Hafta sonu tatilini sinema filmi izleyerek değerlendirmek isteyen vatandaşlar, bu hafta yeni vizyona giren yerli ve yabancı filmler hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Sinemalarda bu hafta vizyona giren filmlerin isimlerini, oyuncu kadrolarını ve konularını araştıran vatandaşlar sorgulamalarına hız verdi. Peki, sinemalarda bu hafta hangi filmler var? Bu hafta hangi filmler vizyona girecek?
#Bu Hafta Hangi Filmler Vizyona Giriyor?Sınai Mülkiyet Yasa Tasarısı dün Meclis Sanayi Komisyonu’nda kabul edildi. Marka tecavüzüne 3 yıla kadar hapis cezası getiren tasarıya göre, insan klonlama, insan eşey hattının genetik kimliğini değiştirme işlemleri, insan embriyosunun sınai ya da ticari amaçlarla kullanılması, insan ya da hayvanlara önemli bir tıbbi fayda sağlamaksızın hayvanlara acı çektirebilecek genetik kimlik değiştirme işlemleri ve bu işlemler sonucu elde edilen hayvanlar patent verilerek korunmayacak.
#KlonSINAİ Mülkiyet Yasa Tasarısı Meclis Sanayi Komisyonu’nda kabul edildi. Marka tecavüzüne 3 yıla kadar hapis cezası getiren tasarıya göre, insan klonlama, insan eşey hattının genetik kimliğini değiştirme işlemleri, insan embriyosunun sınai ya da ticari amaçlarla kullanılması, insan ya da hayvanlara önemli bir tıbbi fayda sağlamaksızın hayvanlara acı çektirebilecek genetik kimlik değiştirme işlemleri ve bu işlemler sonucu elde edilen hayvanlar patent verilerek korunmayacak.
#Meclis Sanayi Komisyon189 maddeden oluşan Sınai Mülkiyet Tasarısı Meclis’e sunuldu. Genel ahlaka aykırı tasarımların doğrudan reddedilmesini düzenleyen tasarıya göre, markalı ürünlerin ‘çakmalarını’ satan, ihraç eden veya ticari amaçla elde bulunduranlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası geliyor.
#Çakma ÜrünRum asıllı ABD'li doktor Panayiotis Michael Zavos, son yıllarda insan klonlama çalışmalarıyla tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti. İnsan klonlamanın zamanla tıbbi bir prosedür olması gerektiğini belirten Prof. Zavos, büyük gizlilik içinde yürüttüğü çalışmalarını, insan klonlamanın amacını ve gelecekteki klon insanları Medical Tribune Yayın Yönetmeni Zuhal Demirarslan’a anlattı.
Dolly adı verilen kuzunun doğumu biyolojik bir devrim olarak tarihe geçti ancak ardından yaşananlar hiç de düşünüldüğü gibi olmadı. Klonlamayla ilgili öyle çok tantana koparıldı ki... Bunların neredeyse tamamı, Roslin Enstitüsü’nde Dolly’i yaratan ekibin bilimsel başarısına ya da klonlama teknolojisinin daha geniş alanlarda kullanımına yönelik olmaktan uzak oldu. Günün birinde insanın da klonlanabilecek olunmasından duyulan kaygılar daima ön planan çıktı.
“BİR MAKİNENİN DOĞURDUĞU ÇOCUKLARIN CİNSEL ORGANLARI OLACAK AMA GÖBEĞİ OLMAYACAK. BUNLAR, BUGÜNÜN VE YARININ CANLILARI OLACAKLAR, AMA GEÇMİŞLE BİR BAĞLARI EKSİK OLACAK. BU, UĞURSUZ BİR ÇIKMAZ YOLDUR!..” The Times’ten alıntı yapan gazetelerimizde okuyacaksınız bu haberi. Bilim adamları önümüzdeki yirmi yılda, ceninin anne karnından alınıp, ‘yapay rahim’ adı verilen bir alet içinde gelişmesinin ve çocuğun ‘doğmasının’ teknik ve tibbî açıdan mümkün olacağını düşünüyorlarmış. Yani Dr.Haldane’in ve A.Huxley’nin ‘öngörüsü’ gerçekleşmek üzere. Tıbbi tartışma bir yana, ‘yapay rahim’ önemli bir etik sorun yaratacak elbette...