Pekmezli ve baharatlı kek

Güncelleme Tarihi:

Pekmezli ve baharatlı kek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 12:20

Bu kekle pekmezin tadından yararlanacak içindeki bol zencefil, tarçın, karanfil aromalarıyla içinizi ısıtacak, lezzetli ve sağlıklı bir tarifi denemiş olacaksınız.

Haberin Devamı

Malzemeler:

100 ml (1/2 bardak) sıvı yağ
55 gr (1 kahve fincanı kadar) şeker
1 bardak pekmez
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı dövülmüş karanfil
1 tatlı kaşığı zencefil
350 gr (2 1/2 bardak) tam buğday unu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 bardak yoğurt
1/2 bardak kıyılmış fındık

Tarifi:

Fırını 175 derecede ısıtın, kek kalıbını yağlayın.Unu eleyin, üzerine tuz, tarçın dövülmüş karanfil, zencefil ve karbonatı da eleyip kıyılmış fındıkları da ekleyip karıştırın.Bir başka kapta mikserle yumurta ve şekeri iyice çırpın, pekmezi ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.Sıvı karışımla unlu karışımı birbirine ekleyip, bir kaşıkla karıştırın, karışımı kek kalıbına dökün. Üzerine fındık ekinYaklaşık 40-45 dakika, keke batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Haberin Devamı

İncir dolması tarifi için tıklayınız!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!