Havaların soğumasıyla birlikte ıspanaklar da market ve pazar raflarında yerini almaya başladı, sofralardan da ıspanak yemeği kokuları yayılıyor. Bu kış ıspanakla yapılan tariflere bir yenisini eklemek isteyenler için enfes bir önerimiz var: Ispanak köftesi. Peki, ıspanak köftesi nasıl yapılır? İşte tarifleriyle ıspanak köftesi tarifi
#Ispanak Köftesi10 yıl kadar önce Amerikalı bir arkadaşım götürmüştü beni Nature and Peace Cafe’ye. Adından da anlaşılacağı gibi, vejetaryenler huzurlu huzurlu tabaklarındaki ıspanak ve brokolilerle meşguldü. Hiperaktif bir etobur olarak zor attım kendimi dışarı, daha da olsa gitmedim. Ta ki geçen akşama kadar...
Sevgili lezzetsever dostlarım; Bu hafta size “soğan sever misiniz?” sorusuyla geldim. Soğanla mesafeli olan, soğanı seven fakat diri tüketemeyen, hatta kıyma köftesine efsane bir alternatif arayanları tek bir tarifte buluşturmak istiyorum; kırmızı soğan köftesi. Minimal malzemelerle maksimum lezzet sunan soğan köftesi, iddia ediyorum ki size kaç adet yediğinizi unutturacak.
#Kırmızı SoğanYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 12 aylık bebek ne kadar uyur, 12 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 12 aylık bebek kilosu, 12 aylık bebek bakımı, 12 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 12. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekBir yörenin kültürünü daha yakından tanımak için yemeklerini öğrenmek ve tatmak da yardımcı olacaktır. Çünkü lezzet türleri de kültürün bir parçasıdır. Muğla, ege kültürünü yaşayan ve yemekleri ile yansıtan bir ilimizdir. Muğla yemeklerini daha yakından tanımak ve öğrenmeniz için tüm detayları derledik.
#Muğla YemekleriMarmara Bölgesi'nin güneydoğusunda yer alan Yalova şehri kendine özgü yemekleri ile dikkat çeken bir yer olmuştur. Sizler için Yalova Yemekleri - Yalova'da ne yenir ve neyi meşhur? Yalova mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yalova YemekleriZayıflarken en büyük tuzaklardan biri, mahrumiyet duygusudur. Bu duyguyu nasıl yenebiliriz? Diyetteymiş gibi hissetmeden sağlıklı beslenmek için ne yapmalıyız? Bu hafta bundan bahsedeceğim. Size çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya lezzetten taviz vermediğimiz önerilerim de var.
#ZayıflamakYemek yemek oldukça keyifli aynı zamanda insan yaşamının devam edebilmesi için bir ihtiyaçtır. Ancak yemekler bazı ek ürünler ile daha lezzetli ve hoş hale getirilebilir. Yemek sofraları şenlik katan mezeler, aperatif atıştırmalıklardır. Meze isimleri nelerdir? En çok sevilen meze çeşitleri ve türleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Bazen altına mevsim sebzelerini koyarak pişiriyor ve böylelikle doyuruculuğunu arttırıyorum, bazen de çeşitli garnitürlerle çöp şişe geçiriyorum. Mevsiminde çokça yediğim balığın yanına bol rokalı ve sarımsaklı bir salata yapmayı da ihmal etmiyorum. Omega-3 zengini balıkla yapabileceğiniz 3 tarifim var!
#BalıkAnadolu’da hayat var olduğundan beri Bursa hep çok zengin bir yaşam kaynağı oldu. Verimli toprakları, tarih boyunca ticaret, zanaat ve sanatın önemli bir merkezi olarak konumlanması, çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış olması ve neredeyse insanlığın başlangıcından bugüne dek; hep göç yolu üzerinde bulunması Bursa’nın kültürel birikimini çok zengin kılmıştır.
#BursaMutfağınızı bu yıl daha sağlıklı hale getirmek istiyorsanız işe hemen bugün başlayın. Pancar, ıspanak, kırmızı biber gibi sebzelerden humus veya pesto sos yapabilir, kereviz sapını bunlara bandırarak yiyebilirsiniz. Baharat, susam ve birazcık galeta unuyla harmanlayıp fırında pişirerek hemen her sebzeyi çıtır hale getirmek mümkün. Köfteyi sadece etli düşünmeyin; kırmızı fasulye köftesi de çok lezzetli olur.
#Köfte‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıAtlas da Alp de mutfakta olmaya hevesli... Karidesleri ben haşlıyorum, onlar soyuyor. Çorbaların üzerine süt köpürtüyoruz, ekşi maya ekmeklerin kenarlarından ufak krutonlar yapıyoruz. Meyve suyu karışımları deniyor, tadıp yorumluyoruz. Bir de kendi jölemizi pişirince çok eğleniyorlar.
#Panna CottaÇıtır çıtır, tazecik bir ekmeğin arasında çeşit çeşit malzeme... İster soğuk, ister sıcak; ister peynirli, ister etli... Kahvaltıdan akşam yemeğine, günün hemen her saatinde yenebilen, piknik sepetlerinin vazgeçilmezi sandviçler hayat kurtarıcı... Hem pratik hem doyurucu hem de içinde katman katman tatlar barındırıyor. Farklı çeşitler denemeyi seviyorsanız, jürimizin favori adreslerine bir göz atın.
#SandviçAyvalık, sonu ille denize kavuşan daracık taş sokaklarından Çamlık’a, Sarımsaklı’dan Cunda’ya hayallerdeki Ege kasabası. Girit’ten ve Midilli’den esen lezzet rüzgârıysa zeytinyağına ve balığına meftun. Tabak tabak Ayvalık-Cunda turumuzda gelenekseli de var, modern adresler de....
#YAZARSınav döneminde beslenme, pek çok yönüyle başarıya etki ediyor. Beynin hangi besin öğelerini alacağı konusunda oldukça seçici olduğunu söyleyen Doç. Dr. Haluk Saçaklı, gıdalarının türünün yanı sıra miktarının ve kalitesinin de beynin gelişimini, zihinsel performansını etkileyeceğini ifade ederek Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilere beslenme tavsiyelerinde bulundu.
#KahvaltıGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey Hen