Tepecik Filarmoni’in kurulmasını tetikleyen olay 2015 yılında Hamdi Akatay’ın annesini Tepecik’teki evinde ziyaret etmeye geldiği sırada yaşanır. Akatay’ın mahallede olduğunu duyan müzisyen gençler kapıya gelip “birlikte çalalım mı abi” diye davette bulunurlar. Bu gençlerin önemli bir özelliği, çoğunun 9 Eylül Üniversitesi’nin konservatuarında öğrencisi olmasıdır. Mahallelerinden çıkmış olan Hamdi Akatay gurur duydukları bir isimdir.
#İzmirİZMİR’in Tepecik Semti’nde yaşayan ve karşılaştıkları ayrımcılığa müzikle isyan ederken, yaşam tarzları, müzik ve kültürlerini küçümseyenlere karşı konservatuvar okuyup Tepecik Filarmoni Orkestrası’nı kuran Roman gençler, ’İlle de Mozart olsun’ adını verdikleri ilk konserlerini gerçekleştirdi. Mozart’ın senfonilerini Roman müziği ile yeniden yorumlayan 15 gencin, ünlü perküsyon ustası Hamdi Akatay ile verdiği konser büyük ilgi gördü.
İZMİR Tepecik’te yaşayan Roman gençler, karşılaştıkları ayrımcılığa müzikle isyan ederken yaşam tarzları, müzik ve kültürlerini küçümseyenlere karşı konservatuvara girdi. 15 gençten oluşan Tepecik Filarmoni Orkestrası, Mozart’ın senfonilerini Roman müziği ile yeniden yorumladı. Gençler, mahalle dışındaki ilk konserlerini "İlle de Mozart olsun" adıyla 22 Kasım’da verecek.
Ünlü piyanist Fazıl Say’ın babası yazar ve müzikolog Ahmet Say, Antalya’daki 12. Uluslararası Piyano Festivali’nde genç bir piyaniste övgüler yağdırdı. Say’ın “İnsanlık için büyük bir değer” sözlerinin muhatabı Ankaralı Eylül Esme Bölücek henüz 11 yaşında. 5 yaşında başına oturduğu piyanoyu, resmen konuşturuyor, geleceğin İdil Biret’i, Fazıl Say’ı olarak görülüyor.