Şanlıurfa ile özdeşleşen isot, hem yemeklere kattığı lezzet hem de zayıflatıcı özelliği nedeniyle gözde baharatlardan biri haline geldi. İsotun içeriğinde yoğun olarak bulunan alkaloit madde başta kanser başta olmak üzere birçok sağlık sorununun önüne geçilmesini sağlıyor. Peki, isot tam olarak nedir? İsot başka neye iyi gelir?
#İsotNilüfer Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği ‘Ürünlü Biber Festivali’nde acısıyla tatlısıyla biber konuşuldu. Özgün ve yöresel ürünleri Türkiye ve dünyaya tanıtmak, yerel üreticiyi desteklemek amacıyla gerçekleştirilen Ürünlü Biber Festivali’nde biz de jüri üyesi olarak birbirinden lezzetli biber yemeklerinin tadına baktık. Bu güzel etkinlikte Ürünlü kadınları sadece lezzetle yarışmadılar yaratıcı yemek sunumlarıyla bizleri şaşırttı.
#BursaKripto para ve blockchain alanında her gün yeni bir proje bizleri karşılamaktadır. Bu projelerden bazıları hiç bir amaç gütmemeleri nedeniyle kısa sürede silinip kaybolmaktadır. Ancak bazı projeler ise merkeziyetsiz ekonomi ve merkeziyetsiz yapı için güzel çalışmalar sunmaktadır. Internet of Services Token ani IOST coinde bunlardan birisidir. Peki, IOST coin nedir, hangi borsalardan alınır tüm detayları ile derledik.
#IOST CoinTaşta dövülen, kimi bölgede kişnişle, kimi bölgede acı biberle farklılaşan geleneksel çiğköftemiz, son yıllarda yenilikçi tekniklerle pazarlanıyor. Lavaşa ve dürüme sarılanı, kilo hesabıyla satan ekonomik, hızlı zincirleri, vegan-vejetaryenlere hitap eden etsiziyle başlayan yolculuk, Uzakdoğu mutfağına göz kırpan çiğköfte suşilerle sürüyor. Gelin, hem bize özgü orijinal özelliklerine hem de yaşadığı yeniliklere bakalım.
#ÇiğköfteVegan beslenmenin çoğu kez bitkisel beslenmeyle aynı şey olduğu düşünülüyor. Oysa ikisi arasında çok önemli bir fark var: Veganlık çevresel hassasiyet ve hayvan refahından kaynaklı bir yaşam biçimiyken bitkisel beslenme sağlık odaklı bir beslenme biçimi...
#Veganİrlanda’da, küçük balıkçı kasabası Baltimore’da açtığı Dede isimli restoranda “Türk lezzetlerinden esintiler sunan” başarılı şef Ahmet Dede aldığı Michelin yıldızıyla gururumuz oldu. Türk yemeklerini modernize eden Dede de Türk mutfağının yanlış tanınmasına üzülüyor, “Maalesef Türk mutfağı, Avrupa’da sadece büfeden kebap alıp, içine acılı sosu basıp yenen bir yemek olarak tanınıyor” diyor.
#GazetehaberleriTürk asıllı Şef Ahmet Dede'nin İrlanda'nın Cork şehrinde bulunan restoranı 'dede' Michelin yıldızıyla taçlandı. Yıldızlar dün akşam düzenlenen bir sanal ödül töreniyle duyuruldu. İrlanda basınında dede'nin yıldızının beklenen ve hak edilmiş bir ödül olduğu yorumları yapıldı.
#Ahmet Dedeİsot diyetinin adını yaklaşık 1 yıl önce İbrahim Tatlıses’in şarkıcı oğlu İdo Tatlıses ile duyduk. İdo’nun, fazla kilolarından isot diyeti ile kurtulduğunu söylemesinden sonra bu diyet bir hayli popüler oldu. Peki isot diyeti nedir? İsot diyeti nasıl uygulanır?
#İbrahim TatlısesGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bazı gazetelere bakıyorum, 2011 yılında şüpheli hastalıklı et getirmişler' diyorlar. Dar gelirli kardeşlerim o eti almasın diye hastalık bahane ediyorlar. 2011 haberlerini manşetten veriyorsunuz. Etleri ben yiyorum, o etleri alıyorum. Onun için bütün vatandaşlarım çok rahat olsun" dedi.
#Fakıbaba2009 yılında otomobil satışlarında lider olan Hyundai Assan’ın genel müdürlüğünden geçen ay sancılı bir şekilde ayrılıp daha mütevazı bir grup olan İsotlar’a geçen Kurthan Tarakçıoğlu, “Şu anda kaynaklarımız sınırlı ama ayağı yere basan bazı hayaller kuruyoruz” dedi.