülke ilişk