Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, 'Aramızdan devşirdikleri ile karşımıza geçtiler başarılı olmadılar. İhanetle yolumuzu kesmeye çalıştılar.' dedi. Bahçeli CHP'ye tepki gösterirken, 'Demlenmiş CHP Türkiye'den kopmuştur. CHP kısık ateş altında, gizli pazarlıklar sarmalında, sandık ittifakı kisvesiyle DEM'in yani PKK'nın çekim alanına girmiştir. Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak.' ifadelerini kullandı.
#Devlet BahçeliBir sıkıntımız olduğunda en yakın arkadaşımıza anlatır rahatlarız. Başımız sıkışınca ona gideriz, yardıma ihtiyacımız olduğunda ilk o gelir aklımıza. Üzülürüz arkadaşlarımıza sığınırız. Mutluluğumuzu da mutsuzluğumuzu da en samimi arkadaşımızla paylaşırız. Sırf varlığı bile mutluluk sebebidir arkadaşların...Peki bu arkadaşlıkların uzun süre devam etmesinin sırrı ne? Her tür zorluğa rağmen dostluklarını koruyabilen, arkadaşlıkları bir ömür boyu sürenlerle konuştuk...
#ArkadaşlıkArkadaşlıklar, dostluklar önceden çok daha önemliydi, bir ömür boyu sürerdi. Günümüzde her şey gibi arkadaşlıklar da hızlı başlayıp hızlı bitiyor. Peki uzun süren arkadaşlıkların sırrı ne? Sadakat mi, özveri mi, dürüstlük mü, birbirini olduğu gibi kabul etmek mi, her ihtiyacında yanında olmak mı? Her tür zorluğa rağmen dostluklarını koruyabilen, arkadaşlıkları bir ömür boyu sürenlerle konuştuk...
#ArkadaşlıkAmerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) DART misyonu kapsamında fırlattığı uzay aracı önümüzdeki saatlerde Dimorphos adlı bir asteroide çarpacak. Çarpma anının James Webb teleskobu dahil birçok teleskop tarafından takip edilecek.
#DART MisyonuGeçmişte Fizik ve Matematik alanında yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan bilim adamlarından biri de Albert Einstein olarak ifade edilmektedir. Bu alanda yaptığı çalışmalar ve icatları ile ön plana çıkan Einstein başarılı bir Fizikçi olarak kabul edilmektedir. Albert Einstein genel görelilik kuramı sayesinde pek çok şeye yeni bir bakış açısı kazandırmıştır. Peki, Albert Einstein neyi buldu ya da icat etti? Albert Einstein buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır detayları ile derledik.
#Albert EinsteinAlmanya’da yaşayan 27 başarılı Türk göçmenin hikâyelerini anlatan ‘Almanya Nasıl Vatan Oldu?’ kitabı Türkçeye çevrildi. Kitabın yazarı, eski Yeşiller Partisi milletvekili Özcan Mutlu “İnsanları mülteci ve göçmen olarak ülkeye almak yeterli değil; eğitmek ve uyum sağlamaları için sosyal programlar ve istihdam kaçınılmaz” diyor.
#Almanya Nasıl Vatan Oldu?Sosyal medyayı sallayan, yüzünü saklamak için peçe takan, ayetler ile ‘kuantum’ ve ‘bilinçaltı’ seminerleri ile milyonlarca lira kazanan ve hayli lüks arabası ile gündem olan Eylem Amine Altunbilek’i hatırlayacaksınız. Tıp ya da psikoloji eğitimi olmayan Altunbilek Yeni Şafak’a konuştu, ‘Sosyal medyadaki şaşaanın amacı, ‘keşfet’e’ düşüp daha çok insana ulaşmak...’ dedi. Bu bahane karşısında diyecek söz bulamasam da Altunbilek’in tek olmadığını biliyorum. Geçen yıl ‘tılsımlı’ olduğu iddia edilen kitap çıkaran bir başka kuantumcu, Tuğçe Işınsu gündemdi. Ondan önce de bir başkası. İsimler değişiyor, yöntem değişmiyor. Nedir bu kuantum? Sordum.
#KuantumÖzlem Türeci ile Uğur Şahin’in koronavirüse karşı geliştirdiği aşının öyküsünü anlatan, Joe Miller’ın kaleme aldığı ‘Aşı: Biontech Aşısına Giden Yol ve Geleceğin Tıbbı’ bilimin, insanlık için çalışmanın ne kadar gergin, ne kadar zorlu olduğunun hikâyesi. Bazı yerlerde gözyaşlarımın akmasına engel olamadığımı itiraf etmeliyim.
#AşıÇok farklı geçmişlerden gelip kendilerini aynı anda aynı noktada bulan iki bilim insanı: Dr. Uğur Şahin ve Stephane Bancel. Dünyayı kasıp kavuran koronavirüsten çıkışın anahtarının ellerinde olduğunu biliyorlardı. Çevrelerini ve yatırımcıları buna ikna etmek için uzun süre var güçleriyle çabaladılar ve nihayet başardılar. Bu haber inanılmaz paralellikteki iki başarının hikayesi...
#Mrna AşılarıKoronavirüse karşı geliştirdikleri aşıyla tüm dünyaya umut olan BioNTech’in kurucuları Dr. Özlem Türeci ile Prof. Dr. Uğur Şahin, mRNA teknolojisinin gelecek dönemde birçok hastalığa çözüm olacağına inandıklarını söyledi. Dr. Türeci, aciliyetin kanserle mücadele olduğunu belirtirken, Prof. Dr. Şahin ise biyolojik yaşlanmaya karşı da mRNA teknolojisinden faydalanılabileceğini ifade etti.
#BiontechFoton kelimesi özellikle Fizikte sıklıkla duyulan kelimelerden biridir. Bu kelimenin ne anlama geldiği ise insanlar tarafından merak edilmektedir. Bu nedenle internet üzerinden ve çeşitli kaynaklardan foton ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Foton nedir, nasıl oluşur ve özellikleri nelerdir? Foton enerjisi ve hesaplama yöntemi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Foton Nedir?Dünyada Işık hızından daha yüksek bir hıza ulaşmak günümüz fiziğinde imkansız olarak ifade edilmektedir. Ayrıca ışık hızı en merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki Işık hızı kaç KM'dir? Işık hızı saatte kaç kilometredir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.
#Işık Hızı Kaç Km'dir?İzafiyet teorisi, pek çok kişinin merak ettiği ve zaman zaman da gündeme gelen teorilerden biri. 1905 yılında Albert Einstein tarafından yayınlanan İzafiyet teorisi, Özel Görelilik Kuramı olarak da biliniyor. Peki, İzafiyet Teorisi nedir? İşte İzafiyet teorisi ile ilgili merak edilenler...
#İzafiyet TeorisiProf. Dr. Sacit Özdemir, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA), Mars'taki Jezero Krateri'nde yaşam izi aramak için indirdiği uzay aracı Perseverance'in inişine dair ilk fotoğrafları gönderdiğini belirterek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaşam izi bulma olasılığıyla ilgili ihtimalin ise yüzde 50 olduğunu söyleyen Özdemir, ''En önemli hedefi orada canlıların olup olmadığına dair izleri, fosillerini araştırmak. Daha önceden Mars'ın yüzeyinde bulunmuş olabileceği düşünülen akarsular veya sıvıların bulunabileceği bir kratere indirildi.'' dedi.
#Prof. Dr. Sacit ÖzdemirProf. Dr. Sacit Özdemir, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA), Mars'taki Jezero Krateri'nde yaşam izi aramak için indirdiği uzay aracı Perseverance'in inişine dair ilk fotoğrafları gönderdiğini belirterek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaşam izi bulma olasılığıyla ilgili ihtimalin ise yüzde 50 olduğunu söyleyen Özdemir, ''Mars şu anda dünyaya en yakın gezegen. Buna rağmen bir 'merhaba' demek bile oradaki bir canlıyla; yaklaşık 20 dakika sürüyor" ddedi.
#HaberYeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, virüsün gelecek 10 yıl için bir sorun oluşturduğunu belirterek, "Aşıyı 10 milyondan fazla insana tedarik ettik ama halen başaracak çok şey var. Aşımızı tüm dünyadaki insanlara ulaştırmak istiyoruz. Sadece ekonomik olarak gelişmiş ülkelerin değil gelişmekte olan ülkelerin de aşıya eriştiğinden emin olmak istiyoruz." dedi.
#BiontechElektromanyetik, evrendeki 4 temel kuvvet arasında yer almaktadır. Bu sebeple fizik ve kimyaya ilgi duyanlar bu kavramı da merak etmektedir. İçeriğimizde Elektromanyetik dalgalar nelerdir? Özellikleri ve sıralaması nasıldır? İşte, merak edilen tüm bilgiler.
#Elektromanyetik Dalgalar Nelerdir?ABD, koronavirüs aşılama sürecine bugün başlıyor. Aşı dağıtım sürecinden sorumlu General Gustave Perna, 3 milyon doz aşının hafta sonu ülkenin çeşitli bölgelerine dağıtıldığını, bugün 145 noktada aşının mevcut hale geleceğini, yarın ise 425 bölgeye daha aşı sevkıyatı yapılacağını açıkladı.
#GazetehaberleriDoğal sayılar konusu hemen hemen her sınıfta farklı konu başlıkları altında görülen derslerden birisidir. Özellikle 5. sınıf 1. ünitenin ilk konusu doğal sayılar konusudur. Daha sonraki konular ise bu dersin temeli niteliğindedir.
#5. Sınıf Matematik Doğal Sayılar Konu AnlatımıSes maddenin cinsine bağlı olarak farklı ortamlarda değişik hızlarda yayılabilir. Şimdi sesin değişik ortamlardaki hızlarını karşılaştıracağız. Aynı zamanda neden boşlukta yayılmadığını inceleyeceğiz. Işık ve ses arasındaki hız farkına bakacağız ve bunları öğreneceğiz. İşte 6. sınıf fen bilgisi sesin sürati konu anlatımı.
#6. Sınıf Fen Bilgisi Sesin Sürati Konu Anlatımı