İncir haberleri sayfasında İncir hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6468 İncir haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tam da mevsimindeyken inciri katın sofranıza... Beyazpeynirli, taze incirli, cevizli, rokalı erişte salatası yapın mesela veya kuzu kavurma yaparken atıverin içine iyice ballanmış birkaç incir. Bahçenizde incir yaprağı varsa levrek pişirin fırında, altına incir yapraklarını serin veya bir Lokanta Maya klasiği olan sote incirli karamelize levrek yapın bir akşam.
#İncirBütün dünyanın bildiği, üç kutsal kitapta adı geçen bir meyve olsa da antikçağda sadece Anadoluluların gıdasıydı incir. Hakkında yazılacak çok şey var, ben biraz efsanelerinden bahsetmek istiyorum bu hafta. Bir de taze taze yedikten sonra kalan yumuşamış incirleri değerlendirebileceğiniz üç pratik tarifim var.
#İncirİncir, Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile liften zengin içeriğiye tam bir sağlık deposu. Antioksidan kapasitesi yüksek bir meyve olan ve sağlığımız üzerinde oldukça önemli faydalar sağlayan incir aynı zamanda düşük kaloriye de sahip. Bu faydalı taze veya kuru olarak tüketilebiliyor. Yazın leziz incirlerini kurutarak daha uzun süre kullanabilirsiniz. Peki İncir nasıl kurutulur? İşte fırında, güneşte ve kaynatarak yaş incir kurutmanın püf noktaları...
#İncir Nasıl KurutulurUğur Ten’in seyir halindeki otomobiline arkadan gelen başka bir otomobil çarptı. Uğur Ten hasarı kontrol etmek için indiğinde, arkadaki araçtan inen bir kişi otomobilini alarak kaçtı. Otomobilde İncir isimli köpeğinin de olduğunu söyleyen Ten, “İncir bulunsun yeter” diyor.
#HırsızReçeli de nefis, hellim ve bebek rokalı salatası da... Dondurması, keki, tartı... Tadına doyum olmaz tatlıların başrolü incir, tavuk ve et yemeklerine de çok yakışıyor. İncir, kırmızı soğan, biberiye ve balsamik sirkeyle pişireceğiniz tavuk but, bugünlerde kuracağınız sofraların yıldızı olacaktır. Zeytinyağı, hardal ve sarımsakla marine edilmiş dana etini soğan ve incirlerle şişe dizip ızgarada pişirmek de şahane sonuç veriyor.
#İncirGünümüzde en sık görülen hastalıklardan birisi de basur olmaktadır. Basur hastalıkları kişilerin sosyal yaşamını oldukça rahatsız etmektedir. Bu nedenle basura iyi gelen yiyecekler hakkında araştırmalar yapmaktadırlar. Basur olan kişiler tedavinin yanı sıra bazı yiyeceklerden uzak durmalıdır. Peki, basura iyi gelen yiyecekler nelerdir? Basura iyi gelen besinler ve gıdalar hakkında bilgileri sizlere detaylıca derledik.
#BasurBağırsak hareketlerinin yavaşlamasıyla ortaya çıkan sindirim sistemi hastalığına kabızlık denir. Kronik kabızlık, tedavi edilse bile nüksetme riski vardır. Akut kabızlık ise kısa sürer ve ilaçla tedavi edilebilir. Bu hastalığın başlıca nedenleri az su tüketmek ve gün içerisinde çok fazla hareket etmemektir. Kabızlığa iyi gelen çorbaları, meyveleri, sebzeleri ve yiyecekleri listeledik.
#Kabızlıkİncir, kilo aldırıp aldırmadığı merak edilen meyvelerden biridir. Özellikle mevsimi geldiğinde severek tüketen birçok kişi tarafından kalorisi merak edilen meyveler arasındadır. Bu bakımdan İncir kilo aldırır mı ya da kaç kaloridir araştırabilir ve buna göre rahat bir şekilde tüketebilirsiniz. İncir kilo aldırır mı? Diyette 1 adet yaş ve kuru incir yemek kilo yapar mı tüm detaylarıyla derledik.
#Sağlıklı Yaşamİncir meyvesi (Ficus carica) tarihin ilk ekilen meyvelerindendir. Özellikle ege denizi kıyılarında yoğunlaşan incir üretimi önemli bir ticaret aracı olmuştur. Türkiye incir üretimi bakımından dünyanın başta gelen ülkelerindendir. Mineraller, vitamin ve proteinlerden zengin içeriği ile incir vücut sağlığının korunmasında eskiden beri önerilen bir besin kaynağıdır. Yapısında bol lif bulunması ve düşük kalori indeksi nedeniyle de ideal kilonun idame ettirilmesi bakımından çoğu diyette yer almıştır.
#İncirEn çok sevilen meyveler arasında incirler de bulunuyor. İncir hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, besin değerlerini araştırabiliyor. Severek tüketilen incir meyvesinin kaç kaloriye sahip olduğu kişilerce merak ediliyor. Bireyler 1 adet incir içerisinde yer alan besin değerlerini araştırarak bilgi sahibi olmak istiyor. İncir kaç kalori? 1 adet incir besin değerleri ve kalorisi hakkında detayları derledik.
#Kaç Kaloriİncirle yoğun aromalı bir yemek yapmak istersem sotelerim ya da ızgaralarım. Fırında yavaş yavaş pişirince de şahane olur. Kahvaltılarda yumurtalı ekmek üzerine ballı, taze kekikli ve sotelenmiş inciri de çok severim. Biri ekmek üstü atıştırmalık, biri tart ve biri de balık olmak üzere işte mutfağımdan incirli, üç tarif...
#İncirİngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in 2010 yılındaki Bursa ziyaretinin ardından alışveriş listesine dahil ettiği Bursa Siyah İnciri (Black Bursa), Çin pazarını zorluyor. Bursa siyah incirinin tümüne talip olan Çin’in tek şartı var; meyve sineğinin tamamen yok edilmesi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, İzmir’deki bir laboratuvarda incirleri suni ortamda sineklendiriliyor ve sineğin nasıl yok edileceği araştırılıyor.
#GazetehaberleriAyak siğilleri, bazı insanların hayatlarını gerçekten zorlaştırabiliyor. Yaygın görülen bir sorun olan plantar siğiller HPV nedeniyle ortaya çıkıyor. Ayak tabanında sert ve kabarık yükseltilere neden olan bu siğiller, yürüyüş ve koşu sırasında ağrıya neden olabilir. Peki neden bu siğiller oluşuyor, oluşmasını önlemek mümkün mü? Bulaşıcı mı? Doktora gitmeden kurtulmanın bir yolu var mı? Doğal yöntemler işe yarar mı? Uzmanlar ne diyor?
#SiğilO, Türkiye’nin en önemli erkek oyuncularından. 24 yıldır birçok karaktere hayat verdi, izleyiciyi ekrana, beyazperdeye çekti. Şöhreti Türkiye sınırlarını çoktan aştı. Engin Altan Düzyatan’la 22 Kasım’da vizyona girecek yeni filmi ‘Dünya Varmış’ öncesinde buluşuyoruz; hayata bakışını, oyunculuğu, ailesini, baba olmayı, projelerini ve yaşamını konuşuyoruz: “İnsanların fikirlerini değiştirmek zorunda olmadığımı kabullendiğim an çok rahatladım.”
#Engin Altan DüzyatanGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat MilorEge’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Ege mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1Tarih boyunca önemli bir ticaret ve ihracat kenti olarak öne çıkan, teknolojik gelişmeleri doğru okuyan ve ona göre konumlanan İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi, insanlık var olduğu sürece Türk ekonomisine katkısını artırarak sürdürecek.
#1Şüphesiz Sarıyer’deki Balıkçı Kahraman ülkedeki en pahalı lokantalardan biri. İçki hariç kişi başına 200 euro’yu (7.500 lira civarı) bulabilirsiniz. Pahalı mı? Hem evet hem de hayır. Evet, çünkü ülkemizdeki gelir düzeyine göre dudak uçuklatan fiyatlar bunlar. Öte yandan kullanılan malzemenin kalitesi ve yaratılan değeri dikkate alırsanız mekânın çektiği fiyat anormal değil. Amiyane tabirle Balıkçı Kahraman iyi fiyat çekiyor ama Allah için adama ‘Kazıkçı’ demek de haksızlık olur.
#BalıkSamsun’da aile dostu T.İ. tarafından dolandırıldığını öne süren Dursiye Giritli (37), savcılığa suç duyurusunda bulundu. Evine 1 milyon 463 bin liralık vergi borcu gelince dolandırıldığını anladığını belirten Giritli, “Üzerime şirket açtılar, dolandırıldım. Benim ocağım yandı” dedi.
#Dolandırıcılıku hafta ağustos sonlarında çıkan ve eylül ayı itibariyle lezzeti doruk noktaya ulaşan mürdüm eriğinin etle buluştuğu, Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü bir reçete ile geldim; mürdüm erikli lokum et. Meyvelerin etle buluştuğu yemeklerin saray mutfağında ne denli önemli bir yere sahip olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Osmanlı mutfağı yüz yıllardır gastronomiye sihirli bir dünya sunuyor. Saray mutfağında en çok pişirilen yemek türleri arasında da en fazla tatlı etler dikkat çekiyor. Çünkü 15. ve 16. yüz yılda et yemeklerinin çoğunu ekşi-tatlı et yemekleri oluşturuyor. OrtaAsya, Anadolu, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin tatlarıyla zenginleşen Osmanlı mutfağında en sık kullanılan meyvelerin başında ise kavun, ayva, erik, yenidünya, kuru kayısı, kuru üzüm ve incir geliyor. Yemeğe sadece lezzet katması açısından değil, içinde bulunan vitaminlerin yemeğe geçmesi açısından da meyveler saray yemeklerinde sıkça yerini alıyordu. Günümüzün bazı yörelerinde de hala meyveler yemeklere lezzet katmaya devam ediyor. Üstelik bu saklı kalmış saray lezzetlerini günümüze taşıyan restoranların sayısı da günden güne artıyor.
#MürdümMasterChef kim elendi, bu hafta kim gitti soruları, 22 Eylül 2024 Pazar akşamı ekranlara gelen kıran kırana mücadelenin ardından yanıt buldu. Ekranların sevilen yemek yarışması MasterChef Türkiye'nin 22 Eylül tarihli son bölümünde, bu hafta eleme potasına giren, Yudum, Erim, Kerem, Beyza, Zübeyde, Şirin ve Muratcan elenmemek için ilk turda 'incir' ile yaratıcı yemek yapmak için yarıştı. Bu haftanın eleme adayı olan Muratcan gecenin birincisi olurken, eleme finaline ise Yudum ve Erim kaldı. Şeflerin kararı ile son turda rakiplerine göre daha başarısız tabak yaparak MasterChef'ten elenen isim, "Hayırlısı bu kadarmış. Bugün oğlumun doğum günüydü. Bir sürpriz olarak gidiyorum yanına doğum günü hediyesi olarak." diyerek yarışmaya veda etti. Peki, bu hafta MasterChef kim gitti, Erim mi Yudum mu elendi? İşte, bu hafta MasterChef Türkiye'ye veda eden isim ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef'te Kim ElendiAntalya’daki 7 Mehmet’in başarısının arkasında birkaç neden var. Güçlü bir eğitim, nadiren değişen bir kadro, kullanılacak malzemenin en iyisini alma gayreti, titizlik ve devamlı kendini aşma arzusu. Bir önemli unsur da oldukça genç olan Mehmet Bey’in stil ve kişiliği.
#AntalyaUzun bir yaz tatilinin ardından yarın okullar açılıyor ve milyonlarca öğrenci ilk ders ziliyle birlikte yeni eğitim öğretim dönemine başlayacak. Ancak anne ve babaların çocuklarının okul başarısı kadar dikkat etmeleri gereken çok önemli bir konu daha var.
#Buğra BuyrukçuTürk mutfağı çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. İstanbul’da da bazı yöresel yemekleri başarıyla icra eden lokantalar var. Özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağı İstanbul’da temsil ediliyor. Ama Türk mutfağını yansıtan klas mekân sayısı çok az. İşte bu noktada Seraf Vadi devreye giriyor...
#Vedat MilorChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuAntik kentleri, koyları, Kelebekler Vadisi gibi popüler noktalarıyla Fethiye ve küçük bir sayfiye kasabası halini koruyan Göcek, Güney sahillerinde en sevdiğim rotalardan... Bu bölgede huzur dolu bir tatil planlayanlara bohem ya da lüks konaklama önerileri hazırladım...
#Saffet Emre TonguçBugün yapılan liseye geçiş ve birkaç haftası kalan üniversite sınavlarının biriktirdiği stresi atmak için, yaz tatilini beklemeden birkaç günlüğüne kaçılabilecek pek çok güzel nokta var. Jürimize “Sadece kafa dinleyecek, çok da uzağa gitmeyeceğiz. Büyük şehirlerin etrafında kısa bir tatil için nereyi önerirsiniz” diye sorduk. Yüzmeden yürüyüşe birçok etkinlik sunan ve henüz tatilci akınının başlamadığı seçenekleri sıraladık. m Melis Yılmaz/ melis.yilmaz@hurriyet.com.tr
#SeyahatTam da mevsimindeyken inciri katın sofranıza... Beyazpeynirli, taze incirli, cevizli, rokalı erişte salatası yapın mesela veya kuzu kavurma yaparken atıverin içine iyice ballanmış birkaç incir. Bahçenizde incir yaprağı varsa levrek pişirin fırında, altına incir yapraklarını serin veya bir Lokanta Maya klasiği olan sote incirli karamelize levrek yapın bir akşam.
#İncirİranlı yönetmen Mohammad Rasoulof’un ‘Kutsal İncir Ağacının Tohumu’ adlı filmi Almanya tarafından Oscar aday adayı olarak açıklandı. Yönetmen Mohammad Rasoulof, geçtiğimiz aylarda İran’dan Almanya’ya kaçmıştı. Siyasi içerikli filmin adaylığı Alman filmlerinin yurt dışı temsilcisi German Films tarafından açıklandı. Rasoulof’un filmi, birçok aday arasından seçildi.
#OscarKışlık hazırlıkları başladı. En sevilen meyve ve sebzeler uygun şekillerde hazırlanarak kış için muhafaza ediliyor. İncir de bu meyvelerden biri. Yaş veya kuru fark etmeksizin her haliyle ayrı güzel. Vitamin açısında zengin bu meyve, özellikle et yemeklerini de ayrı güzelleştiriyor. Yaz aylarının sevilen meyvesi incir kurutularak kışın da tüketiliyor. Ancak kuruturken kararmamasına ve küflenmemesine dikkat edilmesinde fayda var. Peki incir nasıl kurutulur? İşte fırında, güneşte ve kaynatarak yaş incir kurutmanın püf noktaları...
#İncir Kurutmaİzmir'in Bornova ilçesindeki Yassıtepe Höyüğü'ndeki kazılarda 5 bin yıllık depo olarak kullanıldığı belirlenen yapı bulundu. Depoda büyük küpler ve kaplar bulunduğuna dikkat çeken Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, "Depolara sıvı ya da başka tür maddeleri koyduklarını biliyoruz. Yoğun olarak topladıkları midyeleri de burada depoladıklarını ayrıca biliyoruz. Bu, depoyu günlük yaşamlarının yanı sıra ticari hayatta kullandıklarını da bize gösteriyor" dedi.
#İzmir