Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2006 00:00
Vaillant’ın CEO’su Claes Görensson, "Türkiye’de doğalgaz yaygınlaşıyor, piyasa genişliyor. Üretim tesisi kurma konusunda Türkiye aday olabilir" dedi. Vaillant Türkiye Genel Müdürü Christoph Grosser de, "Türkiye’de uyguladığımız iş modelimizi Çin dahil 42 ülkeye yayacağız" diye konuştu.
ISI mühendisliğinde 109 yıldır faaliyet gösteren Alman şirketi Vaillant, Çin pazarına Türkiye’de geliştirdiği iş modeliyle giriyor. ’Vaillant’ın, ileriye yönelik araştırma-geliştirme ve yenilikçilik (inovasyon) ürünlerini ve projelerini tanıttığı Almanya’daki toplantıda konuşan Vaillant CEO’su Claes Görensson, "Türkiye’de doğalgazın yaygınlaşmasıyla piyasa genişliyor. Bir üretim tesisi kurmamız konusunda Türkiye, aday olabilir. Böyle bir tesiste önceliğimiz, ihracata yönelik olacaktır. Türkiye henüz AB üyesi değil ama, Vaillant’ın ekonomik birliğine katıldı. AB ile ilerde birleştiğinde bu birlik daha sağlamlaşacak" diye konuştu.
ÇİN VE UKRAYNA’YA AÇILDIK: 14 yıldır Vaillant Türkiye Genel Müdürlüğü’nü yürüten Christoph Grosser ise Türkiye’de uyguladıkları entegre iş modeli çerçevesinde "bayi ve tüketici odaklı pazarlama, satış, satış sonrası hizmet sistemi"ni kullanarak 2006’dan itibaren Çin başta olmak üzere Ukrayna ve diğer ülkelere açılmaya başladıklarını söyledi. Grosser, Türkiye’de geliştirdikleri entegre pazarlama sistemini 5 yıllık bir çalışma sonucunda MIS adlı bir bilgisayar yazılımına dönüştürdüklerini, Çin, Romanya ve Rusya’da bu programın uygulanması için proje başlattıklarını açıkladı.
YAZILIM TÜRKİYE’DE GELİŞTİ: MIS programı, Vaillant’ın faal olduğu 42 ülkede hem servis amaçlı, hem müşteriye yönelik memnuniyet çalışmalarında kullanılacak. Sistemin diğer ülkelere uyarlanması için entegrasyon projeleri ve diğer dillerde kullanılması için çalışmalar sürüyor. MIS sistemini bu yıl içinde kullanmaya başlayacak ülkeler arasında Belçika ve İngiltere de var. Vaillant CEO’su Claes Görensson, programla ilgili olarak, "Vaillant-Türkiye, bu konuda adeta bir think-tank (düşünce üretim kuruluşu) gibi çalıştı" dedi.
ÇEVRE DOSTU AR-GE:
Vaillant Türkiye Genel Müdürü Christoph Grosser, Vaillant’ın Türkiye’de geliştirdiği iş modelini bilgisayar programına dönüştürüp dünya çapında kullanmaya hazırlanması, şirketin yoğun ar-ge çalışmasıyla ortaya çıktığını söyledi. Grosser, şirketin 2003’te 45 milyon
Euro olan Ar-Ge bütçesini 2004’te 53 milyon Euro’ya çıkardığını, 2005 yılında da yine 53 milyon Euro ayrıldığını söyledi.
7 MERKEZDE 350 UZMAN: Vaillant, ar-ge çalışmalarını İngiltere, Almanya, Slovakya, İspanya, İtalya, Fransa’da 7 merkezde 350 uzmanla yürütüyor. Ar-ge kaps³ ar-ge projelerini destekleyen Çerçeve Programı’ndan 3,1 milyon Euro fon sağladı. Vaillant’ın toplam 8,6 milyon Euro tutarındaki faturasının %36’sını AB ödemiş oldu. Bu proje 7 ülkede (Portekiz, İspanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Hollanda, Lüksemburg) kurulan 31ısı merkezi arasında İnternet üzerinden sağlanan iletişimle "sanal ortam"da, "gerçek" ısı ve elektrik üreterek yürütüldü.
Yakıt hücresi teknolojisi nedir
VAILLANT’ın dünyada ilk kez geliştirdiği, aynı anda ısı ve elektrik üreten kombi cihazı, "Yakıt Hücresi" teknolojisiyle çalışıyor. Cihaz, hidrojeni ayrıştırarak, ısı ve elektrik üretirken, atık madde olarak zehirli gaz değil, su üretiyor. Sera etkisini azaltmaya yönelik önlem öneren Kyoto Protokolü çerçevesine tam oturan bir çevre dostu ürün. Cihazın üretim maliyetini düşürmek için ayrıca ar-ge yapmaya devam eden Vaillant, bu teknolojiyi otomotiv sanayiinde kullanmak için çalışıyor.
Çevre dostu Zeolit ısı pompasıVAILLANT’ın çevre dostu bir diğer ürünü ise, doğada kolayca bulunan zeolit maddesinin, suyla birleştiği sırada 600 dereceye kadar ulaşan ısı yayma özelliğini ısıtmada kullanmak. Bu amaçla Vaillant, bir "zeolit ısı pompası" geliştirdi. Bunun çalışması sırasında, petrol ve kömür gibi fosil yakıtlara göre çevreye yayılan zararlı gaz oranı yüzde 30 azalıyor.