Perşembe sabahı sağlık durumunun iyi olmadığı açıklanmıştı. Akşam saatlerinde resmi açıklamayla hayatını kaybettiği duyuruldu. Bazıları bu resmi açıklamayı bile beklemeden Buckingham Sarayı’nın önüne koştu. Kraliçe 2. Elizabeth’in ardından “Ailemizdeki üç nesil kadına örnek oldu” diyen de var, onun hatırına Kral Charles’a bir şans vereceğini söyleyen de...
#Kraliçe 2. ElizabethUNESCO, Batı İskoçya’nın endüstri merkezini 2008’de ‘müzik şehri’ ilan etti. Şehrin şöhretine kültür ve eğlence de katıldı. Elektronika türü müziğin yankılandığı çok sayıda kulüp, geleneksel İskoç müziği dinlenen barlar, güzel restoranlar, çekici bar ve mini tiyatrolar. Her beğeniye uygun bir mekân var.
#SeyahatBüyük bir aşk hikayesi anlatıyor Can Dündar yarı belgesel romanı Lüsyen’de. 1912 baharında Belçika’da tanışmışlardı. Biri Türk edebiyatının en büyük şairiydi, diğeri Brüksel’de üniversite öğrencisi. Abdülhak Hâmid altmış yaşındaydı, Lüsyen on sekiz. Atatürk dans etti Lüsyen’le. Tevfik Fikret ona edebiyat dersi verdi. İnönü evlerinde satranç oynadı. Nâzım Hikmet sofralarında yemek yedi. Bu yemek edebiyat tarihi açısından da önem taşıyordu. İşte romandan bu yemeğin ilginç hikayesi...
Gişe hasılatlarını bir kenara bırakın. Oynadıkları filmlerin kitapları, soundtrack albümleri bile en çok satanlar listesinin zirvesinde. Fotoğrafları yerli yabancı magazin dergilerinin kapaklarını süslüyor; kıyafetleri, yedikleri içtikleri birebir taklit ediliyor. Hayranları onlarca fan sitesi kuruyor, forumlarda hangisinin daha yakışıklı olduğu tartışılıyor.
Costiera Amalfitana ya da Amalfi kıyısı; yüksek sarp kayalıkları, denize uzanan renkli sevimli köyleri, kıvrımlı yolları, süslü bahçeleri, turkuvaz suları, yeşil dağların üzerinden nefes kesici manzaralarıyla İtalya’nın en güzel kıyı şeridi. Tiran Denizi kıyısındaki kasabaları 1920’lerde İngiliz aydınlarının, sosyetesinin gözde tatil mekanıydı. D.H. Lawrence, Virginia Woolf, John Steinbeck gibi yazarlara, Richard Wagner gibi bestecilere, Winston Churchill gibi politikacılara ev sahipliği yapan kasabalar doğal güzelliklerinin yanı sıra festivalleriyle ünlü küçük birer kültür kenti.
İskoçya, yemyeşil bitki örtüsü, serin ve ılıman iklimi ve bol oksijenli temiz havaya sahip bir ülke.İşte iyi bir viski yapmak için ilk koşul bu. Çünkü viskiler en az 3, en çok 50-60 yıl bu iklim sayesinde fıçılarda bu temiz havayı soluyarak ağır ağır yıllanıyorlar, olgunlaşıyorlar. İskoçya'nın temiz sularının viskinin oluşumunda da ayrı bir etkisi var tabi.
#Yemek