Isı pompası, yeni dönemlerde pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Isı pompaları düşük enerji tüketimi sayesinde konutlarda, binalarda ve uygulama yerlerinde enerji tasarrufu sağlıyor. Isı pompası ısıtma, soğutma ve sıcak su için gerekli olan enerjinin %75'ini doğadan, geri kalan %25'ini elektrikten sağlayarak çalışır ve hava koşullarından etkilenmez. Isı pompaları karlı, yağmurlu, güneşli gibi her türlü hava koşulunda kullanılabilir. İşte, ısı pompası hakkında detaylı bilgiler
#Isı PompasıIsı pompası, ısı enerjisini bir ortamdan başka bir ortama taşıma prensibi ile çalışan ve elektrikle beslenen bir çalışma sistemdir. Gerekli şartlar sağlandığı zaman yüksek miktarlarda enerji düşük maliyetler ile kolaylıkla kullanılabilir. Isı Pompası nedir, nasıl çalışır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Isı Pompası Nedir Nasıl Çalışır?<b><i>Halk arasında “şeker hastalığı” olarak da bilinen diyabet, dünyada adeta bir salgın hastalık gibi giderek daha fazla sayıda insanı etkiliyor. Diyabet tanısı alanlarda düzenli takip edilemeyen ve kontrol altına alınamayan kan şekeri, böbrek yetmezliğinden kalp krizine, karaciğer yağlanmasından körlüğe kadar pek çok ciddi hastalığa yol açıyor.</i></b> <br><br><b><i>Türk Diyabet Cemiyeti uzmanları, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle diyabet, risk faktörleri, gebelikte diyabet, diyabetin takibi ve önemi gibi konularda toplumu bilgilendirmek amacıyla şu önerilerde bulunuyor:</i></b>
#Sponsorlu İçerikKonut kredilerine yönelik Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bir dizi değişikliğe gitti. Binaların enerji verimliliğine göre kredi şartları yeniden düzenlenirken limitlerde de güncelleme yapıldı.
#BDDKUyarılabilen hücreler, elektriksel olarak uyarılabilen ve depolarizasyon nedeniyle davranış değişiklikleri yaşayacak olan hücrelerdir. Uyarılabilir hücreler, plazma zarlarında iyonların içeri ve dışarı akışına izin veren iyon kanalları içerir. Peki, depolarizasyon nedir detayları ile derledik.
#DepolarizasyonGünümüzde teknolojinin hızlı bir gelişim süreci içerisine girmiş olması, hayatımıza kolaylık getiren çözümlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bunlardan biri de boyler olmaktadır. Sizin için Boyler nedir, ne işe yarar? Gömlekli ve Serpanitli boyler çalışma prensibi ve bağlantı şeması konularını derledik.
#Boyler Nedir Ne İşe Yarar?Her ülkenin olmazsa olmazı, kendi enerji kaynaklarını üretebilmesi ve bu kaynakları paylaşabilmesidir. Dolayısıyla bu alanda çalışacak personellerin de yetiştirilmesi gereklidir. İşte Enerji Yönetimi bölümü de bu amaçla kurulmuş bölümlerden biridir. Peki, Enerji Yönetimi bölümü nedir ve bu bölümden mezun olan öğrenciler ne iş yaparlar? İşte Enerji Yönetimi bölümü ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.
#Enerji Yönetimi Bölümü Nedir?Fen Bilimleri uygulamaları olarak öğrenilmesi gereken derslerden biridir. İlkokul düzeyinden itibaren okullarda verilen bu ders, temel konulardan başlar. Ortaokul düzeyinde ise daha bilimsel terimler ve laboratuvarlarda uygulamalı olarak devam eder. Peki, ortaokul derslerinden biri olan elektrik ve hareket enerjisi konu anlamı nedir? Enerjiler arasındaki dönüşümler nasıl gerçekleşir? İşte detaylar.
#8. Sınıf Fen Bilimleri Elektrik Ve Hareket Enerjisi Konu AnlatımıHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız’ın editörlüğünü yaptığı bu bölüm aynı üniteden diyetisyen Meral Mercanlıgil ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalından Prof. Dr. Haydar Demirel ve Prof. Dr. Sedat Tolga Aydoğ’un katkıları ile hazırlandı. İşte diyabetle ilgili merak ettiğiniz her şey...
#DiyabetALMAN ısıtma ve soğutma cihazları devi Vaillant Group, 1.5 yıl önce Koç Grubu’ndan satın aldığı Demirdöküm’ü, bölgesel marka olarak kullanmaktan vazgeçip, dünyadaki üç ana markasından biri kabul etti. Vaillant, Alman grup, bundan böyle Saunier Duval ve Demirdöküm’ü tüm dünyaya pazarlayacak.
Vaillant’ın CEO’su Claes Görensson, "Türkiye’de doğalgaz yaygınlaşıyor, piyasa genişliyor. Üretim tesisi kurma konusunda Türkiye aday olabilir" dedi. Vaillant Türkiye Genel Müdürü Christoph Grosser de, "Türkiye’de uyguladığımız iş modelimizi Çin dahil 42 ülkeye yayacağız" diye konuştu.