Paylaş
Mantarlı pazılı/ıspanaklı omlet
Malzemeler
1 tam yumurta, 2 yumurta beyazı, mantar, pazı (isteğe bağlı diğer sebzeler), 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ, 30 gram light beyaz peynir, tuz-karabiber-kekik
Hazırlanışı
1 tam yumurta, beyaz ilavesi ve tuz- karabiber-kekik ilavesi yapılarak iyice çırpılır. Üzerine peynir eklenip tekrar karıştırılır. Pazı yaprakları iyice yıkanıp ve mantarlar temizlenip doğranır. Yağ ile 2 dakika kadar sotelenir. Çırpılmış olan karışım pazı ve mantarların üstüne dökülüp, 5-10 dakika kadar pişirilir.
Diyet menemen
Malzemeler
1 tam yumurta, 2 yumurta beyazı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 adet domates, 2 adet biber, tuz, karabiber
Hazırlanışı
Yumurtalar bir kapta çırpılır. Tuz ve karabiber eklenir. Domates ve biberler iyice yıkanıp, temizlenip, doğranır. Önce biberler daha sonra domates eklenip, yağ ile 2 dakika kadar sotelenir. Çırpılmış olan karışım da ilave edilip, 5-10 dakika kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
Çılbır
Malzemeler
1 tam yumurta, 1 tatlı kaşığı sirke, kırmızı biber, tuz, karabiber
Hazırlanışı
Derin bir kapta su kaynatılır ve içine sirke ve tuz eklenir üzerine yumurta kırılır (sarısının dağılmamasına dikkat edilmeli) ve pişince sudan alınıp, üzerine pul biber ve karabiber eklenir.
Kahvaltılık papara
Malzemeler
1 tam yumurta, 1 dilim tahıllı ekmek, 1-2 yemek kaşığı lor peyniri, ½ çay bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber
Hazırlanışı
Yumurta bir kapta çırpılır üzerine süt, sıvıyağ, baharatlar en sonda peynir ilave edilir. Ekmek küp küp kesilir ve ısınmış tavanın üzerine konulur 2 dakika kadar karıştırılır üzerine tüm malzemeler boca edip, pişirilir.
Paylaş