Menemen deyip geçmeyin, herkes güzel menemen yapabileceğini iddia etse de, yalnızca çok ince püf noktalarıyla tadı kat kat güzelleşen bir lezzet menemen. Peki menemen nasıl yapılır? Menemen yapmanın püf noktaları nelerdir? Lezzetli bir menemen yapmak için hangi adımları uygulamak gereklidir? Bu soruların bütün cevapları ve menemen tarifimiz hemen aşağıda…
#Menemen Nasıl YapılırEvler, evler, evler, AVM; evler, evler, evler, eczane; evler, evler, evler... Kayabaşı-Kayaşehir bölgesini uzatmadan anlatacaksam aklımda kalan bu. Öyle hızlı bir yapılaşma ve yerleşim var ki bu bölgede, insan 90’lara ışınlanıp SimCity oyununda gezdiğini sanıyor.
#KayaşehirDaha çok yiyor, daha az hareket ediyoruz. Hepimiz “hata”da eşit de değiliz. Normal yiyip çok az hareket edenlerimiz, çok fazla yiyip pek az hareket edenlerimiz de var. Ama bütün bu “katmerli yanlışlar” bile başka yanlışların varlığını maskeleyemiyor. Ve zaten bu nedenle de sorunun çok fazla “başka” alt başlıkları da var. İşte onlardan bazıları...
#Osman MüftüoğluYeme-içme deyince, Nişantaşı havalı mekanlarıyla İstanbul'un vazgeçilmezlerinden! Sokaklara yayılan masalar, ara sokaklardaki kafeler, şıkır şıkır mekanlar sizi anında çembere alıyor, gün boyu menzilinden çıkarmıyor. Teşvikiye, Topağacı derken geniş bir alana yayılan semti turladık, ne var ne yok göz attık. Kahvaltıdan akşam yemeğine seçin, beğenin!
#Nişantaşı MekanlarYıllardır grev ve gösterilerle sarsılan, bakımsız bir kent izlenimi veren Atina yeniden özgüvenini, yaratıcılığını kazanıyor. Genç modacılar, grafik tasarımcıları antik Yunan’ın klasik çizgisini, günümüzün anarşist zekâsını yansıtan yeni mağazalar açıyor. Meydanlardaki yeni restoranlarda Girit sosisi, koyun sütünden yoğurtlu ayva gibi yerel lezzetler sunuluyor. 5 yıl önce hizmete giren Akropolis Müzesi dünya sıralamasında hep en üstlerde… Ulusal Çağdaş Sanatlar Müzesi bu yıl yeni binasına taşınıyor. Kısacası, Atina zor zamanlarda bile ışıldamayı beceriyor.
#SeyahatRumeli göçmeni Ali Şen’i işadamı ve Fenerbahçe Başkanı olarak tanıdık. Oysa o Türkiye’ye ilk geldiğinde manavlık yapmış. Danimarka’da ise kaynak işçiliği. Buyrun Ali Şen ile yaptığım, tıpkı renkli kişiliği kadar renkli yemek sohbetine...
Amerikalı ve Avrupalı pek çok restoran ve kafe zinciri, son birkaç yıldır Türkiye’de şube açıyor. Bunların arasında fast-food restoranları, kafeler, hatta slow-food restoranlar bile var. Ancak yiyecek içecek sektörü öyle hızla büyüyor ki, Türk markalarına da piyasada yer var. Onlarca Türk firması şubelerini hem Türkiye, hem de yurtdışında açıyor.