Tekrar eden hayal kırıklıkları, yarım kalmış hayaller ve aşk hayatınıza dair daha fazla sorunun cevabı ilişki uyum analizinizde saklı! Mahmure Astroloji Buluşmaları’nın ikincisinde AŞK ve İLİŞKİLER üzerine konuşacağız! Katılım için bugün son gün, yapmanız gerekenlerse çok basit...
#Astrolog Aygül AydınYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 9 Haziran’da düzenlendi. AYT’ye 2 milyon 19 bin 709 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, 180 dakika sürdü. AYT’de adaylara Türk dili ve edebiyatı ile sosyal bilimler 1 testinde 40, sosyal bilimler 2 testinde 40, matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 40 olmak üzere toplam 160 soru soruldu. Uzmanlar bu yılki AYT sorularını şöyle değerlendirdi:
#Uzmanlar AYT Sorularını Değerlendirdi“Yargılanmadan dinlenmek, ruh sağlımızı korumak ya da iyileştirmek için” psikolojik desteğe ihtiyaç duyabiliriz. Fakat bizim için en doğru psikoloğu veya psikiyatrı nasıl seçeceğiz? Üstelik birçok terapi ekolü de var. Koltuğa uzanıp çocukluğumuza mı döneceğiz, yoksa geçmişi geçmişte bırakmayı mı tercih edeceğiz?
#Hazan AKÖZ IŞIKHayat dolu kişiliği ile çevresindeki herkesin göz bebeği olan Playboy modeli Eva Kay Wenal cinayetinin sır perdesi 15 yıl aradan sonra kaldırılıyor. Emlâk kralı eşiyle herkesin imrendiği bir hayat sürüyor gibi görünen Kay'in ölümünde, en yakınlarından bile gizlediği ilişkileri mi rol oynadı? Yoksa cinayetin sebebi sadece para mıydı?
#ABDYapay zekâ hayatımızı kolaylaştırmak için birçok fırsat sunsa da bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Yapay zekânın iş hayatında oynayacağı rol de tartışmanın önemli başlıklarından biri… ABD’de yapılan yeni bir araştırma, gelecekte yapay zekânın insanların yerini alma olasılığı en yüksek meslekleri ortaya koydu. Peki hangi sektörler bu değişimden etkilenecek? Yapay zekâ iş hayatını nasıl etkiler? Uzmanlar yanıtladı…
#Yapay Zekaİşgücü piyasaları her zamankinden daha rekabetçi bir hal alıyor. Pandemi, küresel krizler, savaşlar ve göçler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çalışma hayatını olumsuz etkiliyor. Bu tür küresel faktörlere ulusal koşullar da eklendiğinde gençler için istihdam önemli bir sorun haline geliyor.
#Konuk YazarTercih dönemi zorlu bir süreç. Adaylar sevdikleri alanı mı yoksa kolayca iş bulabilecekleri bir bölümü mü tercih edecek? İş başvurularında üniversite mi bölüm mü önemli? Okurken gelecekteki kariyeri için neler yapılmalı? İşverenler yeni mezunlarda hangi özellikler arıyor? İş dünyasıyla başarılı çalışanları buluşturan ‘head hunter’lara bu soruları sorduk. Beyin avcıları hem tercihte rehber olacak önerilerde bulundu hem de üniversite yaşamı boyunca kişisel gelişim için yapılması gerekenleri ve iş görüşmelerine yönelik ipuçları verdi.
#EğitimMükemmel evlilik diye bir şey var mı? Birbirimize uyumlu olduğumuzu nasıl anlayacağız? Evliliklerde rol karmaşası yaşamak normal mi? Neden aldatıyoruz? İlişki ve Evlilik Danışmanı Yeşim Varol ile evlilikler üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
#Mulu EvlilikSertleşme bozukluğu (erektil disfonksiyon), cinsel ilişki için yeterince ereksiyon sağlamamaya veya başlangıçta oluşan sertliği yeterli ve tatmin edici bir cinsel birliktelik için sürdürememeye verilen isimdir. Halk arasında iktidarsızlık olarak da bilinmektedir.
#Sertleşme BozukluğuHazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında ortaya konulan hedefler doğrultusunda "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019"u duyurdu. Bakan Albayrak, ekonomi ve yargıda reformların yapılacağını söyledi.
#Berat AlbayrakHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 8’inci oturumu TED Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Üniversiteler arasındaki işbirliği zayıflığına dikkat çeken Rektör Murat Tarımcılar, “Ankara’da, üniversiteler arası ortak çalışmaların daha çok olmasını beklerdim. Herkes kendi içine çekiliyor” dedi.
#TEDMilli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), her eğitim kademesinde tekli eğitime geçilmesine yönelik çalışmalar başlatılacak. Fiziki altyapı olanakları artırılarak, bütün eğitim kademelerinde ikili eğitim uygulamasına son verilmesine yönelik bir yol haritası çıkarılacak ve uygulamaya geçilecek.
#MEBÇoktan seçmeli testler yaşamın bir parçası. Sorulması gereken soru, ne kadar büyük bir parçası olması gerektiği. Örneğin ABD’de üniversitelere girişte standart test sonuçlarına bakılır ama başka kriterler de kullanılır (kompozisyon, mülakat, özgeçmiş, portföy vs.). Öte yandan ülkemizde hem liseye hem üniversiteye (hem de devlete) girişte sadece standart test sonuçları kullanılıyor.
#EğitimEskiden futbol aileler için çocukların mahalle arasında oynadığı bir oyun iken şimdi kısa yoldan zenginleşme aracı olarak görülüyor. Biraz yeteneği olduğunu düşünülen çocuklar spor okullarına, kulüplerin altyapılarına götürülüyor. Her yıl yaklaşık 200 bin çocuk kurslarda futbola başlıyor. Fakat 2013-2014 sezonu itibariyle lisanslı futbolcu sayısı 3.925. Altyapıdan profesyonelliğe giden sürede birçok genç çeşitli nedenlerle sporu bırakıyor. Her spor dalında olduğu gibi futbolda da riskler var. Futbolcu olmak isteyenlerin bu riskleri düşünerek B planı yapması gerekiyor.
Birkaç ay önce Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin aylık dergisi için 21. Yüzyılda Eğitim ve Türkiye: 28 Maddelik Bir Yol Haritası teklifi başlıklı bir yazı kaleme almıştım. (http://issuu.com/gokhanyucel/docs/turkozokbir) Dilim döndüğünce yeni dijital çağda eğitimin evrilmesi muhtemel noktalarına temas etmeye çalışmıştım.
#DijitalDünya siyaset sahnesine 19. yüzyılın sonlarında adım atan, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra devletlerin güvenlik konularına daha fazla kafa yormaya başlamasıyla yükselişe geçen, Soğuk Savaş’ın sona ermesiyle yeni dünya düzeninin zorunlu kıldığı alternatif analitik bakış ihtiyacı sayesinde özellikle ABD’de altın çağını yaşayan ‘think tank’ler artık Türkiye’de de siyasi süreçlerin önemli aktörleri olma yolunda.
Eskiden selleri daha çok bahar ve yaz aylarında görürdük. Şimdi kışın başında soğuk havaları iliklerimizde hissettiğimiz bu günlerde bile sellerin, insan sağlığı, çevre, kültürel varlıklar ve ekonomik faaliyetler üzerinde yarattığı olumsuz etkileri giderek artmakta.
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, iklim değişikliği konusunda Batılı ülkelere göre Türkiye’nin ‘tarihsel sorumluluğunun’ nispeten az olduğuna dikkat çekerken, “Kaldırabileceğimizden fazla bir yükümlülük altına girmekten kaçınmalıyız” uyarısı yaptı.