IOST coin nedir? Hangi borsalardan alınır? IOST ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

IOST coin nedir Hangi borsalardan alınır IOST ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 23:38

Kripto para ve blockchain alanında her gün yeni bir proje bizleri karşılamaktadır. Bu projelerden bazıları hiç bir amaç gütmemeleri nedeniyle kısa sürede silinip kaybolmaktadır. Ancak bazı projeler ise merkeziyetsiz ekonomi ve merkeziyetsiz yapı için güzel çalışmalar sunmaktadır. Internet of Services Token ani IOST coinde bunlardan birisidir. Peki, IOST coin nedir, hangi borsalardan alınır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

IOST coin kendi blok zincirine sahip bir coin olarak dikkat çekmektedir. Merkeziyetsiz, ölçeklenebilir ekonominin güvenlik ihtiyaçları gibi ihtiyaçlarını karşılama amacı gütmektedir.

IOST Coin Nedir?

IOST coin, Internet of Services Token olarak anılmaktadır. Toplam arzı 90 milyar adet dolaşımdaki arzı ise 18 milyar adettir. An itibari ile birim başına 0.443 TL değere sahiptir. Coin market verilerine göre 8.030.233,395 TL piyasa değerine sahip olan IOST coin 130, sırada yer almaktadır. IOST coin ve IOST platformu öncelikli olarak merkeziyetsiz ekosistemde ihtiyaç duyulacak ölçeklenebilirlik ve güvenlik gibi olgulara yardım edecek çevrim içi bir platform oluşturma hedefine sahiptir.

Proof of Believability yani İnanılırlık Kanıtı (“PoB”) konsensüs algoritmasına dayanan merkezi olmayan bir blockchain ağına sahiptir. IOST ağının doğrulama aracı olarak da IOST coin kullanılmaktadır. Güçlü bir ekip ve yazılım alanında uzman kadrosu ile çevrim içi hızlı ve güvenli hizmetleri kullanıcılarına sunmaktadır.

Haberin Devamı

Hangi Borsalardan Alınır?

IOST coin merkeziyetsiz ekosistemin en önemli unsurlarından olan ölçeklenebilir bir sistem oluşturma hedefi ile uzun yıllardır hizmet vermektedir. Bu alandaki çalışmaları ile başta ABD ve ÇİN olmak üzere birçok ülkede başarılı projeleri hayata geçirmiştir. ISOT coin, coinmarket verilerine göre 68 farklı işlem çifti ile borsalarda işlem görmektedir.

Yatırımcılar aşağıda belirtmiş olduğumuz borsa platformlarını kullanarak USDT - BTC - ETH - BNB - EURO gibi farklı birimleri kullanarak alım ve satım işlemi gerçekleştirebilmektedir: isteyen yatırımcılar IOST coinlerini kendi cüzdanlarına da transfer edebilmektedir.

IOST Coin işlemleri olan borsalar;

Binance

Huobi Global

Gate.io

Kucoin

Bithump

Okex

Bittrex

Ascendex

Bitmart

Wazirx

Indodax

TokoCyrpto

Bitglobal

Upbit

Bitrue

Deepcoin

Bitvavo

Coinex

Coindcx

Gopax

HitBTC

Digifinex

ACC Exchange

Aex

Pionex

Bigone

CoinW

ZT

Dragonex

OceanEX

gibi borsalardan IOST coin alım-satım ve transfer işlemleri kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

 IOST Ne Zaman Çıktı?

Haberin Devamı

IOST Coin ve IOST platformu Ocak 2018’de Jimmy Zhong, Terrence Wang, Justin Li, Ray Xiao, Sa Wang ve Kevin Tan tarafından hayata geçirildi. Ekibin ABD ve Çin gibi ülkelerde faklı teknoloji girişimleri de bulunmaktadır. Farklı ülkelerden ve farklı topluluklardan yüzlerce yazılımcı, tasarımcı ve proglama uzmanı da ekip içerisinde görev almaktadır. Ayrıca hata ödülü sistemi ile beyaz şapkalı hackerlerde sistemin gelişmesine katkıda sağlamaktadır.

Blok zincir ve kripto para ekosistemi her geçen gün yenilenen ve daha gelişmeye açık bir alandır. Sonsuz bir teknoloji barındıran blok zincir teknolojisi hemen hemen her alana kolay bir şekilde adapte olabilmektedir. Blockchain teknolojisinde merkeziyetsizlik, ölçülebilirlik ve güvenlik önemli kavramlardandır. IOST da bu kavramlar üzerinden hizmet verecek bir çevrim içi platform oluşturmuştur.

Haberin Devamı

 Ne İşe Yarar?

IOST coin, IOST platformunun ana belirteci ve doğrulama birimidir. Projenin ana misyonu, “merkezi olmayan bir ekosistemin güvenlik ve ölçeklenebilirlik ihtiyaçlarını karşılayacak çevrimiçi hizmetler için özel bir mimari” oluşturmaktır. Merkeziyetsiz uygulamalar, IOST platformu üzerinden ve saniyede birkaç bin işleme kadar çok yüksek hızlarda çalışabilmektedir.

Yüksek hızlı ve düşük ağ ücretleri sunması IOST platformunun sıkça kullanılmasını sağlamaktadır. Ayrıca kullanıcılara sunulan özel çevrim içi mimari hizmetler sayesinde birçok işlemin kolayca yapılmasını sağlamaktadır.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!