Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
100 ml (1/2 bardak) sıvı yağ
55 gr (1 kahve fincanı kadar) şeker
1 bardak pekmez
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı dövülmüş karanfil
1 tatlı kaşığı zencefil
350 gr (2 1/2 bardak) tam buğday unu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 bardak yoğurt
1/2 bardak kıyılmış fındık
Tarifi:
Fırını 175 derecede ısıtın, kek kalıbını yağlayın.Unu eleyin, üzerine tuz, tarçın dövülmüş karanfil, zencefil ve karbonatı da eleyip kıyılmış fındıkları da ekleyip karıştırın.Bir başka kapta mikserle yumurta ve şekeri iyice çırpın, pekmezi ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.Sıvı karışımla unlu karışımı birbirine ekleyip, bir kaşıkla karıştırın, karışımı kek kalıbına dökün. Üzerine fındık ekinYaklaşık 40-45 dakika, keke batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.