Ramazanda iftar sonrası özellikle hafif tatlılar tercih ediliyor. Bunun yanı sıra şerbetli tatlı tariflerinin de yeri ayrıdır. Ancak bazı püf noktaları takip ederek şerbetli tatlıları da en hafif haliyle sunuma hazırlamanız mümkün. İşte, zamandan tasarruf edebileceğiniz en lezzetli, en kolay ve az malzemeleri Şerbetli, sütlü, çikolatalı, irmikli tatlı tarifleri...
#Kolay Tatlı TarifleriAntioksidan açısından zengin bir besin olan badem, özellikle diyetler için harika bir ara öğün. Veganlar açısından da önemli olan bu besinin sütü ve unu da sık sık kullanılıyor. Badem ununa ise son zamanlarda sık sık rastlar olduk. Üstelik tatlılarda sık sık kullanılan badem ununu evde de hazırlayabilirsiniz. Peki badem unu nasıl yapılır?
#Badem UnuTokat’ta bayram günlerinin vazgeçilmezi olan hira tatlısı, kendini herkese o kadar çok sevdirdi ki şimdilerde çay saatlerinin aranan lezzetlerinden biri oldu… Onun için şerbetli tatlıların en zahmetsizi diyebiliriz. İrmikli tatlı severler için, irmik ve şerbetin muhteşem uyumuna şahitlik edeceğimiz hira tatlısı nasıl yapılır? Hira tatlısının püf noktaları nelerdir? Hira tatlısı yaparken nelere dikkat edilmeli? Bu soruların cevapları hemen aşağıda…
#Hira Tatlısı TarifiTürkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramMasterChef şekerpare tarifi irmikli ve irmiksiz seçenekleriyle yarışmacılar tarafından hazırlanırken, izleyicilerden de ilgi gördü. Tatlı hazırlıklarında olanlar kıyır kıyır şekerpare malzemeleri ve yapımı araştırmalarına hız kazandırdı. Peki, pastane usulü şekerpare tatlısı nasıl yapılır? İşte, ağızda dağılan şekerpare yapımı...
#ŞekerpareErişte ve köftenin muhteşem birliktelik. çorbamızdan ikinci kase isteyeceğinize eminiz, ama sonraki yemeklere yer bırakın deriz. Öyle doyurucu bir çorba hazırladık ki sizler için, hem ana yemek hem başlangıç. Çorba tarifleri arasında ilk sıraya oturacak on numara bir tarif. İşte, erişteli köfte çorba, etli yaprak sarması, irmik kesmesi ve daha fazlasından oluşan Rüzgar Sünbül ile Ramazan 28. gün iftar menüsü...
#RamazanYüzyıllardır iftarın ilk lokması olması boşuna değil. İçerdiği vitamin, mineral ve liflerle çok besleyici. Ama hurmayla ilişkimiz ramazanla sınırlı kalmak zorunda değil. İçinde barındırdığı şeker oranının yüksekliği nedeniyle birçok tatlı tarifinde kullanabilir, sevdiğimiz lezzetlerin sağlıklı versiyonlarını hazırlayabiliriz.
#KekBir şef olarak 2023’ten dileğim yeni tat ve kokular keşfedip bol bol tarif üretmek. Yılbaşı sofram içinse davetlerde sıklıkla tercih ettiğim ve en sevdiğim lezzetleri hazırlayacağım. Mantar wellington’dan nar ekşili ve cevizli zeytin piyazına, avokadolu humustan fındık sütlü irmik pastasına hepsi birbirinden nefis...
#Yeni YılBereketin simgesi Ramazan ayıyla bir kez daha buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kocaman sofraların kurulduğu, aile, eş, dost, komşu ve akrabaları bir araya getiren bu özel ay benim için her zaman çok kıymetli olmuştur. Sevdiğim insanları aynı sofra başında buluşturacak lezzetler hazırlamak da her zaman çok keyif vermiştir bana. Sevgiyi ve bağlılığı sağlam kılan bu sofralar için çok sık pratik tatlı tarifleri aranır. Siz de onlardansanız sizi böyle alalım. Sizin için hem irmikli hem de şerbetli bir tatlı hazırladım; Hira tatlısı.😊
#Hira TatlısıTam tadında bir irmikli bir şerbetli tatlı olan parmak tatlısı, bayramda baklavanın yerini almaya aday görünüyor. Mersin- Tarsus yöresine ait bir tatlı olan parmak tatlısı şerbetli alternatif tatlı arayanların favorisi olacak. Bu lezzetli parmak tatlısı tarifi, malzemeleri ve kolay yapımı için püf noktaları haberimizde.
#Parmak Tatlısıİrmikli tatlılardan biri olan şambali tatlısı başta İzmir olmak üzere Batı Anadolu'ya özgü bir tatlıdır. Şambali tatlısı özellikle Ramazan ayında yapılmaktadır. İzmir şambalisi üretildikten sonra tepsisinde ve uygun koşullarda muhafaza edilmesi şartıyla yaklaşık 15 – 20°C sıcaklıkta yaklaşık 1 hafta süre saklanabilir. Peki, şambali nedir, nasıl yapılı? İşte adım adım şambali tarifi...
#Şambali NedirKullanımı eski uygarlıklara dayanan haşhaşın en çok yakıştığı tatlılardan biri de revani. İrmikle haşhaşın efsane uyumunu gözler önüne seren bu tarifle, ister evinize gelen misafirleri isterseniz de yorgun bir günün sonunda kendinizi şımartabilirsiniz. Peki, haşhaşlı revani nasıl yapılır? Adım adım haşhaşlı revani tarifi...
#Haşhaşlı RevaniDoğu Akdeniz’in sahilinde önemli bir liman şehri Mersin… Uzun sahil şeridini kaplayan palmiye ağaçlarından dolayı palmiyeler şehri olarak da biliniyor. Tarihi bir mirasın üzerine kurulan şehir, birçok kültürü hâlâ içinde barındırmaya devam ediyor. Peki Mersin’de neler yapmalı, nereleri gezmeli? Sizin için denize girilecek yerlerden restoranlara kadar güzel bir liste hazırladım. İşte detaylar…
#MersinArda'nın Ramazan Mutfağı programının 10 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de çikolatalı irmik tatlısı oldu. Ünlü şef Arda Türkmen, çikolatalı irmik tatlısı tarifini verdi. Peki, çikolatalı irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte irmik tatlısı tarifi
#Çikolatalı İrmik Tatlısı Nasıl YapılırÖzellikle bayram sofralarının vazgeçilmezi olan şekerpare, büyük küçük herkesin severek tükettiği geleneksel bir Türk tatlısı. Marketlerde hazır olarak da satılan şekerpare tatlısını evdeki malzemelerle kolayca yapabilir, misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Peki şekerpare nasıl yapılır? İşte ilk kez deneyecekler için pratik şekerpare tarifi!
#ŞekerpareGeleneksel tatlımız kalburabastı Ramazan ve bayram sofralarına sık sık konuk ettiğimiz lezzetlerden biri. İsmini şeklinden alan kalburabastı tatlısını evdeki malzemelerle kolayca yapabilmek mümkün. Peki, kalburabastı tatlısı nasıl yapılır?
#KalburabastıTürk geleneksel tatlıları içerisinde başı çeken şekerpare, her bayram olduğu gibi bu yıl da bayram sofralarını şenlendirecek. İrmik ile kıvam alıp kıtırlaşan, kıvamında yapılan şerbetiyle lezzetini katlayan şekerparenin irmiksiz tarifini de derledik. İşte irmikli- irmiksiz şekerpare tarifi ve püf noktası!
#ŞekerpareBana sık sık en lezzetli kentlerin hangileri olduğu sorulur. Yanıt vermekte zorlanırım. Çünkü her kentin mutfağı birbirinden zengin. Kimi şehirler, Gaziantep örneğinde olduğu gibi mutfaklarının tanıtımını çok iyi yapar. Kimileri ise sessiz, soluksuz bir kenarda bekler. Mutfağını pazarlayamayan şehirlerden biri de maalesef Mersin. Bu güzel şehir de öyle güzel lezzetler var ki, işte size Mersin'in lezzetleri...
#Mersin Lezzetleri