TBMM’nin yeni yasama yılının açılış resepsiyonunda konuklara özel ikram mönüsü sunuldu. Gastronomi Nobel’ini kazanan Mardin’li şef Ebru Baybara Demir’in hazırladığı mönüdeki 22 çeşit ikramın tasarlanması 3 hafta, yapılması ise tam 3 gün sürdü...
#TBMMBurdur, Güneybatı Anadolu Bölgesinde bulunan bir yöremizdir. Burdur ilimiz Akdeniz’in iç kısmında yer almaktadır. Tarihi oldukça eskiye dayanan Burdur ili Lidya ve Hitit egemenliklerinin altında da yaşamıştır. Burdur ilinde gezip görebileceğiniz pek çok yerde vardır. Son zamanlarda özellikle Salda Gölü ile tanınan ilin, zenginde bir mutfak kültürü bulunur.
#Burdur YemekleriÇanakkale ili ülkemizin Marmara bölgesinde yer alan ve Marmara denizine sahili olan bir ilimizdir. Bu ilimiz gerek tarihi güzellikleri gerek kültürel değerleri gerekse yöresel mutfağı bakımından çeşitlilikleri ile oldukça dikkat çeken bir ilimizdir. Ülkemiz için tarihi bir önem arz eden Çanakkale ili özellikle birçok turiste de ev sahipliği yapmaktadır. Kendine özgü mutfak kültürüyle de birçok kişiyi kendisine hayran bırakmayı başarabilmiştir. Çanakkale mutfağını merak edenler için Çanakkale yemekleri nelerdir? Çanakkale’de ne yenir ve neyi meşhur? Çanakkale mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi sorular akla gelebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Çanakkale YemekleriMasterChef'te kazanan isimler cuma akşamı belirlendi. Heyecanına devam eden MasterChef Türkiye'nin 22 Temmuz akşamı ekranlara gelen son bölümünde, üçlü düelloda yarışmacı adayları bir üst tura çıkmak için karşı karşıya geldi. Somer, Mehmet ve Danilo Şef'in istedikleri menüyü en başarılı şekilde hazırlayan isimler 3. turu garantiledi. Gecenin yemekleri ise karnıyarık, zeytinyağlı incir dolması, avcı kebabı ve irmik helvası oldu. Peki, MasterChef'te kimler kazandı? İşte, dün gece birinci olan isimler
#MasterchefDostum Mehmet Yalçınkaya’nın beni en etkileyen özelliklerinden biri, geldiği kültürü unutmaması... Mesleğe çok küçük yaşta esnaf lokantalarında başlayan Mehmet Şef’in ‘Esnaf’ kitabı, bu lokanta kültürünü yaşatmak için değerli bir kaynak... Horhor kebabı, kuzu bağırsak sarma, beyinli saray böreği gibi pek çok lezzetimiz bu sayede kayda alınmış oldu. Fast food zincirleriyle rekabet ederek kaybolma tehlikesi yaşayan esnaf lokantalarını korumak sadece Mehmet Şef’in değil, hepimizin boynunun borcu...
#Mehmet YalçınkayaOn bir ayın sultanı Ramazan için geri sayım başladı. İlk sahur yarın yapılacak. 2 Nisan Cumartesi günü de ilk oruç tutulmuş olacak. Ramazan ayı gönüllere huzur, sofralara bereket getirir. Masaya yalnız oturulmaz, ikramın ardı arkası kesilmez, her bir lokmanın değeri bilinir. Sadece evlerde değil, lezzet duraklarında da 30 gün boyunca tatlı bir koşturmaca yaşanır. Bu aya özel hazırlıklar yapılır, lezzetler sunulur. Bugün sizi bu mekanlardan biriyle, Lezzet-i Alâ ile tanıştırmak istiyorum.
#1Anadolu’da hayat var olduğundan beri Bursa hep çok zengin bir yaşam kaynağı oldu. Verimli toprakları, tarih boyunca ticaret, zanaat ve sanatın önemli bir merkezi olarak konumlanması, çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış olması ve neredeyse insanlığın başlangıcından bugüne dek; hep göç yolu üzerinde bulunması Bursa’nın kültürel birikimini çok zengin kılmıştır.
#BursaAkdeniz bölgesinin iç kısmında kalan ve göller bölgesi olarak adlandırılan Burdur doğa mucizesi olarak tanımlanmaktadır. Birçok doğal güzelliğin bulunduğu Burdur'da Antik kentler meşhurdur. Burdur bölgesini tüm ayrıntılarıyla sizler için inceledik. Burdur hangi bölgede tüm detayları ile derledik.
#AraştırmaTelefonun hayatımızın her evresinde bulunduğu bu günlerde, turizmin ve gastronominin bundan etkilenmemesi mümkün mü? Hele ki, bilmediğimiz bir şehre gittiğimizde ilk işimiz internette popüler adresleri aramak olurken. Nereyi gezmeliyiz? Nerede yemek yemeliyiz? Sorularının cevaplarını arıyor, şehir trafiğine takılmadan gastronomi ve turizm rotalarını takip etmeye çalışıyoruz.
#BursaRestoranların özel mönü ve özel fiyatlarla katıldığı Restoran Haftası dün başladı, 30 Kasım’a kadar sürecek. Hazırlanan mönülerin fiyatları bu yıl 35 ve 60 TL. Festival kapsamında düzenlenen tadım etkinlikleriyse önemli gurmeleri ağırlıyor. En dikkat çekenleri sizin için derledik.
#Hilltown MidpointGelinim Mutfakta 9 Ekim Çarşamba günü yayınlanan bölümüyle haftayı ortaladı. Gelinler kadar kayınvalidelerin de iddialı olduğu Gelinim Mutfakta’nın yayınlanan son bölümüne Duygu’nun fenalaşması damga vurdu. Genç kadının aniden rahatsızlanması korkuttu. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu, çeyrek altını hangi gelin kazandı?
#Gelinim MutfaktaBüyük küçük herkesin severek tükettiği incire yeni bir boyut kazandırıp dolmasını hazırladık. Görüntüsüyle gerek davet gerekse beş çayı sofralarına yakışan kuru incir dolmasının püf noktası baharatlı iç harcında gizli. Peki, kuru incir dolması nasıl yapılır? İşte, adım adım kuru incir dolması tarifi
#Kuru İncir Dolmasıİncir tatlıları arasında başı çeken incir dolması, büyük küçük herkesin severek tükettiği lezzetlerden biri. Hem taze hem de kuru incirle yapılan bu tatlı, kaymak veya kremanın yanı sıra dondurmayla da tüketilebiliyor. Peki, incir dolması nasıl yapılır?
#İncir TatlısıCumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk seçimi konusunda ''Çoğulculuğun olduğu yerlerde tartışmalar tabii ki olacaktır. Ancak, kurallar bellidir. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri için de kurallar bellidir. Kuralları içinde demokratik şartlarda cumhurbaşkanı seçilecektir. Bundan öngörüsüzlük, risk primi çıkmamalıdır'' dedi.
Bir kutu çikolata, bayram ziyaretine giderken götürmek için ideal hediyelerden olsa da, çikolataya alternatif seçenekler de var. Badem ezmesinden drajelere, meyve kurularından lokuma, meyve buketlerinden mini helvalara ve çay çeşitlerine kadar uzanan seçenek bolluğu bayrama ayrı bir tat katıyor.
Evlerinde pişiriyor, lezzetli yemeklerini salonlarında, bahçelerinde referansla ve randevuyla gelenlere sunuyorlar. Öncelikleri para kazanmak değil, takdir edilmek. Müşterileri çoğunlukla Bodrum’da yaşayan yabancılar, yazlıkçılar. Bodrum’un üç ev hanımı, geçen ay mutfak restoranlarıyla New York Times’a haber olan Sicilyalı kadınlar gibi, geleneksel lezzetleri yaşatmak konusunda iddialı. Uzmanlara bakılırsa iddiaları hiç de boş değil. Bu akımın yayılması Anadolu Mutfağı’nın kurtuluşu olabilir!