Son yılların en meşhur cilt bakım uygulamalarından biri şüphesiz PRP ya da diğer bilinen ismiyle ‘vampir yüz bakımı’. Ancak PRP yaptırdıktan sonra HIV virüsü kapan kadınlarla ilgili yeni bir rapor, bazı kozmetik prosedürlerin güvenliği konusunda soru işaretleri yarattı.
#PRPKendini gizleyebilen ve anlaşılması pek de kolay olmayan otizmin yanında dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor. Genellikle 2-3 yaş aralığında kendini belli eden bu iki hastalık, son yıllarda aynı anda görülmeye başladı. ‘AuDHD’ olarak adlandırılan bu durum, gençleri ve yetişkinleri de hedef alıyor. Peki nasıl oluyor da iki hastalık aynı anda ortaya çıkıyor? AuDHD'nin ülkemizde görülme sıklığı nedir? Nasıl bir tedavi yöntemi uygulanıyor? Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Semra Yılmaz ile mercek altına aldık.
#SağlıkÜlkemizde HIV ile mücadelede önemli bir rol üstlenen beş hekim derneği, Şüphen Olmasın inisiyatifi ile HIV konusunda toplumsal farkındalık oluşturmaya, düzenli test olma oranını artırma ve HIV ile yaşayanların hayat kalitesini yükseltme hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.
#Sponsorlu İçerikGünümüzde bilgi ve iletişim teknolojilerinin bir ürünü olarak dijital nesnelerin yoğun bir şekilde kullanılması gençler, çocuklar ve yetişkinler üzerinde farklı farklı etkileri ortaya çıkarıyor. Buna göre yaşamsal sürecin bir parçası ve fırsatı olarak görebileceğimiz dijital nesneler ile yeni arkadaşlıklar edinme ve sürdürme, bilgiye kolay erişim, zaman geçirme ve oyalama aracı olarak karşımıza çıkıyor.
#Konuk YazarNormal bir bebek gibi dünyaya geliyorlar ama saçları uzamaya başlayınca farklılıkları ortaya çıkıyor. Saçları kirpi gibi diken diken olan, taransa bile asla yatışmayan bu bebeklerin ortak bir özelliği var: Taranamayan saç sendromu ile dünyaya gelmiş olmaları. "O da neyin nesi?" dediğinizi duyar gibiyiz. İşte dünyadan taranamayan saç sendromu örnekleri ve uzmanların konuyla ilgili açıklamaları...
#SağlıkTaklit yeteneği müthiş, bin bir yüzü var, birçok kaynakta gizli pandemi olarak geçiyor hatta sessiz katil diye adlandırılıyor. Tüm dünya, bu hastalığa karşı ayakta. ABD'deki Lyme kasabasına giderek araştırma yapan ve birkaç yıl sonra Lyme hastalığı teşhisi konan Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Ulaşoğlu da söz konusu hastalığı yaşayanlardan. İşte onun deneyimleri ve 18 soruda Lyme hastalığı...
#SağlıkSMA, tedavisi çok pahalı bir hastalık. Yurtdışında yapıldığından her şey dövizle. Herhangi bir ailenin tek başına altından kalkması imkânsız. Bu yüzden kampanyalar yürütülüyor. Kurların düşmesi belki de en çok SMA’lı bebeklere yarayacak. Mesela 5 yaşındaki Duru’nun kampanyası bir gecede ilerledi, biletler alındı, Dubai’ye gidiyor.
#SAVAŞ ÖZBEYDünya'nın en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında Instagram gelmektedir. Instagram son yıllarda iyice popüler haline gelmiş ve milyonlarca kullanıcısı olan bir uygulamadır. Bundan dolayı Instagram geniş kitlelere uzanmıştır. Instagram'ı daha önce duymayan kişiler de bu uygulama hakkında araştırma yapmaktadırlar. Peki Instagram nasıl indirilir? Instagram nasıl kullanılır? Instagram nasıl yüklenir? İşte Instagram ile ilgili bütün soruların cevapları.
#InstagramHer 8 kadından birinin meme kanseri riski taşıdığını biliyor musunuz? Meme kanseri kadınlarda ölümlere yol açan kanserler arasında başı çekmesine karşın, memenin sıkıştırılması endişesi, çocukların, evin, işin sorumlulukları derken çoğu kadın meme sağlığını ihmal ediyor. Oysa ki, geliştirilen yeni yöntemler kadınlara hem kısa sürede konforlu bir şekilde meme kanseri taramasından geçme imkanı sunuyor, hem de erken teşhisle tedavinin başarı şansını arttırıyor.
#Meme Kanseriİnsanlarda boy uzunluğunu; genetik (irsiyet) ve ekonomik refahın artması ile enerji ve protein yüksek diyet, fiziksel aktivitede azalma, çocukluk çağı parazit hatalıkları ve ishal yapan enfeksiyonlarında azalma gibi pek çok çevresel faktörler etkilemektedir. Avrupa toplumlarında 20. yüzyılda her 10 yılda bir toplumdaki boy ortalamasının 1cm arttığı belirlenmiştir. Kore’de son 50 yılda, 10 yılda bir ortalama boy 2 cm uzamıştır.
#Kanserİngiltere’de gençler üzerinde yapılan bir araştırma sosyal medya ağlarının ruh sağlığı üzerindeki etkilerini gözler önüne serdi. Çalışmada gençlerin ruh sağlığını en olumsuz etkileyen sosyal medya ağının Instagram, en olumlu etkileyenin ise Youtube olduğu kaydedildi. Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat, konu ile ilgili önemli bilgiler verdi.
#Sosyal Medyanın Zararlarıİnsan vücudu; sindirim sistemi, kas sistemi, dolaşım sistemi, sinir sistemi gibi pek çok sistemin bir arada düzenli çalışması ile bir bütün olarak hayatta kalmayı başarmaktadır. Bu sistemlerden nöroendokrin sistem, aynı sinir sistemi gibi koordinasyondan sorumlu olup, sinir sisteminden farkı, görev sinyallerinin, görevi yapacak dokuya sinir kablosu ile değil de hormon denilen özel bir salgı ile iletmesi şeklindedir. Nöroendokrin sistem hücreleri; akciğer, barsak, böbrek üstü bezi, mide gibi pek çok organda bulunmaktadır.
#KanserBazı insanlar fark eder; bahçedeki kiraz ağacının çiçeğe durduğunu, mahalledeki pos bıyık tekirin yavruları olduğunu, karahindibaların arzıendam etmeye başladığını, kırlangıçların dansını, her gün geçip gittiği yolda betonun içinden bir tutam yeşilin hayat bulduğunu...
#ANKARAGüneş ışınlarına bağlı gelişen cilt kanserleri, yıllar geçtikçe artan şekilde görülmektedir. 1970’li yıllardan bu yana en ciddi cilt kanseri olan malign melanomun dünyada görülme sıklığı %150, aynı dönemde bu hastalıktan ölüm oranları ise % 44 artmıştır.
#Cilt KanseriKadınlarda taş hastalığı sık görülüyor mu sorusu “nasıl yani, kadınlara özel bir takım nedenlerle taş oluşumunda bir değişiklik mi oluyor?” sorusunu akla getiriyor. Sorunun cevabını hemen vereyim, evet! Yapılan çalışmalar kadınlarda taş hastalığının artmaya başladığını gösteriyor.
#Kadınlarda TaşInstagram'a sessiz sedasız sunulan yeni bir özellik; Facebook ve Whatsapp'ta olduğu gibi kullanıcıların birbirlerini en son ne zaman aktif olduğunu görebilmelerini sağlıyor. Peki bu özel bilgimizi paylaşmak zorunda mıyız? Instagram'da son görülme nasıl kapatılır? İşte yolu...
#İnstagramDört lise arkadaşı kadın, geçmişte içlerinden birine yaptıkları acımasız bir şaka... Sonuç: Bir katil ve bir ceset... ‘Ufak Tefek Cinayetler’in setine girip cinai şebekeyle buluştuk. Dört başrol oyuncusu; Aslıhan Gürbüz, Bade İşçil, Gökçe Bahadır ve Tülin Özen’le hayatlarını, Türkiye’de kadın olmayı ve aşkı konuştuk.
#BADE İŞÇİLMetin Hara ve Adriana Lima geçen haftanın en çok tartışılan çiftiydi. Konsey bu kez Hara’nın “yenge” diye hitap ettiği Adriana ile gerçekten dünyaya açılıp açılamayacağını, ayrıca “Yeni Paulo Coelho olacağım” iddiasını masaya yatırdı. Hara’ya kariyer tavsiyelerinde bulundu!
#Metin HaraBurhan Bayar, Erdinç Şenyaylar ve Ahmet Koç’un bir araya gelerek oluşturduğu “İstanbul Ses Kayıt” adlı grubun albümü çıktı. Albümde İbrahim Tatlıses, Serkan Kaya ve Hakan Altun, sesleriyle yer aldı. Biz de Hakan Altun’un kapısını çaldık ve İbrahim Tatlıses’in “Yıkılmışım Ben” eseriyle dahil olduğu projeyi ve sürdüğü ‘yalnız’ hayatını konuştuk.
#Hakan Altun